Тръмп разкри защо самолетите падат – прекалено сложни са!

Не искам Айнщайн да ми е пилот, написа президентът
Обновена: 14 мар 2019 09:25 | 13 мар 2019 11:15, Нели Христова
122
Тръмп разкри защо самолетите падат – прекалено сложни са!
Снимки: Reuters

След смъртоносната самолетна катастрофа на Етиопските авиолинии останаха много въпроси. Защо е паднал самолета? Има ли нещо общо с недостатък в модела Boeing 737 Max? Или е просто пилотна грешка? За щастие на всички самолетни експерти, президентът на САЩ Доналд Тръмп има отговор на всичко. Според него, самолетите просто са станали... прекалено сложни.

Още по темата

В своя популярен Twitter акаунт държавният глава реши да обясни тежката ситуация, в която се намира съвременната авиация.

"Самолетите стават все по сложни за управление. Вече не им трябват пилоти, а компютърни инженери от Масачузетският технологичен институт. Виждам това в много продукти. Винаги се стремим да направим една ненужна крачка напред, когато по-добре е да се придържаме към старото и простото“, пише Тръмп в първия си пост и добавя втори, в който обяснява, че не би желал Айщнайн да управлява самолета, в който се вози.

"Сложността е опасна. Плащаме прекалено висока цена за малко предимства. Не знам за вас, но не искам Алберт Айнщайн да ми е пилот. Искам добър професионалист, който ще може бързо и лесно да установи контрол над самолета“, обяснява президентът на САЩ.

Според него, най-големият проблем на авиацията е, че пилотът е нужен само при излитане и кацане на самолета, а почти през цялото време, машината лети сама. Не се знае от къде Тръмп черпи своята информация и точно колко инженери от  Масачузетският технологичен институт са били наети, за да управляват правителствения самолет, но със сигурност, президентът би се чувствал по-защитен, ако „професионалист“ държи кормилото, а не някакъв си робот. Всички тези навигации и системи са нищо в сравнение със скоростните реакции на човека.

 


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
С много голяма вероятност има грешка в софтуера, която се проявява при определени обстоятелства. Изглежда са знаели за него, но са го пренебрегвали поради малката вероятност за проява. Не се подигравайте с Тръмп, твърде далеч сте от неговото ниво. Много неща напоследък се усложниха излишно, с цел оскъпяване. Колкото до ИИ: нивото му сега е на ниво пихтиесто животно спрямо човека. Бързото пресмятане не е интелект.
110
0
 
2
 
! Отговори
Преминаващ преди 1 година
Липсата на морска храна води до умопомрачителни заключения ! И Елена Чаушеско имаше подобни проблясъци за мухите !
"Дефицитът на йод засяга около два милиарда души и е водещата причина за интелектуалната недостатъчност (***)."
- Извадка от "Уйкипедия" - Йод ?!
109
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Компютърът не може да замени човека." - древна канибалска поговорка
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай Тръмпчо е комик, ама вече всички самолети от този тип спират полети. Вкарват ги в бокса.
107
1
 
2
 
! Отговори
Преминаващ преди 1 година
Ами да преминат на селскостопански самолети ! Те са доста по-прости ... !
106
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече очаквам Дони Тръмп да обяви и че Земята е плоска и конгреса отказва да му каже, къде НАСА крие останалите континенти.
105
4
 
5
 
! Отговори
Градски преди 1 година
Все пак, бай Дончо нали притежава един самолет Боинг 737 а преди това е има авиокомпания, която е фалирала ;) Е, има общ поглед върху нещата, но не бива да се дават такива лековати изводи, защото, той е наясно, че думите му са директно срещу Еър Бус, което пък е във полза на Боинг и другите марки ;)
Инжинерите от Масачузетския университет , са предимно източно европейци, северно европейци, много малко местни, също и много азиатци има. Затова е известен по целият свят със своите до ти кадри :)
104
5
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Съгласен съм изцяло с изказванията преди мен, че не самолетите са сложни, а перчема е простичък! Този освен да пише глупости в социалните мрежи, друго може ли? Есе някой друг му е виновен за провалите, той е безгрешният, ама обръчът около него се свива!
103
4
 
10
 
! Отговори
Не е истина преди 1 година
Не самолетите са прекалено сложни, а Тръмп е прекалено прост!
102
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Това, че са прекалено сложни не е оправдание да падат издуханите кошници, а е сериозен сигнал, че Боинг е станал индийска конфекция, правена в незнайни гаражи!
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така, самолетите трябва да са простички като трактор. На пилота ще са му нужни само чук и по-богат речник. Трактора не пада никога!66858
100
2
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
е бай Тръмпич ме развесели искрено!!!!

..ТОЧНО ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА!!!!!!!!!

ВСИЧКО СЕ УСЛОЖНЯВА с единствената цел ДА СЕ ПРОБУТА ПОРЕДНИЯ ВАРИАНТ НА СТАРАТА СТОКА!!!!

..НИЩО РАБОТЕЩО добре не се остава да съществува!!..Мравките са заети с непрекъснатото му усложняване,за да..ВЪРВИ ТЪРГОВИЯТА....
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самолети винаги са падали и ще падат.
Ако се изчисли брой самолетни катастрофи разделено на брой превозени пътници към настоящия момент и преди 40 години, нещата много са се подобрили.
98
3
 
8
 
! Отговори
Защо не пада Тръмп? преди 1 година
Всяко нещо по-простичко и с по-голям допуск(по-голяма хлабина)е по-дълговечно от сложното-АК.
Простичкото е за Психодиспансера.
За самолетите:
Икономии,икономии,водещи до:
1.Малък запас от мощност,особено при свръхнатоварване и претоварване;
2.Самолета е муден и прави чудеса само празен на авио изложения;
3.Въпреки контрола,финните машини се цакат от горивото;
4.Изцеждане моторесурса на двигателите и нужда от честа ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА поддръжка;
5.Автоматиката-сън за пилота!
А ББ си кара сам!
97
1
 
1
 
! Отговори
V преди 1 година
До 96 Тука си многоого прав .Това не е интелект .Просто така му викат. А е започнало от насочване на зенитната артилерия с помощта на радар. Още през ВСВ е било възможно насочване с радар без използване на изчислителна техника . Само с три много малки антени и много малка корекция на око от правата линия . Но не са се сетили да го направят .При бавните самолети от нея епоха ,щеше да има много добра точност .И на самолет е можело да се направи .
96
4
 
1
 
! Отговори
... преди 1 година
Ена не знам дали съм го казвал, но пак ше го повторя: ДРУГАРЯ ПУТИН СИ ИЗБРА НАЙ-ХУБАВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ! Това си личи от секи път когато тоя Тръмпа напише и или каже нещо!
95
4
 
18
 
! Отговори
Поет преди 1 година
Плевнелиев би казал,че има руска хакерска атака,за да подкопае доверието в Боинг...
94
1
 
6
 
! Отговори
До 93 преди 1 година
Автопилотът не изобщо ИИ. Всъщност много ви промиват мозъците с това ИИ. ИИ няма, все още не е направен и все още дори няма единно мнение в научните среди какво е изобщо интелект, камо ли изкуствен. А автопилотът е много, ама много далеч от какъвто и да е интелект.
93
1
 
14
 
! Отговори
A преди 1 година
Ще летиме на метли.
92
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за този съм сигурен,че и карането на колело е сложно