Китай готви прекрасна Олимпиада, но не му дреме за човешките права

Амнести интернешънъл отново разкритикува страната заради човешките права
29 юли 2008 18:43,
5

Правозащитната организация Амнести интернешънъл подложи на унищожителна критика ситуацията с човешките права в Китай, съобщава DW.

Дни преди откриването на Лятната Олимпиада в Пекин Амнести излезе с доклад, в който се казва, че в Китай продължават случаите на преследване на инакомислещите и в тази област няма никакви извършени реформи.

Освен това през настоящата година има увеличение на случаите, когато журналисти са били възпрепятствани в контактите им с китайски активисти-правозащитници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Best for the best преди 15 години
ха ха ха протест ще ме уморите и за какво ще е
3
0
 
0
 
! Отговори
krem преди 15 години
ПРОТЕСТ ПРЕД КИТАЙСКОТО ПОСОЛСТВО НА 9 АВГУСТ (СЪБОТА) ОТ 11:00 ЧАСАСРЕЩУ ОГРАНИЧЕНИЯТА НА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО И ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВА В КИТАЙПо призива на международната организация Репортери без граници за масови протести в цял свят пред китайските посолства по време на Олимпиадата, Българска Фалун Дафа Асоциация инициира заедно с българската организация за свободен Тибет и с подкрепата на Български Хелзинкски Комитет протест пред китайското посолство в София на ул. Александър фон Хумболт7 в събота, 9 август от 11 до 13 часа.КАНИМ всички медии, правозащитни организации и адвокати, неправителствени организации, общественици, политици и граждани, да се включват в мирния апел за човешки права и срещу нарушаването на свободата на словото и убежденията в Китай под претекст свободно провеждане на Олимпиадата.Според Репортери без граници с протестите по цял свят обединението за човешки права ще покаже несъгласието си с нарушеното обещание от страна на Китай за допускане на повече свобода на пресата и на изказване на мнения, както и за човешки права и свободи. В специално комюнике в Берлин "Репортерите без граници" призоваха Китай да сложи край на цензурата в Интернет и новините, да освободи 80 задържани журналисти и Интернет дисиденти, както и да се осигури на чуждите представители на медии безпрепятствено разследване на конкретни случаи.Коалиция за разследване на преследването срещу Фалун Гонг предаде на Международния олимпийски комитет, китайското правителство и ООН петиция Милион подписи, в която има над 1,2 милиона подписа от цял свят, както и над 1500 индивидуални писма от политици, общественици и правозащитници, с които се призовава за спиране на преследването на Фалун Гонг от комунистическия режим в Китай. Коалицията е получила принципна подкрепа от лидерите и правителствата на Канада, Австралия, Полша, Германия, Нова Зеландия и Великобритания, които няма да присъстват при откриването на Олимпийските игри в знак на протест срещу погазването на човешките права.Фалун Гонг е китайска духовна практика за подобряване на здравето и характера, която включва упражнения и философия, базирана на принципите истина, доброта и търпение. Хора, които я практикуват редовно откриват, че тя им донася по-добро здраве, вътрешен покой и намаляване на стреса. Практиката започва да се разпространява масово в Китай през 1992 г. и за 7 години увлича около 100 милиона последователи. През 1999 г. тогавашният китайски комунистически лидер Цзян Цзъмин издава нареждане да се изкорени тази традиционна китайска практика, заради огромния брой на последователите й. Фалун Гонг е разпространена в над 80 държави по света.за контакт: 0886 254384
2
0
 
0
 
! Отговори
миролюб преди 15 години
И къде има мир за инакомислещите? Я *** в "най-свободната и демократична държава" САЩ и извикай високо още на летището нещо от сорта на "Аллах Акбар" , просто ей така, за кеф и да видим какво ще ти се случи. Палестинците гледат на Израел като на поле за игра на "Бомбермен". Айде да не изброявам всички конфликти, които стават по света, защото някой мисли по-различно. Кой е прав!? Кой мисли различно!? *** в България също мислят различно - "Няма да учим, няма да работим, а когато ни потрябва нещо, просто ще си го откраднем"... И ние ги толерираме. Това правилно ли е? Всеки е прав за него си, а другия греши. Така че не говори кой заслужава и кой не, защото това не го решаваш ти, Alexandra.
1
0
 
0
 
! Отговори
Alexandra преди 15 години
NE sa uvazavali choveshkite prava i NIKOGA niama da go napraviat !!!!!!!!!! Taka e BILO , taka E i taka STE prodylzava da byde !!!! Te NE ZASLUZAVAHA v nikakyv sluchai da specheliat Olimpiadata zastoto, Olimpiada , oznachava - mir , spirane na absolutno vsichki vrazdebnosti i pobratimiavane na vsichki uchastvuvasti i ne samo v Olimpiadata.