Такса къмпинг: С палатка на яз. Батак – вече 4 лева на ден!

За малка палатка цената е 2 лв., а за каравана - 5 лева
32
Такса къмпинг: С палатка на яз. Батак – вече 4 лева на ден!
Снимка: архив "Булфото"

Къмпингуването край язовир "Батак" вече е платено. За ден на палатка туристите трябва да платят 2 лева на ден. Ако палатката е над 4 кв м, таксата става 4 лева. За каравана или кемпер – квитанцията е срещу 5 лева.

Решението за това е на Общинския съвет в града и е взето без много шум в началото на годината.

За него се разбира едва сега, когато туристите биват канени от служители да платят за престоя си.

От общинската администрация в родопския град потвърдиха, че е въведено таксуване, пише "Дарик".

Общинарите са въвели заплащането с мотива, че туристите оставят боклук след себе си, което води до допълнителни разходи за сметопочистващата фирма.

Със събираните такси се обезпечавала комуналната услуга, така че гостите да могат да се радват на чисти природа и води край язовира.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Професор Тюхчеф до29 преди 7 месеца
Абе чадо, с такова мислене като твоето до никъде няма да я докараме- край язовира са само села и плащат по 10-20лв /ГОДИШНО за такса смет - тези пари и за един месец няма да им стигнат да чистят подир планинарите.
30
4
 
8
 
! Отговори
pipo преди 7 месеца
Трябва да се научим всички, че за да има нормални къмпинги, трябва да се плаща.
29
6
 
8
 
! Отговори
Рибар преди 7 месеца
След като си плащам такса смет по местоживеене , не е редно да плащам повторно някъде където съм за няколко дни. По тази логика всеки който ползва кошче за смет извън местоживеенето му трябва да плаща такса смет и там !!!! Нека минават и глобяват тези покрай които е замърсено . Платил съм риболовен билет и не къмпингувам а съм на риболов. :-)
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бях 2 дена на Девин и се прибрах през Доспат,Сърница и надолу.Значи по разбит път не съм виждал.От Сърница до Велинград е дупка до дупка.Каква такса,като то е недостъпен тоя район.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Синя зона на изсъхнала поляна. Чакайте и паяците. Между другото не е лошо да се слагат невален по палатка за да не ви вдигнат докато спите.
26
3
 
38
 
! Отговори
Rado преди 7 месеца
Твърдо подкрепям, но да се направят чешми и тоалетни!
25
6
 
20
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 месеца
Да очаквам ли скоро и такса в борисовата и южния парк ?
Защото и там се налага сметопочистване.
24
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Даже малко им вземат. Там всичко е осpaно и опиkaно от подобни туристи. Всеки си мисли че някой друг е длъжен да чисти след него, сега вече поне се знае кой ще е това -общината
23
4
 
23
 
! Отговори
Мен преди 7 месеца
Аз лично против тази такса нямам нищо. Въпроса е наистина да минават и да чистят, но според мен боклука не е от къмпингарите. Ние обикновено събираме всички *** около нас и оставаме чисто. Всички които познавам правят същото.... Но къмпинга стана модерен напоследък. Пазете чисто, едва ли има човек на който да му е приятно да се разхожда в гората и да вижда *** навсякъде.
22
0
 
17
 
! Отговори
жалка картинка преди 7 месеца
жалко за тоя район на Батак-изоставени строежи, нацвъкани хаотично грозни вили и постройки, м..ли замърсяващи брега на язовира.... не е това което беше преди години!!! освен това няма никаква риба в язовира. язък за хубавата природа!
21
4
 
17
 
! Отговори
В такъв случай . . . преди 7 месеца
Значи къмпингуващите имат право да изискват да им бъде чисто заплащаното място . Какво става когато общината не желае да почисти но желае да получи парите ? ВЗЕТО ЛИ Е РЕШЕНИЕ ДАЛИ ИМА ПРАВО КЪМПИНГУВАЩИЯ ДА НАЛАГА САНКЦИЯ ЗА ЗАВАРЕНО МРЪСНО И НЕ ПОЧИСТЕНО МЯСТО ?
20
4
 
14
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 месеца
Имах в предвид, че Ганю не пази. Каквото и да се направи за почиващите, същите тези почиващи ще го и развалят.
19
4
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
щом ще ми искат пари за палатка, значи трябва да ми усигорят течаща вода и тоалетна. Нека поне да е като къмпинг, а не да ми взимат такса за това, че им дишам въздуха. т*п*ц* знаят само да събират
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До До месара
На Беглика колкото са почиващи е спорно всички са и гъбари ,а какви тълпи черни българи има-- не беседка ,ами инебостъргач ще разкостят , че па е и студено горе...Долу Винету
17
1
 
11
 
! Отговори
уууу Винету преди 7 месеца
Модно спокоино и приятно беше на яз Батак особено в жегите имаше и риба... сега от страната на пътя за палатка не става защото над теб има вила орбита е застроиха отдавна трябва през стената да търсиш диви места да си трошиш колата а и там вили и хотели и краварници пълна простогия папетата още ходят с гаджета и правят калабалък ама този яз Батак не е онзи от преди 15 г. и много повече -- Долу Винету...
16
2
 
25
 
! Отговори
До месара преди 7 месеца
И да се направят няма да изкарат много. На Голям Беглик нали направиха-табели, къмпинг зони, тоалетни, маси с пейки. За 6 години Бай Ганю натакова мамата на всичко. Табелите изчезнаха, от тоалетните откъртиха дъските за горене, масите с пейки от масивни трупи разглобиха, музея на гората-голяма и хубава беседка с указателни табели за биоразнообразието в района, запалиха ... *** разхвърляни навсякъде. В гората до всяко дърво има и л**** с PVC шише ...
15
4
 
13
 
! Отговори
ууууу Винету преди 7 месеца
Точно си приготвям нещата за язовир надморската височина от 1000 м не прави с нищо този обран бостан добра риболовна дестинация не ми е за 4- лева давам доста повече за риболова --- за КРАДЦИ пари не давам --претекста им е чиста природа --да не би да им вярвате и по 20 да им давате все тази... що не вземат от виладжиите по 1000 пв данък сграда и там има презастрояване всяка година наблюдавам нови строежи ---ДОЛУ ВИНЕТУ.
14
4
 
13
 
! Отговори
ужас Винету... преди 7 месеца
Накъдето и да се обърна виждам мутрата на Винету с томаховка.....
13
2
 
10
 
! Отговори
дано ви преседнат преди 7 месеца
То ако се търси справедливост от къде на къде каравана и триместна палатка щее с разлика 1 лев караваните и кемперите са от 40 000 лв нагоре ---това са цени за над 10 г. какво искат от сиромаха с палатка за 70-лв ---просто община Батак иска 4лв за преминаване през неина територия -дано скоро изчезнат от картата ,аз на яз Батак няма да стъпя-- почти всичко се застроява ,риба няма лоши пътища с коловози,а сенките са заети целия сезон да идеш за 2-3 дена и да им плащаи е простотия...
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До мародерска работа

Като няма икономика парите не могат да дойдат от друго място освен от такси и акцизи. И кредити разбира се.