Пхенян ще преговаря пряко с Вашингтон, но с "условия"

Ако стане, това ще е първи случай от 2008 г. насам
Обновена: 13 май 2017 18:17 | 13 май 2017 17:38, Петя Славова
45
Пхенян ще преговаря пряко с Вашингтон, но с "условия"
Снимка: Reuters

Високопоставен севернокорейски дипломат заяви днес, че Пхенян би желал да преговоря пряко с Вашингтон, но "при определени условия", предаде АП.

Още по темата

Чой Сон-хе, която е най-старшия дипломат, отговарящ за отношенията със САЩ, направи това изявление в Пекин на път за Пхенян. Тя бе пристигнала от Норвегия, където бе начело на делегация за среща с бивши представители на САЩ и учени.

Чой не уточни за какви условия настоява нейната страна, но думите й повишават вероятността Северна Корея и САЩ да започнат да преговарят за пръв път от 2008 г. насам, посочи БТА.

Тогава бяха прекратени шестстранните преговори за ядрената програма на КНДР, в които освен двете корейски държави бяха представени Китай, Русия, САЩ и Япония.

По-рано този месец президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че е готов да преговаря и че за него би било "чест" да се срещне със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: САЩпреговориПхенян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
0
 
! Отговори
ПАзете земята преди 6 години
Относно ядрената надпревара при домашните хора развъждани с временна благословия след Ноевия потоп са виновни *** обсебили Труман..Рузвелт е убит с цел да бъде подставен заразен с *** Труман начело в конгломерата САЩ създаден временно с цел блокиране на опасни проникващи през Мексико.Заради тези извънземни негодници в края на особенно жестока война започва подготовка за нова изключително жестока която да повреди трайно НАШИЯ ПРЕКРАСЕН ОБЩ ДОМ.
27
2
 
0
 
! Отговори
JJIvanov има инвазия преди 6 години
Напомнят че има древна тежко въоръжена цивилизация която има изключително мощни бомби..СЛед война на МАРС преди над 43300 години тн"Първо Пришествие" е имало тежки взривове и при нас..Тогава е повредена биосферата на Северна АМерика която се лекува и до днес с развъждане на различни видове бозайници.вкл бизони,индианци,коне,крави,овце,Преселвани са домашни хора от Корея,Япония през беринговия проток,от Европа ,Испания,АНглия и други след1499
26
2
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 6 години
Годината на първи наблюдения е 1978 .. Тогава откривахме административни сгради на площадка край Белене..Има много снимки.Вижда се че в КНДР правят вътрешна ПИА|Р Агитация ,Подобна правеха доскоро и в САЩ.
25
2
 
0
 
! Отговори
JJIvanov problemi преди 6 години
Вчера следобяд се отдели спефичен газ тип"фаетон".запълни помещения .. Подобен газ е наблюдаван от нас още 10987 година на площадка край река Дунав .ИМа лек колапс на биосферната охрана.Защитно поле охраняващо ни от аномални газови еманации е намалило рязко своята защита от индекс 1770 до индекс 1090..обсебени чрез наркотици ни готвят ядрен холокост подава охраната.облъчват повъхноста с все по жестоки облъчватели вкл сканиращо режещи огромни по пътищата..И около мачти с мощни облъчватели за TV
24
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov geolog преди 6 години
Най Важното е да се спрат ядрените опити..Серия земетресения в ЧИли предупредиха срочно да се спрат имало някакъв много важен разлом близо до опасния полигон тип ЦА.Ако прегледатe филми с военен парад в Пхенян преди години ще видите ветерани качени на камиони как треперят.."подават да не изгорим в ядрена война..язък за милиарди хора от бъдещето".
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Условие #1: Тръмпов да се подстриже като Ким Ченов.
22
3
 
7
 
! Отговори
ким чен грух преди 6 години
Тези дръпнати *** отново почнаха да тракат с канчетата си за шепа ориз! Да се благодарят на Тръмп, че все пак ги съжали и не ги заличи от картата!
21
4
 
4
 
! Отговори
хуй пий чай от китай преди 6 години
пич фърляй бомбата че ми дойде до гуша от краварските хвалипръцковци
20
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво има да преговарят? Или спират ядрената програма ВЕДНАГА или Тръмп пуска майката на всички бомби върху главата на Ким и точка. Предложение на което не могат да откажат.
19
6
 
7
 
! Отговори
ТикТак преди 6 години
Соросченцетата се пънат пънат ама накрая им избива пяна на устата и замлъкват олигавени и с помътен поглед като на 3 месечно бебе яло бой с бутилка по главата от пияна акушерка. Оглеждат се гузно усрани уж не са те ама вонята им се носи из форума!
18
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няколко путинопитека създават впечатление за масовост :)
17
0
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Изглежда, че зад тебе стоят африкански бежанци.
16
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От интерес изгледах няколко филма за Севрна Корея и останах изумен от видяното. Чистота, модерно строителство и най вече културата на хората там. Слави Трифонов : "има такава държава и такъв народ" но не е БГ .
15
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера какви са тези хора които могат да се възхищават на държава като Северна Корея. Явно са хора със свалени *** и съжаляват , че зад тях не стои оня от снимката с волевия поглед.
14
9
 
14
 
! Отговори
ТОМАХАВКИТЕ СВЪРШИХА преди 6 години
Каквото имаше го изстреляха в Сирия (макар,че половината падна в морето)
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конграчулейшънс за другаря Ким Чен Ун.
12
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шшш алоооууу, кравите, кво стана бе?! Нали щяхте да го нападате Ким, нещо томахавки-момахавки размахвахте, самолетоносач на риболов пратихте.......какво стана, нещо мотивацията ви се изпари май, що тъй?
11
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 1990 годона БГ е постиянно със свлечени до коленете ***. Така де, модерно по евроатлантически, натовски, така модерно по гейски..........................................НЕОСПОРИМ ФАКТ
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, СЕГА ЯДЕМ В ИЗОБИЛИЕ ЕВРООТПАДЪЦИ.
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България и САЩ са съюзници в НАТО-----------ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ. Остава да кажеш и че са равноправни?Ку-Ку