Нелегалните земеделски работници в Италия били към 100 000

Почти всички се намират в пет южни региона
2
Нелегалните земеделски работници в Италия били към 100 000
Снимка: БГНЕС

Около 100 000 земеделски работници, наети нелегално, са открити през 2009 г. при инспекции, извършени от службите на италианската държава в южната част на полуостровна, съобщава "Кориере дела Сера“.

От общо 98 376 земеделски работници, наети на черно и открити при проверките на Националния институт за социална защита, 99% са концентрирани в пет южни региона – Кампания, Пулия, Сицилия, Калабрия и Базиликата.

Проверките показват, че земеделието не е единствения сектор на италианската икономика, в който има този тип нелегално заплащана работа.

В 79% от предприятията, проконтролирани от института, са наемани нередовни работници.

Dnes.bg припомня, че през януари станаха ожесточени сблъсъци между африкански селскостопански работници и жители на калабрийското градче Розарно, при които бяха ранени 31 души.


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На всеки 1 открит има по 10 неоткрити.Благодарение на това Италианското селско стопанство е добре,няма данъци и осигуровки.Плащат по 2,5-3 евро на час.Ако го направим в България ,ще ни разгонят фамилиите.А мястото където станаха сблъсъците имаше 800 нелегални.Нали ги били изловили.На собствениците на портокалови градини ,не им пука.ЕС плаща по 150 евро субсидия на декар портокали.Стига да декларираш че ги отглеждаш,краиния резултат не е важен.
1
0
 
0
 
! Отговори
Дражко преди 10 години
А.......Тоя на снимката е от Столипиново.