Тръмп може да подпише нов указ за имиграцията

Нужно е да се действа бързо от съображения за сигурност!
11 фев 2017 09:12, Елка Василева
23
Тръмп може да подпише нов указ за имиграцията
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля възможността да подпише нов указ за имиграцията, след като съдът блокира действието на сегашния указ, който предвиждаше замразяване на бежанската програма на САЩ и недопускането на територията на страната на граждани от седем мюсюлмански страни, предаде Асошиейтед прес.

Пред репортери на борда на президентския самолет Air Force 1на път за Флорида Тръмп изрази убеденост, че ще спечели съдебния спор.

Още по темата

"Имаме и много други варианти, включително просто да изготвим съвсем нов указ", каза той.

"Нужно е да се действа бързо от съображения за сигурност. Така че може и така да направим", добави Тръмп.

Той заяви, че развитие по въпроса може да се очаква в понеделник или вторник.

Цитиран от телевизия Ем Ес Ен Би Си високопоставен представител на САЩ заяви, че администрацията на Тръмп няма да сезира Върховния съд с искане да се отмени решението на апелативния съд в Сан Франциско, който в четвъртък потвърди решението на федерален съдия в Сиатъл да се преустанови действието на президентския указ за имиграцията.

Сегашният указ на Тръмп временно забранява на хора от Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен да влизат в САЩ за 90 дни и на всички бежанци за 120 дни, освен бежанците от Сирия, на които достъпът до САЩ се забранява безсрочно.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
да,да преди 7 години
Щял да подпише-грънци!И като подпише Путин ще го одобри ли или ще наложи вето?А с китайците да внимава,че ако те си поискат дълговете Тръмп няма да има и 10 цента тоалетна хартия да си купи!Америка е колос на глинени крака така както беше СССР през 80-те години на миналият век!Силата на САЩ в момента идва от хилядите умове привлечени от цял свят които работят за САЩ.А Тръмп полага големи усилия да ги изгони.И ако това стане Америка ще е сила без ум.
14
0
 
1
 
! Отговори
Скарлет преди 7 години
Милиардерът Тръмп успя да си проправи пътя към върха!!! Тръмп е представител на белите християни, който не спира да сипе обиди срещу мюсюлманите, мексиканците и китайците!!!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кравария е сбирщайн от всички държави по света ,трумп колкото и да се мъчи хамериканците все ще си останат ***
12
8
 
25
 
! Отговори
Браво г-н Тръмп преди 7 години
Света е пощурял! Вместо да се радват, че един Президент прави нормалните и правилни неща-всички откачалки, гейове, мюсюлмани и темерути критикуват ли ,критикуват Тръмп. А после се възмущаваме, че ние предаваме на мюсюлманска Турция Българин ,защитил границата ни! Докъде я докарахме-всички ненормалници като един скачат срещу ПРАВИЛНИТЕ неща..Да е жив и здрав Тръмп и да н есе огъва от натиска на *** и гейове!
11
3
 
8
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Представете си Станой от Ахелой да не напише некоя глупост. По-вероятно е Путин да стане президент на САЩ отколкото Станойчо да напише нещо умно.
10
7
 
12
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Явно борбата срещу либерастиятa ще е тежка и дълга, но накрая ще спечелим. Ще отпразнуваме победата със заря, като преди това натъпчем третополовите либeрастки зaдници с фойерверки!
9
6
 
9
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат: "освен бежанците от Сирия, на които достъпът до САЩ се забранява безсрочно."Аааааа....няма нищо - скоро Мурксул-ханъм ще ги извозва за Европа със самолети на Луфтханза, и Луфтвафе...само първо да прибере 3 000 000 сирийски тарамбуки от Турция! Няма проблем - европейците ще се "сместим" , и ще направим място - за гостите и!
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уахахах..набързо прочетох коментарите и за пореден път се сблъсках с олиггофренията на русофоби и русофили със своята си задочна словесна битка зад мониторите. Вие сте едни иддиоти, братя!
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до анонимен 9 Добре , че такива като тебе неграмотници са безработни та да пишат по цял ден простотии по форумите, иначе някъде ще пречат на нормалните хора да си вършат работата . Иначе такъв злобен и *** елемент във всяка нормална държава щеше да е безработен клошар .
6
13
 
40
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Да живее Владимир Путин!
5
4
 
31
 
! Отговори
Странджата преди 7 години
Влюбен съм във Владимир, богатирът от Сибир, моят идол и кумир, на земята носи мир!
4
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4 Ами ти бе голтак , какво си направил за България да плюеш един успешен Президент на САЩ . Щом като са го избрали значи е кадърен , а не като тебе необразован и миризлив червен скункс .
3
33
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Какъв интелект струи от това лице! А и бледорозовото червило е подбрано с много вкус.
2
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4 Боже господи сега вече разбрах , защо в България сме толкова зле. Всеки неграмотен червен каскет вади самочуствие , че може да критикува и плюе Президента на САЩ , а същевремено на хвали една проста и долна жена като г-жа Лъжа . Просто нямам думи .
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак му го джвакаш, а?