Ще признае ли Джо Байдън арменския геноцид?

Подобен ход ще навреди на турско-американските отношения
22 апр 2021 10:20, Елка Василева
48
Ще признае ли Джо Байдън арменския геноцид?
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън се очаква да признае официално арменския геноцид от страна на Османската империя през Първата световна война. Това съобщава "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на неназовани официални източници.

Подобен ход ще навреди на турско-американските отношения, коментира агенция Ройтерс, цитирана от БНР.

Ходът би бил до голяма степен символичен, но ще означава завой от десетилетия внимателно подбиран език от страна на Белия дом и би дошъл в момент, в който Анкара и Вашингтон са в напрегнати отношения по редица проблеми.

Байдън вероятно ще използва думата „геноцид“ като част от становище на 24 април, когато по света се почита паметта на жертвите, съобщават три запознати източника.

В събота говорителката на Белия дом Джен Саки се очаква да каже „нещо повече по въпроса“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се да ритне кофатапреди да е минала половинатаот мандата му. А какво ще признаваизобщо не ме вълнува.
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да го признае разбира се. Той е еврейска проститука а евреите не признават никакви дуги геноциди освен измисления холокост.
36
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Милиарди сме г-н Байдън,Света ни жадува Справедилв и Свободен Свят,диктатори и служби опитват да ни променят ценностите...да превръщат Свободни хора в...крепостни...заради егото и жестокостта на диктатори доставящи си извратено удоволствие да гледат как умираме в мъки...унизени...гладни...Бог ни е дал Живота!Бог да пази САЩ!
35
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До До 30ядрени викаш...а ако бомбата бе открита от хитлер и приятелите им японците...разкажи ни какво би се случило със Свободният Свят?щеше да копаеш камъни в някоя фашистка мина ...беден духом руски ***!нещо за масовите гробове в Полша???може и по скоро...за масовите гробове в Босна?насърчени от русия и осъществени от сърбия...Армията на САЩ атакува и Сърбия...и путин не бе там...въпреки,че ги лъжеше как ще ги защити...Справедлив и Свободен Свят...или Армията на САЩ идва за вас...
34
3
 
3
 
! Отговори
Ердоган бей преди 3 години
Алъйюоууу байДЪН ти мене уважаваш ли ме...?
33
3
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 3 години
явно си ходил в американско училище личи си колко си умен,прочети малко история и може нещо да ти блесте освен ако не пишеш за бучка сирене от палмово масло
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 29, Има един фюрер и той е в Русия и същата тази Русия анексира територии от съседни държави и е струпала 150 000 армия на границата. Тия които мечтаят да завладяват други народи са руснаците и в момента държат под контрол десетки народи из кавказ и сибир. Как мислиш Русия е станала най-голямата държава на света? Ще ти кажа как с див колониализъм. Кога Русия ще се извини за колониализма си питам и отговор не чакам
31
5
 
7
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Как за какво бе? Япония нападна военната база П. Харбър, а американците хвърлиха атомни бомби не върху японски военни бази, а върху цивилни градове населени само с жени, деца и старци. Знаеш ли как се нарича това? Тероризъм. Ако ислямска държава имаше ядрено оръжие щеше да направи същото. Айде да не ми се правят сега на големите хуманисти. САЩ са единствените използвали ядрени бомби срещу хора. Два пъти. И това е срамно петно от историята им, а още по-срамното е, че дори не са се извинили.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкото старче, поне памперс и патерици да му осигурят...
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Америка кога ще се извини на Япония че изби 200 000 жени и деца с ядрени бомби."Уоу ... за кво? Да не са се били. А освен това една седица преид това им сипаха флаерчета с предупреждения. Като не са милили .... техен си проблем.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Ем да, ама баят има дето са горди! Бедна ти е фантазията вечерта колко тостове се вдигат за фюрера им и за надеждата, че ще превземат отново Европа.
27
0
 
3
 
! Отговори
Тц, тц, тц... преди 3 години
Е, малко рано са се сетили, те минаха повече от 100 години, къде са се разбързали да го признават, можеше да го признаят след 5-600 години...
26
3
 
1
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 3 години
До дилбер танасА ние вече си имахме премиер-Татанка Луканка.
25
2
 
13
 
! Отговори
коко преди 3 години
А защо мълчим по геноцида над индиянците
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците са номер едно защото си признаха всичко и се разкаяха и като попове до днес си плащат и непрестанно им набиват миналото в очите. А турците кога? Америка кога ще се извини на Япония че изби 200 000 жени и деца с ядрени бомби. Кога ще се извинят заедно с бритите за разрушаването на цивилния Дрезден, Русия кога ще се извини за Катин и за червения терор, кога? Жалка история.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво го питахте, че забрави
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ и Труция за страни агресори!
21
2
 
15
 
! Отговори
сс преди 3 години
Байдън ще признае геноцида над Арменците от Османците и......ще ги похвали, пото толкова му е пипето, ще каже браво продължавайте така ние ви подкрепяме и работим съвместно, вие арменците ние индианците....другите ни приятели еврейте и така но най лоши са руснаците...
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали ще го признае или не, няма никакво значение. Геноцид е имало и признаването или не, не могат да променят Факти от историята
19
3
 
11
 
! Отговори
дилбер танас преди 3 години
А кога най после някой потомствен жител на Америка, индианец -Сиус. Някой потомък на Татанка- Йотанка .ще стане президент на САЩ?