Киев отново е под руски обстрел, поразени са жилищни сгради

Нападението било в отговор на обръщението на Зеленски към Г-20
15 ное 2022 17:30, Нели Христова
400
Киев отново е под руски обстрел, поразени са жилищни сгради
Снимка: Twitter

Украински официални лица обвиниха Русия за ракетно нападение срещу столицата Киев, като заявиха, че жилищни сгради са били поразени, а в цялата страна звучат сирени за въздушно нападение.

"Има атака срещу столицата. По предварителна информация са поразени две жилищни сгради в Печорския район", заяви кметът на Киев Виталий Кличко в изявление в социалните мрежи. "Няколко ракети бяха свалени над Киев от системите за противовъздушна отбрана. На мястото на ударите се намират медици и спасители. Повече подробности по-късно", добави той.

Заместник-ръководителят на канцеларията на президента Кирил Тимошенко заяви в изявление в интернет, че ракетите са били изстреляни от руските сили. Той разпространи кадри от очевидното място на ударите, на които се вижда пламък, излизащ от пететажна жилищна сграда от съветската епоха.

"Опасността не е преминала. Останете в убежищата", добави той.

Ръководителят на администрацията на президента на Украйна Андрий Ермак заяви, че нападението е в отговор на обръщението на президента Володимир Зеленски пред Г-20, по време на което той призова лидерите да окажат натиск върху Кремъл да прекрати инвазията си.

"Някой сериозно ли си мисли, че Кремъл наистина иска мир? Той иска послушание. Но в края на краищата терористите винаги губят", заяви Ермак.

През последните седмици руските сили се насочиха към енергийната инфраструктура в цяла Украйна и изстреляха баражи от ракети и изпратиха рояци безпилотни самолети към столицата. За последен път Киев беше атакуван от руските сили преди почти един месец на 17 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кривите руски ракети уцелват единствено жилищни блокове.
327
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това им остана на блатните.Да бягат здраво от украинската армия и да мятат ракети отдалеч.
326
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските терористи вчера изстреляха 100 ракети за един милиард долара по граждански обекти в Украйна.Но има 100 статии за една ракета,паднала в Полша.
325
1
 
6
 
! Отговори
Курти преди 1 година
Мачкай мечо
324
2
 
7
 
! Отговори
Зеления Смешник преди 1 година
Битов инцидент, но естествено Путин е виновен, за бездомните кучета - пак той.
323
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време през втората световна при бомбардировките една бомба от такава сграда нищо не остава . Само куп тухли. А тука гледам стъкла и дограми климатици здрави . - ако беше руска ракета, тая панелка вече нямаше да съществува а и никой военен няма да стреля по жилищни райони. Истинската руска ракета е поразила военна цел. Срещу руските ракети украинците стрелят със зенитни противоракети. Двигателят на украинската зенитна ракета пада върху блоковете и причинява това.
322
1
 
10
 
! Отговори
14 ноември 1943 г преди 1 година
79 години от варварските англо-американски бомбардировки на София, поне една медия в България осмели ли се да напише за свидните жертви на българския народ???? Или хората, загинали от демократичните американски бомби не се считат за жертви, след като вече сме в НАТО и ни управляват от Фашингтон????
321
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време през втората световна при бомбардировките една бомба от такава сграда нищо не остава . Само куп тухли. А тука гледам стъкла и дограми климатици здрави . И нещо гори пред входа и пуши черно . Руснаците свършиха ракетите и почнаха да въргат запалени гуми. Путин ще се предаде скоро.
320
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Ракета от украински ЗРК удари жилищна сграда след неуспешен прихват на руска ракета ....
319
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама не го водете Зеленски на фронта, щото аха да припадне... в Херсон разбра, че ролята му е фатална и обречена. абе какъв е тоя българин професор оликсандр середа кезва че бил едновременно и българин и уктраинец, не може ли да си изясни идендитетот, като македонците от Солун и Скопие и те искат да са хем сърби хем макета хем гърци хем макета, ама поне немат женски фамилии...
318
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащианци е време да я приключват тая война и да забранят на тъъпанарите укри да гърмят без разрешение и целоносочване от САЩ,резултата е видим,две ПВО ракети са ударили полски села!
317
1
 
6
 
! Отговори
До383 преди 1 година
Виж сега,и твоите любимци отвъд океана предполагам и те нямат ракети с конвеционален заряд за вадене на къртове от бункери,за тая цел си имат едни други бомби които използваха в Афганистан и Ирак,нещо подобно ползваха и руснаците в Мариупол!
316
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук вече си прав, Русия няма толкова точна ракета, че да удари бункер. Там всичко с отклонение, по-малко от половин километър, се води високоточно.
315
19
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
В Хага ще се съди строго ,но справедливо.Руските фашаги ще си получат присъдите за престъпленията си срещу цивилни.
314
1
 
19
 
! Отговори
До373 преди 1 година
Тъъпите укри са толкова некадърни,че с неумелото си използване на своето ПВО са способни да разпалят като нищо ТСВ!
313
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес бяха на прага да сключат мир и какво стана?Писаха как пак щели да им дадат милиарди.После съветник на Зелето обяви как Лавров глyпocти говорил и пак почна наново ...ако не им бяха давали пари едва ли щяха да се перчат.Направо си им платиха да продължат войната.500 милиона от Канада...отделно от ЕС и САЩ.Като нищо ще стане световна война.
312
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Руски ракети, бомбиха Полша. Сега стана мазалото.. Или Русия се изнася напълно от Украйна или иде страшното" --------------------------------------------------------------------------------- Ауууу, и ти ли ще ходиш там? Не забравяй да си вземеш инсулина, хапчетата за високо кръвно и хаповете за подагра. Също и цяровете против хемороиди.
311
2
 
8
 
! Отговори
До374 преди 1 година
Мариупол е друга бира,там едни се бяха покрили в бункери и мазета и си мислеха че ще окрякат до второ пришествие,освен FAB-вете друг полезен ход нямаше!
310
2
 
22
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Тази сграда на снимката е поразена от ПВО ракета на ВСУ. Те са спецове в употребата на зенитни ракети срещу сградния си фонд.
309
3
 
19
 
! Отговори
Потвърждавам преди 1 година
До 347 журналистите са на CNN и skynews . В репортажа на CNN на заден план зад журналистката се вижда украинец с украинският флаг на покрива на кола как прави поздрава на нацитата зигхайл. И една журналистка от raiuno взима интервю от няква жена с емблема на Бандера на якето. Зелето го хвана яд ,чене им оставят време да фабрикуват руски военни престъпления и да ВСУ да репресират местните.