Ангелов: Не е време за разделение, време е заедно да спечелим битката

Днес Министерския съвет решава дали да бъдат въведени нови мерки
25 ное 2020 09:30, Нели Христова
85
Ангелов: Не е време за разделение, време е заедно да спечелим битката
Снимка: БГНЕС

"Във времена, в които едни вярват, а други не, в които едни слагат маски, а други не, когато някои искат да задържат децата си вкъщи, а други задължително да ги пратят на училище, когато едни искат да защитят, а други да не се нарушава свободата им, когато сме толкова разединени, толкова далечни, толкова враждебни, толкова неразбиращи, толкова уплашени, толкова несъгласни, толкова мразещи…". Това написа в профила си във Facebook здравният министър Костадин Ангелов.

"Там, сякаш в друг свят, има едни герои в бели престилки, които не спят, които почти не ядат, които са на крак всеки ден, всеки час и минута, които нямат време да прегърнат децата си, които не могат да целунат жените си, на които просто не е останал живот различен от скалпели, кръв, игли и плазма, дефибрилатори и кислородни концентратори.

Те са там, за да можем всички ние, които или вярваме, или не - да сме добре, да сме здрави, да ни има! За да можем ние да прегърнем децата си, да кажем “обичам те” на любим човек!

Не е време за разделение, противопоставяне на хората.

Време е да си помогнем и заедно да спечелим битката!", призова Ангелов.

В понеделник здравният министър Костадин Ангелов поиска много по-строги мерки за справяне с кризата с коронавируса. Мерките ще бъдат обсъдени на заседание на Министерския съвет днес.

 

Във времена, в които едни вярват, а други не, в които едни слагат маски, а други не, когато някои искат да задържат...

Публикувахте от Kostadin Angelov в Вторник, 24 ноември 2020 г.

85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
6
 
! Отговори
До преди 2 месеца
И после - разстрел за теб и останалите министри на стадиона! Без съд и присъда! Поне едно правителство трябва да бъде избито цялото, за да служи за назидание на следващите престъпници! 1995 г. - 87 000 медицински сестри, 2020 г. - 26 000 застарели (в предпенсионна възраст) медицински сестри. Ти, ку.чи сине, нямаш право на живот!
78
0
 
6
 
! Отговори
А не преди 2 месеца
Сега е време за пандели.
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Време е да се омитате г-н д-р Обратников.И ти, и цялата банда на Боко Тиквата.И дано си получите заслуженото:ефективни присъди и доживотно презрение.
76
1
 
5
 
! Отговори
Т. Колев преди 2 месеца
Не са наяди ве прасе !!!
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много е лесно да се изричат такива приказки. Онзи ден слушам и прословутата Деса от ГЕРБ, как трябвало всички заедно да се справим. Ами като искате заедно, що не си разделим заплатата на Деса или на министъра и така да борим вируса заедно? Кажете де, защо не?
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво значи думата клише? Нова е куха фраза без съдържание, без смисъл. Типичен пример - "ние всички заедно"; още един типичен пример - "в казармата се става истински мъж". Клишето обаче има особен емоционален заряд, въздейства върху чувствата директно така, както вирусите за загнездват в клетките директно. Изпитана популистка методика, господин Министър, нали? В областта на масовата манипулация сте Истински мъж... пардон, Истински професор.
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господин Министър, а Вашата роля в битката каква е? Сигурно на пълководеца!? Абе кой сте Вие въобще, че ще обричате милиони на недоимък и дори на глад, за да спасявате собствената си професионално привилегирована каста от самозабравили се лекарски величия? Осем процента спад в икономиката Ви е малко, нали? Ама разбира се, Вашата гилдия не го усеща, както не усещат болестта Ви стотици хиляди, които работят... болни от Ковид. Че и оздравяват след това... неусетно.
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И как така, ще спечелим битката господин Министър, всички заедно, да? Но в тази битка всички останали сме затваряно стадо и послушните роби, а вие лекарите играете роля на самопровъзгласилите се фараони и господари. Такова очевадно и полярно разделение на ролите, в които не сме влизали по предварителна договореност, а по принуда, може да бъде всичко друго, само не и вписващо се в клишето "ние всички заедно" явление.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Смата се, че затварянето на икономиката и обществото ще намали броя на заразените, а това ще даде глътка въздух на здравната система. Защото, ако се срути здравната система, няма кой да ни лекува. Господин Министър, Вие, който публично заявявате "не знаем нищо за този вирус", не можете да лекувате никой от този вирус. Лекувайте други заболявания, за които знаете поне нещо, защото нарасналата смъртност вече се дължи и на тях, а не само на Ковид 19.
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това прочувствено послание на министъра за какво е? Дали е насочено към нас и нашето здраве, включително и на лекарите? Според мен нищо подобно няма. Ковид затворите са последният шанс и надежда на министъра да спаси неговата срутваща се здравна система. Ако трябва, цялата икономика ще се срути в името на лекарското съсловие. Една професионална организация от егоисти, която крещи на другите, че са егоисти.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обърнете внимание на втората част за лекарите. Ето това е типичната пропаганда: послание без капка рационален довод, играещо по струните на нашата емоционалност; манипулация, която ни подтиква към определено действие или бездействие като провокира нашите чувства на срам и/или вина. Лекарите умират прави, а ние говорим против маски и Ковид затвори. Не ни ли е срам, не се ли чувстваме виновни от това?
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до Анонимен 59 (до 55)

Абсолютно си прав относно приема на пациенти - изпитал съм го на гърба си в една немалка провинциална болница. "Каквото и да ти говорят - става дума за пари !"
За съжаление това е горчивата истина ,още повече сега , когато безпомощността на върхушката да реши медицинкките проблеми , като ги замени с политически , се стоварва върху нашияг гръб !
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ангелов ти я спечели - лошият матрял мре поголовно
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
9% ДДС за лекарствата кога?
Нали няма да се делим, що за ресторантите и клиентите им 9%, а за лекарствата - не?
По време на пандемия не е ли редно да помислим за болните и възможността им да се излекуват сами, защото болниците са препълнени, а докторите или недостигат, или са уплашени? Ангелов, объркани сте и сте неспособни едно решение в полза на хората да вземете.Майка ни жална...
65
1
 
8
 
! Отговори
Handel преди 2 месеца
Типично комунистически лозунг:
"Хайде да отидем всички заедно ДА ДАДЕТЕ!"
64
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Все повече харесвам този министър.
63
4
 
14
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 2 месеца
Никога няма да съм заедно с тебе и политическата мафия....в никакъв случай и при никакви обстоятелства.
62
2
 
12
 
! Отговори
чочо преди 2 месеца
Вие ще спечелите паричките, докато ние духаме супата... умреляк!!!
61
2
 
8
 
! Отговори
Мангъров преди 2 месеца
Да, време е да работим заедно. Ама не искате заедно. Искате си вашето.
60
0
 
6
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 месеца
НапротиФ , ''тоя'' от Банкя НЕ иска да се затваря нищо , за да угажда на ''електората'' си , ДА НЕ ГОВОРИМ ЯЕ И ТОЯ ''ЕЛЕКТОРАТ'' Е ЕДИН ,... МАЙКА ПЛАЧЕ , ВСЕКИ 2-РИ Е НЕГРАМОТЕН , ОСОБЕНО МИНИСТРИТЕ КОИТО СА ОТ ВТОРИТЕ !