"Пфайзер" поиска да се разреши ваксинирането на децата от 12 до 15

Компанията подаде искането в САЩ
87
"Пфайзер" поиска да се разреши ваксинирането на децата от 12 до 15
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Компанията "Пфайзер" (Pfizer Inc.) подаде до Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) искане за разширяване на разрешението за спешна употреба на ваксината, разработена съвместно с BioNTech, за подрастващите на възраст между 12 и 15 години, обявиха от компанията.

В изявлението на Pfizer се добавя, че искането е отправено въз основа на "данни от основно проучване във "Фаза 3" при юноши на възраст от 12 до 15 години", което компанията твърди, че демонстрира 100% ефективност на ваксината срещу Covid-19 в рамките на тази възрастова група и има подобен профил на странични ефекти, както сред млади хора на възраст между 16 и 25 години, участвали в минало проучване.

След искането за подобно разрешение от FDA, производителят на лекарства има желание да подаде искане за същото одобрение и до други здравни регулатори по света, се казва още в изявлението на "Пфайзер". /БТА/



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пфайзер да се закрие по-бързо че взеха да изнагляват
78
0
 
6
 
! Отговори
До 79 преди 3 години
Не е достойно така да ги извърташ нещата за тези болести като не ти е удобно да признаеш, че медицината и ваксините са напълно нужни и задължителни за всяко едно развито и образовано общество.
77
2
 
3
 
! Отговори
до 73 преди 3 години
Да те светна само, че някои от болестите, които изброи не са вирусни, а бактериални. Има огромна разлика. Туберкулозата например се предизвика от бактерии.
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
73По глупаво и овче мнение от твоето не бях чел до сега. Как сравняваш несрравними неща?А защо до сега не успяха да направят. грипните ваксини задължителни за децата, след като грипа е по-опасен за тях от ковида? Ами защото грипните ваксини са ***. И докараха нарколепсия на цяло поколение деца.Просто за такива вируси ваксините са безумие. Ковид ваксините също са б-к, но момента е подходящ за бизнес далаверата.
75
1
 
6
 
! Отговори
До Само така преди 3 години
Абе ваксините може и да не са зло, но понякога са напълно излишни. Не всеки има нужда от ваксина, а опитите да се наложат на всички граничи с фашизъм. Ако тия ваксини бяха наистина 100% проверени във времето и водеха до имунитет до живот, окей, но сега ще Ви ваксинират на 6 месеца, а вие се радвате.
74
1
 
4
 
! Отговори
До Диваци преди 3 години
Ти си дивак, защото не искаш или не можеш да мислиш. Жалко, че такива хора налагат мнението си на останалите. Неспособни да разсъждават, отричащи здравия разум, вярващи в митове и податливи на манипулация от авторитети.
73
2
 
1
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Koйто сравнява ковид полиомиелит, туберкулоза, морбили и тн. сравнява количка от мачбокс с бетоновоз.ПП. преди малко тричаха един ваксър в парка, много странни звуци издаваше, хем на две игли момчето...
72
6
 
8
 
! Отговори
Само така преди 3 години
ГЛАСА НА РАЗУМА Ваксините и медицината не са зло, а добро за човечеството.Ваксинацията трябва да бъде за всички задължителна !
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо не откажете и ваксините от полиомиелит, туберкулоза, морбили..те също са задължителни за деца..и като цяло изобщо не разбирам, какъв ви е проблемът с ваксините - медицината напредна. Всички ще умрем рано или късно, нека да решаваме проблемите според възникването, в момента няма друг по-успешен начин да се ограничи пандемията и да се възстанови икономиката.
70
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
леле как искам САМО ТАКА да го срещна наживо на някое усамотено място:) ще му направя шиника най красивия с сенки,червило по устните ще му преправя зъбите :)
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите лични лекари няма да посегнат на децата. Вече има не малко такива, които отказват да получават ваксини за да ваксинират. Прави им чест!
68
5
 
11
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Ваксинираните мутираха вируса и сега сеят зараза и смърт. Предлагам 6 месеца да са под ключ, докато не мине действието на препарата.
67
9
 
11
 
! Отговори
Ред и Закон преди 3 години
Държавата, обществото и цивилизацията се крепи на правила, ред, закони, наука, образование, дисциплина. Медицината е абсолютно нужна, както и ваксинацията да бъде задължителна. Тълпата обезумели неандерталци и пещерняци трябва да бъдат ваксинирани, жигосани както заслужават да бъдат като дообитък стадо и да бъдат осъдени на обществено полезен труд.
66
16
 
7
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Ковидарите вече се поздравяват "с на коя игла си" :ДДД
65
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Разумен човекГледам, сам си цъкаш плюсче, ако искаш - *** помоли и *** да ти сложи и тя едно, да си имаш две.
64
8
 
23
 
! Отговори
Разумен човек преди 3 години
До АнонименТакова за съжаление популацията / населението.Има различни нива на неграмотност, както и на умствена изостаналост, плюс гарнитура от простотия и ниска култура - само в така среда и закваска се раждат и виреят безумни идеи че ваксините, медицината, науката и дори хигиената са нещо вредно непонятно и плашещо което трябва на всяка цена да се избягва и антиваксъра да се противопоставя.
63
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неваксинираните не трябва да ги допускат до училищата. А техните родители - австралопитеци да не ги пускат в хранителните магазини и държавните институции.
62
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Разумен човекНеграмотността ти е противна. Сигурен съм обаче, че се смяташ за много интелигентен и възвишен човек. Характерно е за нискоинтелигентните хора многократно да се надценяват.
61
12
 
24
 
! Отговори
Диваците антиваксъри преди 3 години
Мамата си тракат тези антиваксъри параноици, шизоиди с мания за преследване и конспирации чуват и гласове в тъмното и си говорят често сами.Наистина безумни и глупави хора.
60
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат да направят децата стерилни ,безмозъчни ***,което няма как да стане!