Каратанчева се оправдала за допинга с бременност

Според вестник Екип, самата Каратанчева се оправдала пред международната федерация по тенис, че имала повишени нива на нандролон заради бременност
20 дек 2005 13:34,
Каратанчева се оправдала за допинга с бременност
Според Екип Каратанчева била бременна по време на Ролан Гарос
Френският вестник Екип пише, че българската тенисистка Сесил Каратанчева, дала положителен тест за нандролон, се е оправдала пред международната федерация по тенис с това, че е била бременна.

Нандролонът се съдържа в организма на всички хора, но концентрация над определени нива означава, че има допълнителен прием. При бременните жени обаче, нивата му в тялото са над средните стойности.

Именно на това се била позовала и нашата тенисистка. Според нея, тя била бременна без да знае по време на турнира, а след това направила спонтанен аборт.

Новината не е потвърдена от нито една друга медия и изглежда, че това е поредната клюка, която се опитва да раздуха Екип.

Същевременно от българската федерация по тенис заявиха, че досега не са били търсени по случая от  международната централа и нямат никаква информация за аферата. От федерацията ни изразиха надежда, че слуховете не са верни и заявиха подкрепата си за нашата тенисистка.Спонсорирано съдържание