Байдън критикува Тръмп за бавните му темпове с ваксините

Ако ваксинирането продължи така, ще са необходими години, а не месеци
30 дек 2020 07:10,
5
Байдън критикува Тръмп за бавните му темпове с ваксините
Снимка: БГНЕС

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън разкритикува администрацията на действащия президент Доналд Тръмп за твърде бавните темпове на разпределение на ваксините срещу КОВИД-19 в страната, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

"Изпълнението на плана на правителството на Тръмп за разпределянето на ваксините много закъснява", заяви Байдън вчера в Уилмингтън, щата Делауер. "Както отдавна предупреждавах, мерките за разпространението и прилагането на ваксините не се изпълняват така, както трябва", подчерта демократът.

Той припомни, че преди няколко седмици правителството на Тръмп обещаваше, че 20 милиона американци могат да бъдат ваксинирани до края на годината. "До края на декември останаха няколко дни, а са ваксинирани само няколко милиона души", посочи Байдън. Ако ваксинирането продължи да се извършва със сегашните темпове, по думите му ще са необходими години, а не месеци, за да се ваксинира цялото население.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
гербер преди 3 години
До Анонимен 2Приличаш на онова куче,дето се облизвало от мерак пред месарския магазин!И чакало да падне мръвка от небето!:))))
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмпофилите Български вдянаха ли най после че Тръмп наистина загуби изборите?!-:) Дали ще повярват и на пролет че д-р Борисов също ще загуби?!-:)
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слиипи Джо се събуди.