Детето, ударено от кола на НСО, пресичало на червено?

Автомобилът се движел със скорост около 40 км/ч
Обновена: 13 дек 2019 09:13 | 13 дек 2019 07:00, Елка Василева
297
Детето, ударено от кола на НСО, пресичало на червено?
Снимка: архив, Reuters

Момчето, което беше пометено от автомобил на НСО на бул. "Драган Цанков" в столицата, е пресичало на червен светофар, предаде репортер на DarikNews от мястото на произшествието.

Шофьорът на BMW 3, което се води на президентската администрация, се е движил със скорост около 40 км/ч. Той е бил сам и вече е прибирал колата към гаража. Има много свидетели на инцидента, които са разпитани.

14-годишното момче е било със свой връстник, който се опитал да го издърпа от пътя на колата, но приятелят му е притичал пред гумите.

Въпреки ниската скорост водачът не е успял да предотврати произшествието, защото момчето е изскочило изненадващо.

Още по темата

От мястото на инцидента то е закарано в болница "Света Анна", където са пристигнали и родителите му. Тийнейджърът е с лицева травма, счупена кост на носа, два избити зъба, счупена ръка и се намира в съзнание, научи още DarikNews от разследващите.

На мястото на инцидента и след полунощ имаше екип на Военна полиция и военен прокурор, а по-рано там бяха и представители на ръководството на НСО.

Колата, ударила детето, е превозвала един от секретарите на президента Румен Радев. Закарала е високопоставения чиновник до тях и на връщане, когато шофьорът е бил сам в автомобила, се е случил инцидентът.

По-рано беше съобщено, че пострадалото дете е прието е в Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна". То е с опасност за живота, съобщиха от лечебното заведение.

Когато бъде изяснено защо и как автомобилът на НСО е блъснал пешеходец, от службата ще излязат с официална информация.

Националната служба за охрана изразява дълбоко съжаление за пострадалото дете и уверява, че при установяване на виновно поведение на служителя на НСО ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки, съобщиха от службата.

'Ако се докаже вината на служителя на НСО, който по-рано днес блъсна дете в София, то той ще бъде уволнен. Това посочиха от службата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
1
 
3
 
! Отговори
факт преди 4 години
И ТОВА НАГЛАСИХА!
230
0
 
6
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Колите на НСО /и не само те, а всички леки коли/, трябва да имат задължително не тахометри, а видео регистратори с GPS. Тогава няма мърдане-ще се види с колко е карал, какъв е бил светофара и какво точно се е случило. А не да се търсят околни камери, които я ги има, я не...
229
0
 
4
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
До колкото разбрах от свидетелите е светнало червено докато е пресичало.Никой не казва колата на НСО на какъв светофар е била. Защото е напълно възможно и тя да е на червено! Не е маловажна подробност, нали?
228
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И после от КАТ ще кажат "то дълго и упорито си блъскаше главата в колата. Намерихме и някаква книга - wir lernen deutsch и предполагаме, че е нацистка литература." Благодарим на НСО, че нямаше атентат!
227
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия червените са много гaдни
226
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радио ЕреванПърво, не колата е ударила момчето, а е точно обратното. Учудващо за произшествието е, че шофьора не епострадал."се докаже вината на служителя на НСО"Второ, вина няма защото такъв служител няма а скращението НСО не е правилно.Значи ф а к е news!
225
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз на ,,Петък 13-ти'' си седим дома и не мърдам никъде.Я готвим,я чистим,я некое филмче ... не мож ме излъга да ходим на работа,да ходят балъците дето си мислят че ще забогатеят като бичат и в извън работно време в цеха.
224
3
 
9
 
! Отговори
ехх дете преди 4 години
Какви хора останаха ... как ще се оправи това момче ?Защо им позволявате така да блъскат децата ви ? Сега как ще работи това момче , кой ще му плаща сметките . Един път ще е , и да знаете драги ми шофьори че ако блъснете моето дете , ще ви изям очите докато сте живи !!!
223
2
 
9
 
! Отговори
пешо от виница преди 4 години
нсо е пълно с убийци също като некогашното убо молете се да не ви срещнат случайно
222
2
 
13
 
! Отговори
ЗА ЛЪЖИТЕ преди 4 години
НАИСТИНА ЛИ КОЛАТА СЕ Е ДВИЖИЛА С 40 км/чТОГАВА ДА ПРЕСМЕТНЕМ:40000::3600= 12 метра /секундаТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ ПРЕСИЧАНЕТО ОТ ДЕТЕТО ВЪПРОСНАТА КОЛА Е БИЛА НА ОТСТОЯНИЕ 20 до 25 метраЕСТЕСТВЕНО ДОРИ И ДЕТЕ НЕ БИ СЕ РЕШИЛО ДА ПРЕСЕЧЕЕСТЕСТВЕНО КОЛАТА Е БИЛА НА 100 до150 матра НО СЕ Е ДВИЖИЛА С 100 до 150 км /чМЕЖДУ ДРУГОТО КОЛИТЕ НА НСО НЯМАТ ЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТАХОМЕТРИ ?СОЦИАЛИЗЪМА СИ ОТИДЕ НО НАВИЦИТЕ ОСТАВАТ- БЕЗКОНТРОЛНОТО ПОВЕДЕНИЕ СЪЩОЖАЛКО ЗА ДЕТЕТО - ИНВАЛИД ДО ГР
221
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пак добре, че не изкарват детето, че се е опитало да атакува колата на НСО.....И отделен коментар - при ПТП с 40 километра в час травмите не са точно такива. Тоя е пердашил поне с 60 км/ч.
220
3
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Да, точно така! Всички вярваме на НСО!Царствие Небесно.
219
11
 
8
 
! Отговори
fighter преди 4 години
Колата преди това е возела секретар на президента???Че за кво са му на тоя секретари бе,че и да ползват служебни коли?За тоя абсолютно ненужен президент,една стая с пишеща машина,кюмбе да се топли зимата,ако си намери дърва за огрев и толкова.Да ходи с трамвая на работа.
218
0
 
16
 
! Отговори
Ххх преди 4 години
Тахограф и дигитална карта за НСО колите
217
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе за съвсем *** ли ни мислите ве, с тоя разбит преден прозорец и такава вдлъбнатина в предния капак само с 40 е карал .. че е изкочило пред колата може и да е вярно ама тоя с по-малко от 80 не е бил ..
216
4
 
25
 
! Отговори
преди 4 години
Разбира се, че е пресичало на червено, нали трябва да спасят кожата на ***-убиец.
215
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига г.рбераски мухобоиковски лъжи знаем тия б.клуци с колко км/ч се движат !!!
214
1
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и разбира се,че е "пресичало на червено"!..нещо повече:-"Било е дрогирано" и кръвната проба е отчела 2.5 промила алкохол в кръвта му....М/у другото:..-АКО НАИСТИНА се е движил със 40 км въпросния "бронетранспортьор",то за половин секунда е могъл да "ЗАКОВЕ" на място,виждайки опасността!!!..40 НЕ са 140!!..Не са е 80..Нито 60....Така че мантрата за "четиридесетте км в час" да я разправят на бабите от махалата,никога не видяли автомобил!
213
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След това ще излезе че само се е ударило в спрелият автомобил докато детето е тичало с 40 км в час
212
4
 
18
 
! Отговори
свидетел на НСО преди 4 години
То не притича пред гумите, ами направо се хвърли под гумите.