От зима - лято! И после пак зима. Още през първата седмица на февруари

Във вторник-сряда градусите ще надминат 20
31 яну 2020 15:26, Красимир Ангелов
21

7426 гледания   |  Още видео

Синоптичните прогнози сочат изключително разнобразен в температурно отношение февруари. Очаква се Малък Сечко да ни изненада с по-високи от обичайните температури и с валежи под климатичните норми в по-голямата част от страната.

Най-високите температури ще са между 17 и 22 градуса, като те ще бъдат факт още през първата седмица на февруари. Южният вятър допълнително ще повишава температурите. Най-високи ще са градусите в Предбалкана и районите, разположени северно от планините, където южният вятър ще се прояви.

Още по темата
Това стана ясно от месечната прогноза, която синоптикът Красимир Стоев от НИМХ направи пред екип на Bulgaria ON AIR. По думите му обаче за рекорди не може да става и дума. Той припомни, че през 2018 г. на два пъти бяха подобрявани абсолютните рекорди - 26-28 градуса.

"Още в сряда (5 февруари) ще започне да нахлува доста студен въздух, в Западна България ще има валежи. В четвъртък в по-голямата част от страната валежите ще бъдат предимно от сняг. Доста сериозно е застудяването в средата на следващата седмица в рамките на 24 часа", обясни Красимир Стоев.

В ефира на "България сутрин" той посочи, че след 8 февруари ще има по-чести циклони, които ще минават южно от страната. Ще има повече валежи между 10 и 15 февруари. Ще има и снежна покривка, но тя доста трудно ще се задържи. Тази динамика ще се запази и през последното десетдневие от месеца, стана ясно още от прогнозата на синоптика.

"Няма условия за валежи, които да са над климатичните норми. Кризите с водата в много райони на страната няма да се подобрят от това, което очакваме като количество за месеца", подчерта Красимир Стоев.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
болно време
11
2
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 месеца
Ех божеее..Ненормално време,ненормална "демокрация" "побългаярена" от власт имащите"! При положение,Че много държави от бившият соц които помним.Станаха Истински демократични държави.А ние се напъваме ли напъваме да ги "стигнем"! Ами няма как с "Един кон първенец" с години! -:)
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лошо, лошо, даже прирорадата се гаври с Перник. Винкели, вода няма да видите. За Великден къпането си го отложете евентуално за Коледа. А от Белмекен вода ще видите точно никога. Мерси. И марш.
9
2
 
4
 
! Отговори
баси преди 3 месеца
От Герб всичко може да се очаква!Пък от БСП да не говорим!
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз зима си имам. Когато искам Зима си пускам записи на видео стената от Алпите където бях със семейството си преди две години. Пускам климатика на минис 10 обличам зимния екип и зимата превзема хола. Зимите които бяха вече ще ги гледате само на картинки и записи.
7
3
 
2
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 3 месеца
До !!!???!!!

Питай старило и патило за климат!! Откота са въведени климатичните измервания в България - 100 тина години! За миниледников перид през 13-14 век в Европа да си чул ?
За периодични промени в климата през хилядолетия и за колко дълъг времеви период! А бре, четете бре ..!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТОВА НИЩО НЕ Е ,СЛУЧВАЛО СЕ Е ТОПЛА,МЕКА ЗИМА,БЕЗ СНЯГ НО СТУДЕНО ЛЯТО,И СТУД ПОСРЕД ЛЯТО НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО И ТОВА БИХ ПРИЕЛ КАТО НЯКАКВИ КЛИМАТИНИ ПРОМЕНИ.
5
4
 
3
 
! Отговори
Discovery преди 3 месеца
До До Discovery:
"Пиле", кой ти говори за Грета и подобни... И за твое съжаление е точно man-made, но ти е по-лесно да си мислиш, че не е. Не ми се и спори да ти обяснявам, щом до сега не си го схванал и разбрал съмнявам се да го схванеш и разбереш скоро... успех
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Discovery

Не бе пиле, не е конспирация, но и не е man-made. Циклична е природата, но лапета като Гретето и феновете й си въобразяват, че за първи път Земята преживява затопляне.
3
3
 
6
 
! Отговори
Discovery преди 3 месеца
До !!!???!!!
Обясни го на хората, които все още мислят, че глобалното затопляне е няква конспирация, за да се точат едни пари. И разбира се доводът им е такъв, че пък на някои места ставало по-студено. Ами това е ефекта от цялостното затопляне, че климатът се променя сериозно и рязко...
2
0
 
6
 
! Отговори
!!!???!!! преди 3 месеца
Епа аз не знам как да го разбирам това Нека не говорим за температурни рекорди, ама ако в средата на зимата температурата ти е 22 - 28 градуса тоо май май или се намираш некъде у сахара или некъде по тия или около тия земи или нещо май май не е така както требе да е! И пак да кажа не говорим за температурни рекорди само казваме че температурата посред зима е 28 градуса!!!??
1
0
 
28
 
! Отговори
Жоро преди 3 месеца
Съсипаха я тая държава!!!