Съд в Русия забрани социални мрежи, били екстремистки

Решението влиза в сила незабавно, кои са засегнатите?
68
Съд в Русия забрани социални мрежи, били екстремистки
Снимка: БГНЕС

Тверският район съд в Москва призна днес за "екстремистка" дейността на социалните мрежи "Инстаграм" и "Фейсбук" на компанията майка "Мета платформс" и ги забрани на територията на Русия, предаде ТАСС.

Съдията Олга Солопова заяви, че е удовлетворен искът на Главната прокуратура. Решението на съда влиза в сила незабавно, добави тя.

Приложението за обмен на съобщения "Уотсап", което също е собственост на "Мета", не бе забранено, посочи ТАСС.

Ройтерс уточни, че Русия вече е блокирала за руски потребители "Фейсбук", който спря достъпа на руски медии до платформата си.

Забраната на "Инстаграм" идва, след като "Мета" позволи на потребители в Украйна да публикуват съобщения с призиви за насилие срещу Владимир Путин и руските войски, изпратени в Украйна на 24 февруари. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фейсбук отдавна трябваше да бъде забранен. А наглото еврейче Цуки навярно в 15 та глуха.
53
0
 
6
 
! Отговори
Тъпаци преди 2 години
И какво да правим сега , да плачем ли за тях ? Каквото се случва в измислената им държава с измислено правителство и псевдоживот ме интерсува толкова колкото драмите на северна корея. Разбра се че всичко е било парлама - и великата руска армия, и великата руска държава, само декори и нефт с ядрени ракети - да се чудиш на ъкъла на местните фенове на Любе. Сеа въпросът е дали великата руска душа е толкова велика или впросто впиянчена, кат гледаш как си траят и оправдават психопата с якето.
52
1
 
0
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Защо НЯКОИ ХОРА искат аз да бъда цял живот САМ ?!Поради какви причини са правили истински и старателни манипулации върху моята ИСТИНСКА съдба ?Тва че някога съм прекрачвал граници, това не означава, че винаги ще е така!За в бъдеще няма да прекрачвам граници и даже няма да правя умишлени проблеми на никого !
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инстаграм и Фейсбук са фалшив виртуален живот.
50
5
 
11
 
! Отговори
Германец преди 2 години
За какво са им като си имат Комсомольская Правда? Самата дума правда означава истина, значи не ти трябва друг източник на информация. Елементарно е.
49
1
 
7
 
! Отговори
до 58 преди 2 години
Прочети сам изявлението на Мета! И престани да се излагаш или журналисти да ти обясняват как било. Освен това Цукито и шефовете му първи започнаха със забраните, пък сега се оплакват безочливо. Ама те били загрижени за нас, щото ние не сме умни като Цуки, Дорси и Пичая и не можем сами да определяме кое е истина кое лъжа,.
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дано това да се случи и в България. Само затъпяване, и аз имам профил във фейсбук, но затъпяването в него е прогресивно. Инструмент за промиване на мозъци
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56 "Как ловко вкарват лъжата в статията "МЕТА позволила да публикуват съобщения с призиви за насилие срещу Путин и руските войски", а истината е, че МЕТА позволи да публикуват призиви за убиване на руснаци." Точно обратното е, призивите за насилие бяха срещу руските окупатори и персонално срещу Путин, не срещу обикновените руснаци. Дори няма да споменавам, че лъжеш, то се знае.
46
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже закъсняха със забраната. Демократичният Запад беше пръв. На война като на война. Тук от кога четем и гледаме само пропаганда.
45
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ловко вкарват лъжата в статията "МЕТА позволила да публикуват съобщения с призиви за насилие срещу Путин и руските войски", а истината е, че МЕТА позволи да публикуват призиви за убиване на руснаци.
44
6
 
15
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
При внимателно прочитане на статията се разбира, че всъщност ФБ/МЕТА/ първи са започнали да блокират руски медии. А сега ривът, че им е нарушена свободата на информация ! Та те и собствения си Президент блокираха и Парлър и Ню Йорк Пост относно лаптопа. Наглост и лицемерие.
43
6
 
11
 
! Отговори
СЪД В РУСИЯ преди 2 години
Да се забрани интернет! И без това е проект на военните на САЩ! А Путин направо си го каза - че е проект на ЦРУ! Нет интернетом - нет проблемьй! Верните телефоном с шайбьй!
42
10
 
18
 
! Отговори
Серьожа преди 2 години
Таз държава стремглаво лети към сламените колиби, картофена водка и бой за цветни телевизори.
41
12
 
15
 
! Отговори
Аплодисменти преди 2 години
Браво! Аз се чудя как ги позволяват в ислямските държави още! Дано ги забранят в цял свят и който ги използва разстрел! Браво Русия! Затвор който ги използва браво!
40
8
 
10
 
! Отговори
До пияница мистик преди 2 години
Правителството на UK публикува законопроект за онлайн безопасността - статия в сайта на Ричи Алън от 17.03.2022 г.В Русия просто са ги изпреварили....
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35Mного сте учени туй съветските фекалии, бе. С конкурс избирани и работещи за дребни стотинки /вече в рубли това значи много/ Засега, ако се заинтересовате , интернет се разпространява чрез комуникационни спътници, собственност на компании където няма инвестирани руски пари т. е. На руска територия просто си плащат за да имат руснаците интернете. ГОСТКОМНАДЗОР стриктно следи обемите и трафика, минава все пак през държавна организация Така, че руски интернет АЛА-БАЛА
38
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво излиза, че 21век още искаме чужда територия? Това не трябваше ли са е останало в миналото? Или какво, неискаме територията, а да окупираме и крадем чужд народ ли? Тов е голям срам да го гледаме 2022г. Това е уникално петно върху руския народ и то в християнския свят. Мкого се изложи путии за жалост.
37
8
 
9
 
! Отговори
до редакцията преди 2 години
Сбъднете мечтата на пияницата-мистик и му забранете да коментира в сайта.
36
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста хора биха емигрирали от Русия дори само заради това.
35
10
 
27
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Mдаааааа....с доста бърза и уверена крачка Пyтлepистан настига Северна Корея. Аз пък съм да се забранят коментарите под всички новинарски сайтове, че е бъкано с платени съветски ***, носталгични пенсионери страдащи по социализма и обикновени комунисти, мразещи Запада и САЩ, но живуркащи в демокрацията въпреки това :)))