Хотели, курорти и приходи в милиони: Колко богат е Тръмп?

Публикуваха финансовата декларация на американския президент
Обновена: 17 юни 2017 14:41 | 17 юни 2017 14:35, Венцислава Вельова
34
Хотели, курорти и приходи в милиони: Колко богат е Тръмп?
Снимка: Reuters, архив

Правителствената служба по етика на САЩ публикува финансовата декларация на американския президент Доналд Тръмп за 2016 г., предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Тръмп доброволно е оповестил декларацията си. Тя показва, че той е получил доход в размер на 19,7 милиона долара от хотел във Вашингтон, открит през септември 2016 г. Президентът също така е декларирал доход от 37,2 милиона долара от курорта "Мар а Лаго" в щата Флорида и 19,8 милиона долара от голф клуба в Бедминстър, щата Ню Джърси.

Според декларацията Тръмп е получил хонорари за свои книги в размер на 7 милиона долара, а също пенсия за 84 хиляди долара от Гилдията на киноактьорите на САЩ.

В представените документи са отразени негови инвестиции, активи, доходи и пенсионни плащания. Като цяло те показват доход в размер на 288 милиона долара, който Тръмп е получил от 565 компании и организации. Президентът е декларирал и задължения на стойност 315 милиона долара, цитира БТА.

Според декларацията Тръмп се е оттеглил от над 500 позиции, много от тях ден преди встъпването си в длъжност като президент. Той е поставил активите под управлението на доверителни фондове, ръководени от неговите синове, за да избегне конфликт на интереси.

Финансовата декларация, която включва общи данни за доходи и задължения, се различава от данъчната декларация, която съдържа по-пълна финансова информация. Тръмп отказва да оповести данъчната си декларация, нарушавайки традицията, според която президентите и кандидатите за президентския пост доброволно публикуват тези данни. 

По закон президентът на САЩ не е длъжен да оповестява данъчната си декларация, но отказът на Тръмп да направи това става повод за критики от страна на противниците му.


34
Още от
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Който си ги е искарал ги има явно Господ го харесва гледам че президент станал.
20
0
 
3
 
! Отговори
до naTpuoT преди 1 година
ама си *** и ти
288 са му приходите за 2016, не всичките пари които има
научете се да четете като хората, не да пишете глупости!!!
19
2
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Анонимен 14 Те и комунистите мислиха за " общото благо" и виждаш до къде докараха хубавата ни държава.
18
2
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
А нека това да му е кусура, че отказва да си публикува данъчната декларация.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А КОЛКО Е БОГАТ БЛУМБЪРГ И КАК Е СТАНАЛ БОГАТ?
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ф

органично мразен от наследниците на юда, тоест мръсните предатели и крадци по света.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Путин си купи еврейското лоби, щото може да си го позволи
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сметай колко е богат Путин, та си го купи барабар с пасивите.
13
4
 
2
 
! Отговори
naTpuoT преди 1 година
доход в размер на 288 милиона и задължения на стойност 315 милиона долара...някой го е кредитирал? Или?...
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ ГЛУПОСТИ ПИШЕХА И ЗА ПУТИН, СИ ЦЗИПИН И ОСТАНАЛИТЕ
11
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ф No11:
Комунизма няма нищо общо с всеобщото презрение и омраза към Тръмп, който е един крадец, мошенник и лъжец. Това няма абсолютно нищо общо с капитализма и ерата на протекционизма от началото на 20 век. Тогава мнозина видни индустриалци и финансити натрупват солидно състояние и създават монополи в много отрасли и могат да бъдат сравнени с Тръмп. Разликата, че те не са били алчни и прости боклуци като Тръмп и са мислили за общото благо.
10
3
 
3
 
! Отговори
Ей ф, преди 1 година
ти какво печелиш от това, че милионерите управляват света. Не ми се вярва да имаш дивиденти от това. Ако имаш акции от това управление...
9
2
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Тръмп е консервативен човек и една надежда за човечеството. Надежда за спасение от глобализма и мултикултурализма. Първата европейска страна, която ще посети Тръмп ще бъде Полша. Изключителен жест и огромен успех на полската дипломация, в момент в който страната е изолирана от мулти-култи джихадистите Макрон и Меркел. Изолирана и атакувана защото полското правителство не внася джихад в страната си и не извършва културен геноцид спрямо народа си.
8
0
 
9
 
! Отговори
ф преди 1 година
Разбирам комунистическото ви отношение към милионерите ,особено на САЩ.Но това е живота комунисти .Вие сте си тук ,а те управляват света.Впрочем дали щеше да има разследване за Клинтън ако беше спечелила,не мисля.
7
3
 
4
 
! Отговори
упс... преди 1 година
Е, и????
Да не би да ги е крал, като чичо Томовата "БАРАКА" и клановете на КилЪрови, и на Бушмените???
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да е богат за него си е!
5
9
 
6
 
! Отговори
От Русия с любов преди 1 година
До ф

Тръмп не е тръгнал от нищото, а е роден в милионерска фамилия и започва бизнес с пари на семейството. Той е доказан провален бизнесмен- 7 фалита, но разбира се семейните пари го спасяват. Необосновано е да се твърди, че е истински човек - той е в най-добрият случай е посредствена ТВ персона, с 3 брака и безброй груби прояви. Няма собствено мнение и обича да го сменя в зависимост накъде *** вятърът. Само балъчета се залъгват, че той е готин пич, който налага твърда политика.
4
10
 
5
 
! Отговори
**** преди 1 година
Ако краварника беше нормална държава,този трябваше отдавна да търка наровете в панделата,как можеш да си милиардер при полужение,че 7 пъти си обявявал фалит.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мого да кажа следното - ако Тръмп беше станал призидент на България и тук се бе разразила такава яростна кампания срещу него, то всичките му противници щяха да бъдат обявени за завистници, щеше да гърми лозунга за прочутата българска завист, за българския казан в ада... и т.н. Ако мерим със същия аршин, то в САЩ завистниците са повече и по-големи. Обаче там никой не говори за завист, защо ли? - може би защото американците не са нихилисти като нас.
2
6
 
14
 
! Отговори
ф преди 1 година
Велик американски човек изпълнил мечтата от нищо до милионер и президент.Затова и е органично мразен от левите либерали по света и Америка.Но има подкрепата на всички истински хора.Да не ви дреме Тръмп -те нямат нищо срещу вас освен голата си завист и злоба.