Пожар в Орегон, САЩ изпепели много къщи и постройки

Евакуирани са 2000 души
17 юли 2021 10:05, Петя Славова
10
Пожар в Орегон, САЩ изпепели много къщи и постройки
Снимка: БГНЕС

Пожарникари се опитваха вчера да овладеят бушуващ огнен ад в югоизточната част на американския щат Орегон, който се разраства с километри всеки ден заради ветровитото време, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това е един от многото горски пожари в западната част на САЩ, които напрягат до краен предел ресурсите на местните власти.

Противопожарните екипи трябваше да се отдръпнат от линията на пожара, след като опасен "огнен облак" започна да пада върху тях, посипвайки ги с жарава. Първоначалните данни сочат, че пожарът "Бутлег" е изпепелил 67 къщи и 117 постройки в окръга снощи. Властите все още пресмятат размера на щетите в съседен окръг, където пламъците се придвижват с 6 км на ден, съобщи БТА.

"Пожарът наложи евакуацията на 2 000 души и заплашва 5000 сгради, включително къщи и по-малки постройки в селскостопански райони северно от границата с Калифорния", каза говорителят на пожарната Холи Крейк.

"Пожарът се е разпространил на периметър от 322 км", уточни тя и добави, че се очаква той да се съедини с по-малък, но също толкова опустошителен горски пожар по-късно днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен...м/у другото,ти критикуваш но не усещаш,че правиш същата грешка..Написал си:-"Петя, много си зле моето момиче."...Забелязваш ли къде се дъниш?...Ами след "много си зле" ТРЯБВА да има запетайка,защото "моето момиче" Е ОБРЪЩЕНИЕ..../това-МЕЖДУ ДРУГОТО,просто "за спорта"../
7
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен Е,много си строг..Просто е пропуснала една запетайка дамата.."Да се обеси не,да се освободи!".."Да се обеси,не да се освободи"..Стара "чакра"..
6
1
 
0
 
! Отговори
Вервам преди 2 години
Климата е на цикли и няма нищо общо с нас.Горете гуми и да не ви пука.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко им е, Природата ще ги накаже..
4
0
 
0
 
! Отговори
12664 преди 2 години
До АнонименЗапетаята на правилното място ли? - А то да не би да е така лесно да се знае кое е правилното място! Ето, аз пропуснах да поставя запетая след А"-то. Докато те не биха направили такъв пропуск! :D
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според 1, пак Путин е виновен хахахаххаНапълно промити мозъци
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагайте запетаята на правилното място.....
1
12
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Поредното доказателство за необходимостта от взимане на мерки за климатичните промени В Русия ,страната с най безотговорно отношение по този въпрос бушуват стотици пожари който там властите дори не се и опитват да овладеят