Оставиха в ареста Валентин Христов, обвинен за смъртта на 18 мигранти

Решението на съда е окончателно
16 мар 2023 12:42, Красимир Ангелов
16

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Валентин Христов, обвинен за участие в престъпна група, занимавала се с "каналджийство", във връзка с разследването на случая, при който 18 мигранти загинаха от задушаване в камион, открит край софийското село Локорско.

Още по темата
Според съдебния състав има обосновано подозрение, че Христов е съпричастен към престъплението, съобщава БТА.

И този съдебен състав коментира данните, според които Христов е осигурил огледала, чистачки, част от дървения материал за изграждането на тайника в камиона. Това няма как да се обясни като добро приятелство, посочи съдът.

Христов бил настоятелен камионът да бъде ремонтиран спешно, а след това поискал от репатриращата фирма, докарала превозното средство, да изтрие всички снимки от сайта си и дори тези от социалните мрежи.

Според апелативните съдии няма никакво значение дали Христов е искал да се върне у нас, при положение че за него вече е издадена европейска заповед за арест.

Решението на съда е окончателно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
КОЙ преди 1 година
ЗНАЕ КАКВИ СЕКСУАЛНИ ЗАКАНИ ОТПРАВЯ НА УМ ДО ВСЧКИ-ГЛЕДАЙ ТИ КАКЪВ ,,УБАФ,, МЪЖ
11
0
 
0
 
! Отговори
НЕ СМЕЯТ преди 1 година
ДА ГО РАЗПИТВАТ ЗАЩОТО ЩЕ ,,РАЗПЛЕТЕ,,ЧОРАПА
10
0
 
3
 
! Отговори
до анонимен преди 1 година
Убеден съм, че Съдебните и Следствени органи, както и Спец.службите, знаят всичко за "схемите" (не е една) и за "високопоставените сиви кардинали" във власта, които ги курират и имат дял в далаверата! Дори с тези ограничени възможности, с които разполага държавата, при желание и воля, трафика на емигранти през и в Бг би могъл да бъде прекратен, НО... сещай се сам. Това, което наблюдаваме, е "демонстрация на дейност" или битка между "клановете" за контрол на трафика!
9
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Дано нещата се решат и този казус бъде разплетен; дано бързо бъде разрешен, но не е сигурно. Коментарът на Михаил Дюзев вчера в Пресечна точка много ме ядоса. Той питаше дали подценяваме мигрантската криза заради другите кризи. Вече ми омръзна обикновените граждани да бъдат обвинявани за всичко от тв водещи и политически лица. За мигрантската криза са отговорни самохвалковците Валери Симеонов и Бойко Борисов, които явно не са построили качествена ограда. Обикновените хора са потърпевши.
8
1
 
6
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Този е най-ниското звено от веригата! Шофьорче, което превозва нелегалните емигранти (това не са бежанци), от точка А до точка В, оттам ги поемат други! Та, шофьорчето си мълчи щото последствията за него и близките му ще са много тежки! Следствието знае ли го? Да! И кво????? Ами нищо...
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ... ся да си кажем - добра схемица е въртял човека. Малко се попрецакал, ама какво? За това да го съдм ли? За кое? Че имало по-малко мигранти? Аре стига!
6
0
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Сега ако има топки ще разкаже как схемата става с благословията на висши ченгета и прокурори
5
2
 
1
 
! Отговори
леле преди 1 година
бе тоя много лошо гледа , стреснах се .
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОВА Е НОВИЯТ ЛЕВСКИ/БОТЕВ ! ТОЙ Е ГЕРОЙ !
3
1
 
2
 
! Отговори
Стотици СИГНАЛИ преди 1 година
Защо извратени полицаи и мутри изтезават Българи в град Бобов дол и никой не реагира адекватно, зомбираха институциите ли!
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
съдът афганистански ли е? но щом президента му дърпат ушите херо, путин и ердоган що пък не
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
такова клане на турци не е имало от 1878. дай боже всичките