Байдън се зарадва на демократите, че запазват контрола в Сената на Конгреса

Очаквам с нетърпение следващите две години, заяви президентът
13 ное 2022 14:08, Петя Славова
48
Байдън се зарадва на демократите, че запазват контрола в Сената на Конгреса
Снимка: БГНЕС


Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че се чувства добре и в по-силни позиции, след като стана ясно, че демократите запазват контрола върху Сената на американския Конгрес, предадоха световните агенции.

Демократическата партия запази контрола благодарение на успеха на кандидатката на демократите от щата Невада Катрин Кортес Масто.

"Чувствам се добре и очаквам с нетърпение следващите две години", заяви Байдън в Пномпен, където участва в срещата на върха на страните от АСЕАН.

Пред журналисти той добави, че ще пристигне  в Бали за срещата си с китайския президент Си Цзинпин подсилен от успеха на демократите на междинните избори, предава БТА.

Байдън ще има среща със Си утре на остров Бали. "Познавам Си, той ме познава също", заяви днес Байдън и добави, че очаква разговорите му с него да бъдат откровени.

Той допълни, че ще се опита да установи червените линии в напрегнатите отношения между САЩ  и Китай по време на срещата си със Си утре, допълва Франс прес.

Днес в Пномпен Байдън ще има пък среща с лидерите на Япония и Южна Корея, за да координират заедно отговора си на действията на Северна Корея. Но също така те ще обсъждат и сътрудничеството си пред все по-нарастващото влияние и настъпателно поведение на Китай в Тихоокеанския регион, отбелязва Асошиейтед прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Цц преди 1 година
Ей ''демократчета''. Добре ли вашето момче от FTX да ви обере 10 милиарда? Честито и само така рибки сладки
36
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 година
От януари Конгреса започва да те разследва деменцио. Много ще ти е весело като те импийчнат три,четири пъти
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бърни Сандърс ще оправи САЩ. Ще реформира САЩ в нормална държава. Реднеците ще опитат да го убият.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проклетник.Зад него стои лош човек,който иска ТСВ и да се погубят човешки души в мизерия.
33
1
 
4
 
! Отговори
БХК преди 1 година
Едно време щяхме да ставаме 16та ресбулика, сега ще ставаме 53 щат. Какво по дяволите ми дреме за тези? Ние не можем правителство да си намерим вече 2 години и половина, парламент и т.н. обаче се вълнуваме за американците, руснаците и най-вече украинците. Кога ще се вълнуваме за нас си?
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двупартийната мажоритарна система ще доведе до лява вълна в САЩ.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече чернните, латиносите и жълтите ще управляват реднеците от Средния Запад. Лявата американска партия на демократите. Дясната републиканска партия е вредна за САЩ.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пореден път се доказа ултимата на Сталин, че няма значение кой ходи да гласува. Има значение само кой брои гласовете. Демонкратите в САЩ никога няма да пуснат властта докато не им отрежат ръцете. Същото важи и за нашите ***.
29
0
 
7
 
! Отговори
Американски фалшимен преди 1 година
Американските социалджендери (демократи) ,действат според сталиновия принцип:не е важно кой и как гласува,важното е КОЙ брои гласовете.С гласуване по пощата,с манипулирани машини,които се активизират в полунощ и дават предният на кандидат-демократите в изборната надпревара,липса на контрол (непоказване на лична карта за идентификация),с милиони мъртви лица в избирателните списъци,които избират мъртви сенатори ,направо убиха демокрацията в основи.И те ще държат лекции за свободни и честни избори.
28
0
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън : преди 1 година
"Чувствам се добре... Нищо ми няма...нищо ми няма...нищо ми няма... нищо ми няма... нищо ми няма!"
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
К0мунясалите демократи освен да печатат долари и да правят войни нищо друго не са способни да свършат.
26
0
 
6
 
! Отговори
Николас Мадуро преди 1 година
С вълшебните машинки се властва вовеки! Казиното винаги печели на гърба на "риби на турски"!
25
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много умен, предвижда всичко, е няма кой да му излезе насреща! Винаги с Америка, никога против Русия!
24
1
 
8
 
! Отговори
Чичи преди 1 година
До 26 Анонимен Не знам кой какво ще пише, но ако наистина е имало някаква надежда за скорошен мир, май се изпарява. И честно казано, не знам какво ги топли украинците факта, че няма механизъм за спиране на оръжията(говореше се че ако републиканците победят -имало начин).Укрити трябва да си избият от главата, че Русия ще отстъпи анекс. територии. Може част от тях,но на изток едва ли. Ако няма мир, ще се стигне до крайната форма на войната.При позиц.война също Русия щеизнемогне.Следва-БУМ
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те хамериканците се научиха да фалшифицират резултатите..ето снимката го доказва ,мъж с 3та степен на деменция да оглавява държавата,та той е 100% инвалид.у нас свекърва ми и баща ми са с такива диагнози.единият ме пита иваме ли врата, другият кога ще ходи на работа в Нар.Събрание и двамата освидетелствани за старческо слабоумие.
22
1
 
20
 
! Отговори
Xxммм... преди 1 година
Texнитe машини no-yбaвo лъжат и мaмят oт нaш'тe Magypoвkи...
21
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега платените от руското посолство чрез трети страни *** във форумите,включително този се чудят какво да напишат смислено,за да им платят някоя копейка.
20
2
 
7
 
! Отговори
До Чичо Крум преди 1 година
Ала бала
19
2
 
21
 
! Отговори
Каракочев преди 1 година
Бай Дън как ли е разбрал?
18
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До добре Републиканците не са русофили, но Тръмп е абсолютен клоун който е кукла в ръцете на Кремъл, а той е републиканец. Оказва се, че изпаднали в идеологическа задънена улица на ултраконсерватизма, републиканците са на една крачка от ..... авторитаризма, който пък е на една крачка от диктатурата.