Hotel de Glace – леденият хотел в Квебек

Мястото е единственото по рода си за Северна Америка
Обновена: 9 апр 2012 09:47 | 9 апр 2012 09:46,
0
Hotel de Glace – леденият хотел в Квебек
Снимка: Luc Rousseau

Има няколко ледени хотела в Скандинавия, но Hotel de Glace е единственият такъв в Северна Америка. Направен е от 15 000 тона сняг и 500 000 тона лед. Необходими са 60 работника, за да бъде строен за около месец всяка година.

Хотелът е направен от метални рамки, подобно на пясъчен замък, които се запълват със сняг и след това се изчаква няколко дни снегът да се втвърди на минусовите температури в планината Laurentia. След това опорните рамки се премахват.

Ледените стени са дебели 4 фута и изолират от студа по естествен начин, въпреки че самите те са изключиетлно студени. Всички мебели и декор в хотела също са направени от лед.

Хотелът разполага с 36 стаи, в които има матраци, покрити с еленска кожа и отгоре – арктически спални чували. На гостите се препоръчва да носят 3 слоя дрехи, тъй като стаите са със средна температура между -5°C и -2°C. Също така са съветвани да използват външната сауна, за да се затоплят преди лягане.

Стаите и общите зони в хотела са красиво скулптурирани и издълбани. Колони, арки, декоративни скулптури и животни блестят на светлината с различни цветове, прожектирана върху тях. Леденият бар предлага коктейли в чаши от лед, а Леденото кафе може да бъде преобразувано лесно в параклис за „северни сватби", побиращ 150 човека.

Разгледайте снимките в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари