Човечеството направи крачка назад: Екзекуцията на Кенет Смит от първо лице

Убийството му продължило 25 минути
26 яну 2024 21:58, Нели Христова
118
Човечеството направи крачка назад: Екзекуцията на Кенет Смит от първо лице

"Тази вечер Алабама накара човечеството да направи крачка назад", казал убиецът Кенет Смит според свидетели. Той беше екзекутиран днес чрез задушаване с азотна маска. "Благодаря ви, че ме подкрепяте. Обичам всички ви.", било последното, което казал. След като газът започнал да тече в маската му, затворникът се усмихнал, кимнал към семейството си и жестикулирал думите "Обичам ви".

Един от петимата журналисти, транспортирани до затвора Holman Correctional Facility в Атмор, за да станат свидетели на екзекуцията, каза пред BBC, че тя не приличала на никоя друга, на която е присъствал до сега в Алабама.

Още по темата
"Бил съм на четири предишни екзекуции и никога не съм виждал затворник да се съпротивлява като Кенет Смит", разказа Лий Хеджпет. "Кени започна да се задушава. Екзекуцията отне около 25 минути", допълва той.

Губернаторката на Алабама Кей Айви, която не присъства на екзекуцията, потвърди смъртта на Смит в изявление. "След повече от 30 години и непрекъснати опити да се надхитри системата, г-н Смит понесе последствията за своите ужасяващи престъпления", каза тя. "Моля се семейството на Елизабет Сенет да е получило своята справедливост след загубата си."

Главният прокурор Стив Маршал каза, че екзекуцията е била ефективна и хуманна, опровергавайки мрачните прогнози на активистите и медиите. "Беше въздадена справедливост", се казва в изявлението му.

Комисарят по корекциите в Алабама Джон Хам каза, че треперенето на Смит в носилката е било неволно движение. "Всичко това беше очаквано и беше сред страничните ефекти, които сме виждали при азотното задушаване", обясни той. По думите му е нямало нищо необичайно.

Щатът заяви в по-ранно съдебно уведомление обаче, че е очаквал Смит да загуби съзнание след секунди и да умре в рамките на няколко минути.

Азотната екзекуция беше критикувана от някои медицински специалисти, които предупредиха, че може да причини редица катастрофални злополуки, вариращи от силни конвулсии до оцеляване във вегетативно състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чудя се защо не ги гърмят, толкова е бързо.
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В демотратичната държава САЩ има смъртно наказание. В недемократична България, няма. Нека бъдем демократи, нека въведем смърното наказание.
100
2
 
3
 
! Отговори
до Х преди 2 месеца
Вярата ми в нашето правосъдие геройски загина когато по един от руските телевизионни канали видях да участва Максим Ставийски.Това бе няколко месеца след като той катастрофира пиян и уби един човек и осакати втори!В интернет не може да се намери дори името на съдията който не го е осъдил. Няма нито един български журналист който да е попитал този съдия дали би постъпил пак така ако бяха пострадали негови близки.Оттогава си знам,че у нас няма правосъдие!
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Елизабет имаше двама сина, Чък и Майк, и няколко внуци. Тя беше убита, когато съпругът й, преподобният Чарлз Сенет, нае Кенет Юджийн Смит да я убие. По-късно Смит беше осъден на смърт през 2010 г. Чарлз Сенет се самоуби седмица след убийството на жена си.
98
3
 
4
 
! Отговори
Пишман либерал преди 2 месеца
Демократично
97
1
 
9
 
! Отговори
Перспектива преди 2 месеца
Убийството е извършено март 1988. Тогава набор 1969 са завършвали 6 месечната новобранска школа. Днес са на 54 години. Ето колко дълго този извратеняк е живял след убийството.
96
6
 
11
 
! Отговори
Коментатор преди 2 месеца
Колкото по-бавно и по-мъчително, толкова по-добре. Все пак този е убиец живял 35 години след убийството..
95
4
 
11
 
! Отговори
Доктор преди 2 месеца
Трябва да се рекламират всички смъртни присъди и да се популяризира изпълнението им ! Само страхът от такова последствие би могъл да спре *** да не убиват !!!
94
3
 
9
 
! Отговори
Дрис.бг преди 2 месеца
Със съдействието на вчера.беге , страничката за закъснели новини , която за сметка на това е забранилс половиния български език с нещо като севернокорейска цензура , отново питам загрижените за края на убиеца , попитахте ли дали жена му е била хуманно накълцана от него с ножа ??? Не можеше ли по-бързо да я наръга , да не се мъчи ???
93
4
 
12
 
! Отговори
Жертва преди 2 месеца
А дали жертвата му , когато я е убивал този смъртник, също така му се е усмихвала , докато той , усмихвайки се, я е клал ?
92
3
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 2 месеца
Усмивката ли е била жестоката съпротива на осъдения ?
91
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
У нас при соца смъртната присъда се е изпълнявала с изстрел в тила , съвсем неочаквано за осъдения, докато вървят към стаята уж за екзекуция .
90
2
 
6
 
! Отговори
Бах мама му. преди 2 месеца
Затворника кимнал към семейството си...Излиза че и семейството е било там , а не е така. Това задушаване с газ е бавно и много мъчително. Представяте ли си. Двадесет минути задушаване. Обесването е по бързо и сигурно.Защо не се прилага метода на евтаназия?
89
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Публична екзекуция? Що за извратеност? Не може ли просто да му бият една ваксина и човекът да умре тихо и кротко от сърдечен арест?
88
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Смит убил жената за 1000$.
87
1
 
4
 
! Отговори
Bili преди 2 месеца
не пише че това му е втората екзекуция. преди 5 години опитали пак да го убият с инжекция, но не намерили вена преди да изтече давността на заповедта от съда (полунощ).
86
3
 
1
 
! Отговори
Пффф, преди 2 месеца
тоя 6ъл804 само Кукунела Снайпера може да го изпляска в днеса... За 100 гривни какво ли не прави миличката!
85
2
 
24
 
! Отговори
Х преди 2 месеца
Убил е една жена , преди сума ти години , лежал е през това време в пандиза , след което са го екзекутирали , Семерджиев уби две млади жени , влачат го по съдилищата , топкат топката , сега були правили тест драйв и дори не бил карал той , ето огромната разлика между правосъдието в белите държави и това у нас , между другото честити конституционни съдии !
84
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"От първо лице"??? Това значи, че статията я е писал убития. Браво Фейк БГ, вие надминахте себе си!
83
4
 
25
 
! Отговори
Джо преди 2 месеца
Човечеството направило крачка назад??? Някой от тези нежни снежинки, които пишат подобни глупости дали има идея, че на изток все още пребиват хора с камъни като нормална практика за екзекуция? Човечеството не е направило крачка назад, човечеството си е там, където си е било от векове, само че в западното "човечество" престъпниците вече станаха жертви и започна да ни пука, че един убиец се бил съпротивлявал, когато е получавал заслуженото си.