Компания в САЩ увеличава заплатата на ваксинираните служители

Кампанията за ваксинация в страната накуцва с ежедневни темпове
23 юли 2021 16:30, Петя Славова
57
Компания в САЩ увеличава заплатата на ваксинираните служители
Снимка: БГНЕС

Фабрика за пластмасови торбички близо до Сан Франциско ограничава планираното увеличение на заплатите на неваксинирани работници до 1,5%, докато тези, които са ваксинирани, ще получат 3% увеличение.

"Тъй като вариантът Делта се разпространява бързо и вероятно ще удари неваксинираните тук и по този начин ще изложи всички на риск от заболяване, това най-вероятно е последният ми най-добър ход да накарам хората да се ваксинират", каза Кевин Кели, главен изпълнителен директор на Emerald Packaging, цитиран от БГНЕС.

Кампанията за ваксинация в САЩ накуцва с ежедневни темпове от малко над 500 000 от празника на четвърти юли. При сегашните темпове повечето модели показват, че страната няма да достигне най-ниския праг за стаден имунитет от около 70% до края на тази година, предаде Ройтерс.

Сега, след като правителствените усилия спряха, компании като тази на Кели поеха задачата да примамят нежеланите работници да получат ваксината.


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 42! Европейския съюз наблюдава 23 държави за страничните ефекти от ваксините и имат фондове, които покриват някви разходи. Предполагам, че затова нищо не се подписва в тези държави. В останалите 27 си връзват гащите с информирано съгласие. Все пак са експериментални препарати.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 20!! Само хипохондрици разни от IT сектора се боднаха, що да се бодем като си работим от където искаме.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами нека да напуснат що седят! Оня да си търси ваксинирани ама ще плаща с 10% отгоре поне докато са живи щото май няма дълго да издържат.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сатани
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СПОРЕД ИЗКУКУРИГАЛИЯ ДЖО, В КУБА ВСИЧКО БИЛО НОРМАЛНО И КУБИНЦИТЕ ПРОТЕСТИРАЛИ ЗА ОЩЕ ВАКСИНИ
51
0
 
2
 
! Отговори
до 42 преди 1 месец
напротив и тука се подписва, т ъ п а к.
50
1
 
7
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Къде е демокрацията ??????????????
49
0
 
3
 
! Отговори
Ми нормално преди 1 месец
Нали ще трябва да лекуват последствията, за които производителя не носи отговорност.
48
1
 
7
 
! Отговори
Прави им чест преди 1 месец
Разликата във възнаграждението на ваксинираните се дава за уреждане на достойно погребение от близките им след като бъдат умъртвени някои от тях след време от ваксините.
47
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Цоцолан преди 1 месец
А по колко са им заплатите?
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хахаха то голяма розлика бе неси струва риска за някаквиси 1.5% повече
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 13 дето щял да се усмихва на хората с малки заплатки!и какво бе като имаш голяма заплата и ти си на поилка и хранилка.Парите ли само те имтересуват барове и дискотеки ли дрехи часовници злато с това ли ще се изправиш пред всевишния?
44
17
 
2
 
! Отговори
Тъпо преди 1 месец
По-добре да намалят заплатите на неваксинираните. По-добър ефект ще има.
43
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На ваксърите и тези, които по такъв начин дискриминират - мога да пратя списък със събиращи дарения заради близки починали след ваксината - да дарят малко пари, след като са били послушани техните медицински съвети... Не ме интересува какво казва правителство и медии - този на когото имам доверие са познати, които имат приятели или роднини починали след ваксината!
42
12
 
0
 
! Отговори
do 39 до Некой преди 1 месец
Това със съгласието е някакво българско изобретение. Може ли някой ваксиниран да потвърди, че наистина се подписва? В Германия НЕ СЕ подписва нищо такова. Знам, защото аз съм ваксиниран в Германия и написах само дали имам алергии и хронични болести и какви лекарства вземам евентуално.
41
0
 
18
 
! Отговори
Кънчо преди 1 месец
Това трябва да удоши в зародиш. Обществото трябва да реагира остро на такова противопоставяне и дискриминиране. Това е целта - разделяй и владей..
40
1
 
9
 
! Отговори
от "до нЕкой&qu преди 1 месец
И да допълня. Слабо_грамотен е човек, който се подписва под разни неща, които не знае какво означават. Нещо като собствениците на фирми, които дори не знаят, че са собственици, но са подписали там нещо. Знаеш с какъв произход са предимно. Грамотните хора внимават какво подписват и преди някой да им инжектира нещо в тялото се интересуват какво е това нещо. Ти наясно ли си какво са ти инжектирали в тялото? Или викаш важното е, че по телевизията са казали, че така трябва, значи всичко е наред?
39
2
 
17
 
! Отговори
до нЕкой преди 1 месец
Изтеглих си т.нар. информирано съгласие от любопитство. Имам въпрос към теб. Предполагам си се боцнал. Преди ваксата си подписал, че си запознат с "очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт". Смърт влиза ли в графа нежелани реакции? Кажи ми, щом си запознат и щом си се подписал, че си запознат, какви са тези реакции и кой по-точно те е запознал с тях? В графа "нежелани лекарствени реакции" може да влиза абсолютно всичко, но щом си наясно...
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Тъй като вариантът Делта се разпространява бързо и вероятно ще удари неваксинираните тук и по този начин ще изложи всички на риск от заболяване..." - Е как ще изложи всички на риск от заболяване, нали ваксинираните са защитени? хахаха ... Кой му е подарил на този компанията? Питам, защото с такива нелогични изказвания явно няма капацитета сам да я създаде и управлява успешно... Ако бях служител в такава компания, щях да напусна и като причина да посоча - дискриминация...
37
20
 
1
 
! Отговори
нЕкой преди 1 месец
Правилно, така трябва да се действа със слабограмлтните антивакси. Тук са същите прошляци