Байдън поиска Конгреса да ратифицира договора за разрушаване на озоновия слой

САЩ призова държавите да намалят HFC, които се използват в хладилници и климатици
17 ное 2021 07:00, Петя Славова
15
Байдън поиска Конгреса да ратифицира договора за разрушаване на озоновия слой
Снимка: БГНЕС


Президентът на САЩ Байдън призова Конгреса да ратифицира изменение на международен договор, чиято цел е да се намалят химикалите, създадени от човека, които увреждат защитния озонов слой на Земята.

Байдън призова Сената да подкрепи ратифицирането на изменението от Кигали от 2019 г. на Монреалския протокол, което е подписано от 124 държави и настоява за намаляване на флуоровъглеводородите, или HFC - група суперзамърсители, отговорни за разрушаването на озоновия слой на Земята, предаде БГНЕС.

Изменението, в чието изготвяне САЩ имаха водеща роля призовава държавите да намалят HFC, които се използват широко в хладилници и климатици с 85 % до 2036 г.

Въпреки ролята на САЩ в изготвянето на документа, самият Вашингтон не го ратифицира, след като администрацията на бившия президент Доналд Тръмп отмени американските правила за намаляване на употребата на тези химикали.

"Ратификацията от страна на Съединените щати би допринесла за интересите на САЩ да останат лидер в разработването и внедряването на алтернативи на HFC, да осигурят достъп до бързо растящите пазари на хладилни и охладителни системи в чужбина и да стимулират американските инвестиции, износа и ръста на работните места в този сектор", се казва в писмото, подписано от Байдън


15
Още от САЩ
Готви ли Доналд Тръмп преврат на изборите през 2024 година?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Сащ нямаше да ги има без Франция. Англичаните са били френски васали в продължение на 300 години! В един момент са забравили местното наречие (английски), който е силно повлиян от френския! 60% от думите в английския са с френски корен! Английския е по-груб и грозен френски диалект! Англичаните са комплексирани от славата и цивилизационното величие на Франция! Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията от падането на Рим насам и майка на съвременния свят!
13
1
 
1
 
! Отговори
God bless the US! преди 2 дни
САЩ са най-великата страна - люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Go USA!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Над Австралия имаше озонова дупка, преди известно време прочетох че била изчезнала.По-добре късно отколкото никога, ратификацията.
11
0
 
5
 
! Отговори
Ей п р ъ длио преди 1 седмица
Не нарушавай озоновия слой
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак спи байДжо. През септември обемът на вложенията на Русия в пиндостански държавни ценни книжа за пореден път се съкрати и съставлява $3, 918 млрд. Руската дедоларизация, провеждана от Путин, върви с пълна сила.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак спи байДжо. Тази година Русия рязко увеличи секретния експорт в редица отановски страни.В топ 10 на получателите на секретния /оръжия, самолети, ядрени материали и т.н./ износ с код SSSS от Русия влязоха 6 страни-членки на отан. За първите 9 месеца на 2021 г. руският експорт с код SSSS за Пиндостан възлезе на $841 млн. - почти колкото за цялата 2020 г.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябва да си намалите използването на ядрени ракети и войни и америка ше помогне на света във пъти повече
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БайДжи пращи от акъл наистина. Попитали го за пиндостанската делегация на Зимните Олимпийски игри в Пекин и той отговорил "АЗ съм делегацията".
6
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Умен човек е чичо Джо, браво! Той върна престижа и вьрата в САЩ пред съюзниците. America is back
5
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
А СПОРЕД МЕН ЗАГЛАВИЕТО Е: ДОГОВОРА ЗА НЕ РАЗРУШАВАНЕ НА ОЗОНОВИЯ СЛОЙ !
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Байдън знае как да удебели озоновия слой. Айм нот джоукинг фолкс
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми те произвеждат още фреони и ползват R22, забранен в ЕС от 20г.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вчера пентагонът толкова рев изрева по адрес на Русия, която на 15.11.2021 г. извърши успешно изпитание на своя противоспътникова ракета и унищожи свой бракуван космически апарат "Целина-Д", намиращ се на орбита от 1982 г.. Вече 4 държави могат да поразяват и унищожяват космически апарати. БайДжо пропусна да се изходи по случая и да заплаши Путин със санкции.
1
0
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
Много реална снимка сте сложили ще изпоплашите демократковците