Хотели, курорти и приходи в милиони: Колко богат е Тръмп?

Публикуваха финансовата декларация на американския президент
Обновена: 17 юни 2017 14:41 | 17 юни 2017 14:35, Венцислава Вельова
34
Хотели, курорти и приходи в милиони: Колко богат е Тръмп?
Снимка: Reuters, архив

Правителствената служба по етика на САЩ публикува финансовата декларация на американския президент Доналд Тръмп за 2016 г., предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Тръмп доброволно е оповестил декларацията си. Тя показва, че той е получил доход в размер на 19,7 милиона долара от хотел във Вашингтон, открит през септември 2016 г. Президентът също така е декларирал доход от 37,2 милиона долара от курорта "Мар а Лаго" в щата Флорида и 19,8 милиона долара от голф клуба в Бедминстър, щата Ню Джърси.

Според декларацията Тръмп е получил хонорари за свои книги в размер на 7 милиона долара, а също пенсия за 84 хиляди долара от Гилдията на киноактьорите на САЩ.

В представените документи са отразени негови инвестиции, активи, доходи и пенсионни плащания. Като цяло те показват доход в размер на 288 милиона долара, който Тръмп е получил от 565 компании и организации. Президентът е декларирал и задължения на стойност 315 милиона долара, цитира БТА.

Според декларацията Тръмп се е оттеглил от над 500 позиции, много от тях ден преди встъпването си в длъжност като президент. Той е поставил активите под управлението на доверителни фондове, ръководени от неговите синове, за да избегне конфликт на интереси.

Финансовата декларация, която включва общи данни за доходи и задължения, се различава от данъчната декларация, която съдържа по-пълна финансова информация. Тръмп отказва да оповести данъчната си декларация, нарушавайки традицията, според която президентите и кандидатите за президентския пост доброволно публикуват тези данни. 

По закон президентът на САЩ не е длъжен да оповестява данъчната си декларация, но отказът на Тръмп да направи това става повод за критики от страна на противниците му.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Който си ги е искарал ги има явно Господ го харесва гледам че президент станал.
20
0
 
3
 
! Отговори
до naTpuoT преди 3 години
ама си *** и ти
288 са му приходите за 2016, не всичките пари които има
научете се да четете като хората, не да пишете глупости!!!
19
2
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
До Анонимен 14 Те и комунистите мислиха за " общото благо" и виждаш до къде докараха хубавата ни държава.
18
2
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
А нека това да му е кусура, че отказва да си публикува данъчната декларация.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А КОЛКО Е БОГАТ БЛУМБЪРГ И КАК Е СТАНАЛ БОГАТ?
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ф

органично мразен от наследниците на юда, тоест мръсните предатели и крадци по света.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен

Путин си купи еврейското лоби, щото може да си го позволи
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сметай колко е богат Путин, та си го купи барабар с пасивите.
13
4
 
2
 
! Отговори
naTpuoT преди 3 години
доход в размер на 288 милиона и задължения на стойност 315 милиона долара...някой го е кредитирал? Или?...
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ ГЛУПОСТИ ПИШЕХА И ЗА ПУТИН, СИ ЦЗИПИН И ОСТАНАЛИТЕ
11
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ф No11:
Комунизма няма нищо общо с всеобщото презрение и омраза към Тръмп, който е един крадец, мошенник и лъжец. Това няма абсолютно нищо общо с капитализма и ерата на протекционизма от началото на 20 век. Тогава мнозина видни индустриалци и финансити натрупват солидно състояние и създават монополи в много отрасли и могат да бъдат сравнени с Тръмп. Разликата, че те не са били алчни и прости *** като Тръмп и са мислили за общото благо.
10
3
 
3
 
! Отговори
Ей ф, преди 3 години
ти какво печелиш от това, че милионерите управляват света. Не ми се вярва да имаш дивиденти от това. Ако имаш акции от това управление...
9
2
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Тръмп е консервативен човек и една надежда за човечеството. Надежда за спасение от глобализма и мултикултурализма. Първата европейска страна, която ще посети Тръмп ще бъде Полша. Изключителен жест и огромен успех на полската дипломация, в момент в който страната е изолирана от мулти-култи джихадистите Макрон и Меркел. Изолирана и атакувана защото полското правителство не внася джихад в страната си и не извършва културен геноцид спрямо народа си.
8
0
 
9
 
! Отговори
ф преди 3 години
Разбирам комунистическото ви отношение към милионерите ,особено на САЩ.Но това е живота комунисти .Вие сте си тук ,а те управляват света.Впрочем дали щеше да има разследване за Клинтън ако беше спечелила,не мисля.
7
3
 
4
 
! Отговори
упс... преди 3 години
Е, и????
Да не би да ги е крал, като чичо Томовата "БАРАКА" и клановете на КилЪрови, и на Бушмените???
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да е богат за него си е!
5
9
 
6
 
! Отговори
От Русия с любов преди 3 години
До ф

Тръмп не е тръгнал от нищото, а е роден в милионерска фамилия и започва бизнес с пари на семейството. Той е доказан провален бизнесмен- 7 фалита, но разбира се семейните пари го спасяват. Необосновано е да се твърди, че е истински човек - той е в най-добрият случай е посредствена ТВ персона, с 3 брака и безброй груби прояви. Няма собствено мнение и обича да го сменя в зависимост накъде *** вятърът. Само балъчета се залъгват, че той е готин пич, който налага твърда политика.
4
10
 
5
 
! Отговори
**** преди 3 години
Ако краварника беше нормална държава,този трябваше отдавна да търка наровете в панделата,как можеш да си милиардер при полужение,че 7 пъти си обявявал фалит.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мого да кажа следното - ако Тръмп беше станал призидент на България и тук се бе разразила такава яростна кампания срещу него, то всичките му противници щяха да бъдат обявени за завистници, щеше да гърми лозунга за прочутата българска завист, за българския казан в ада... и т.н. Ако мерим със същия аршин, то в САЩ завистниците са повече и по-големи. Обаче там никой не говори за завист, защо ли? - може би защото американците не са нихилисти като нас.
2
6
 
14
 
! Отговори
ф преди 3 години
Велик американски човек изпълнил мечтата от нищо до милионер и президент.Затова и е органично мразен от левите либерали по света и Америка.Но има подкрепата на всички истински хора.Да не ви дреме Тръмп -те нямат нищо срещу вас освен голата си завист и злоба.