Блумбърг отказа надпреварата за президент на САЩ

Кампанията била опетнена и е обида за гласоподавателите
Обновена: 8 мар 2016 13:31 | 8 мар 2016 13:22,
18
Блумбърг отказа надпреварата за президент на САЩ
Снимка: архив Reuters

Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обяви, че е решил да не се включва в президентската надпревара тази година. Така една от неизвестните преди изборите за Белия дом тази есен отпадна.

Още по темата

От месеци насам Блумбърг обмисляше дали да се включи в президентската кампания като независим кандидат. Той дълго време беше демократ, преди да стане републиканец през 2001 г., за да се кандидатира за кмет на Ню Йорк, а след 2007 г. стана независим.

Блумбърг заяви, че кампанията тази година е опетнена от призиви към екстремизъм и е обида за гласоподавателите.

В съобщение в сайта Блумбърг, той самия пише, че е очевидно, че няма да може да спечели. И тъй като вероятността неговото включване да донесе победа на Доналд Тръмп или на сенатора Тед Круз, той се оттегля от надпреварата.

"Обичам много страната си, за да рискувам да изиграя роля в избирането на кандидат, който ще отслаби единството на нацията ни и ще помрачи нашето бъдеще", допълва Блумбърг.

"Той води най-демагогската и разединяваща кампания, на която съм ставал свидетел. Той залага на предразсъдицте и страховете на хората", разкритикува Блумбърг дългогодишния си приятел Доналд Тръмп. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 8 години
Евреин ли е на снимката?
7
0
 
4
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
А,Одисей,сега кой ви е новия доайен(и гуру евентуално)?След като П.Бочаров почина со.ро.со.идите агенти-доносници осиротяхте...Само че летвата е висока-доколкото знам,няма друг дето да е бил слуга на три епохи.Може би ако пак се смени системата.....Желаещи няма да липсват.
6
5
 
0
 
! Отговори
Жалко преди 8 години
Много добър кандидат би бил!!!!!!
5
0
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Аз лично не съм им фен и за мен единствената полза от тях е, че Израел малко или много ограничава арабугите да налазят с по-голям темп към Европа. Та те откакто имат "държава" са във война. Ако това е мирен народ...
4
0
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Виж имената на повечето руски милиардери и кажи дали не са имали далечен роднина, евреин.
3
2
 
3
 
! Отговори
w до одисея преди 8 години
Да, натрупаха милиарди в бизнеса с оръжия от Първата световна война до всеки друг престъпен военен конфликт до ден днешен, които именно корпоративните *** разпалват. Сега си имат държава-терорист отвъд океана и създават организацийки като ИД. и бизнеса си върви.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Кампанията била опетнена и е обида за гласоподавателите"Че коя кампания досега не е била?
1
1
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Май е рано за ев.реин -президент?Би значело и поемане на отговорност,а ев.реите не обичат пасивите,а само активите!Ще си управляват неявно до второто пришествие.Мда,фараонът навремето е трябвало да направи друго,не да ги гони....