Родителите на Мади пълни с надежда, че ще я открият – 5 г. след изчезването й

Надяват се португалските власти да отново да започнат разследване
3 май 2012 17:51, Елка Василева
8
Родителите на Мади пълни с надежда, че ще я открият – 5 г. след изчезването й
Родителите на Мадлин Маккан. Снимка: Reuters

Родителите на британското момиченце Мадлин Маккан, което изчезна през 2007 г. в Южна Португалия, заявиха, че повече от когато и да било са изпълнени с надежда, че ще я открият, предаде Франс прес.

Кейт и Гери Маккан заявиха на пресконференция в Лондон в навечерието на петата годишнина от изчезването на дъщеря им, че се надяват португалските съдебни власти отново да започнат разследване по случая.

Родителите на Мади са убедени, че тя е била отвлечена и водят неспирна борба за изясняване на случая. Те заявиха миналата седмица, че са окуражени от изявлението на британските полицаи за нови следи.

"Изпълнение сме с надежда, вероятно повече от всякога за последните пет години", заяви Гери Маккан.

Още по темата

"Шансовете да открием Мадлин се увеличиха. Ако искаме да разрешим случая и да предадем отговорните на правосъдието, най-добре е да възобновим разследването", допълни той. "Има реална възможност тя да е някъде жива. Много по-големи оптимисти сме и сме по-уверени в сравнение с преди една година", допълни Кейт Маккан.

Мадлин Маккан, наричана в медиите Мади, изчезна от стаята си в туристически комплекс в Прая да Луз (Южна Португалия) на 3 май 2007 г., няколко дни след като навърши четири години, докато родителите й вечеряха в ресторант наблизо. Оттогава тя е в неизвестност.

Родителите й бяха заподозрени от португалската полиция. Случаят беше прекратен на 21 юли 2008 г., а срещу тях не беше повдигнато обвинение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
7 Tи си замесен.
5
8
 
10
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 11 години
АЗ бях в Лисабон когаото това момиченце изчезна. Тъй като продължих пребиваването си там още няколко месеца след събитието, познавам случая в детайли тъй като всички медии само за това пишеха, а и не само португалските, а също и английските, френските, немските и други европейски, понеже Португалия е важна туристическа страна и европейците като основни нейни посетители силно се вълнуваха от проблема. По случая`работеха най-добрите криминалисти от Португалия и Великобритания, помагаха им изтъкнати експерти от други страни, а се правеха и частни разследвания, но за съжаление случаят тъй си и остана неразкрит.Моето мнение, като човек внимателно следил всички перипетии на разследването, е че отвличане не е имало. Детето е било убито по непредпазливост от един от родителите -- най-вероятно от майката -- след което двамата родители са унищожили трупа в съучастничество, и са прикрили следите, като за пред следствието лансират версията за отвличане. И двамата са хора с много висока интелигентност -- по професия са лекари.Впрочем, това мое мнение се споделя и от много други хора, които са следили случая.
4
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупакът 4-помислих си че е българче-Мади,кръстено на дядо си Мъди,затова прочетох новината.
3
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако са я изнесли за *** ще я намерят някой друг път... Следваща възможност е да е продадена на бездетно семейство, което да си я гледа като свое дете. Другото, което е в България има достатъчно изчезнали хора. Дайте нашите си проблеми да оправим, че тогава да ни товарят с чуждите, а?
2
15
 
5
 
! Отговори
БГ. преди 11 години
Нали? Например малкия Съвестин-баща му се уби да го търси,цялата планета прерови,а тия ни занимават с Мади.
1
19
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
В България има толкова много случаи на ненамерени хора! Защо трябва да четем истории за някакво си английско семейство?!Нека решим нашите си проблеми, пък тогава да се занимаваме с чуждите.А и не мисля, че английските медии са препълнени със статии за изчезнали Българчета!