Insaiders – приложението за добър BG туристически продукт

Проектът стартира в София, като предстои развитието му в други градове
15 яну 2019 12:52, Екип на Bloomberg
1
Insaiders – приложението за добър BG туристически продукт
Снимка: Pixabay

Insaiders добавя стойност към преживявания с цел опознаване на културата и природата на България. Това заяви Пламен Иванов, основател на стартъпа Insaiders, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Идеята ми за Insaiders дойде през престоя ми в Австралия през 2017, където в рамките на множество пътувания се запознах с автентичната култура в Австралия, както и с тази на други държави, спомена Пламен Иванова. "Идеята за този престой и програмата, в която участвах, настъпиха преди 3 години, когато напуснах корпорацията, в която работих повече от 5 години. Дадох си сметка, че начинът, по който искам да успея в мисията си, е трудно да стане в корпоративния свят", допълни той.

Попаднах на предприемаческа програма в Сидни и за една година успях да развия различни умения чрез различни проекти, разказа гостът.

"Свързваме местни професионалисти от различни сфери – екскурзоводи, артисти, планински водачи, фолклорни танцьори, кулинарни специалисти, занаятчии с чужденци, които посещават България временно, за да им предложим еднодневни преживявания, с които да опознаят България".

Бизнес моделът е процент комисиона от самата стойност на преживяването, което се обявява от самия изпълнителя на тази услуга, посочи Пламен Иванов. "Стартирахме проекта в София. Смятаме да го доразвием в Пловдив, Велико Търново, Варна, Бургас", разкри той.

"Разчитаме на рекламата между отделните хора, както и на социалните мрежи. Планираме партньорства с инфлуенсъри, блогъри. На този етап потребителите са малко, тъй като стартирахме едва в края на тази година. Тепърва предстоят дейности в тази насока. Началната инвестиция е малка, защото не сме инвестирали в програмисти".

Бих казал, че кулинарните и занаятчийските преживявания са най-интересните, поне сега в началния стадий, отбеляза гостът. На този етап проектът се издържа със собствени средства. Но аз не бих загърбил началната мисия в името на инвеститорски интереси. Ако има инвестиции, те трябва да са свързани с нашата цел. Трябва ни устойчиво развитие на този вид туризъм, фокусиран върху автентични преживявания в България, обобщи намеренията си основателят на Insaiders. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Munchen_DE преди 2 години
Има грешка в заглавието. Намерете я ;)