Мъртъв похитител при заложническата драма в САЩ

Детето заложник от Алабама е невредимо
5 фев 2013 07:48, Петя Славова
23
Мъртъв похитител при заложническата драма в САЩ
Не се знае още при какви обстоятелства е починал похитителят. Снимка: БТА

Заложническата драма в южния американски щат Алабама, която прикова вниманието на цялата страна през последните дни, приключи. Похитителят, който държеше малко момче в бункер в град Мидланд сити, е мъртъв, а детето - невредимо, предадоха световните агенции.

Представител на ФБР съобщи на пресконференция, че преговорите, водени от една седмица с 65-годишния Джими Лий Дайкс, взели лош обрат, пише БТА. Ветеранът от Виетнам и пенсиониран шофьор на камион, бил забелязан с огнестрелно оръжие в ръка, и агентите на ФБР решили, че има непосредствена опасност за живота на 5-годишния Итън, и щурмували бункера. Не бе съобщено обаче при какви обстоятелства е намерил смъртта си Дайкс, дали е бил застрелян или се е самоубил.

Преди седмица похитителят се качи на училищен автобус, който връщал деца по домовете им, и уби с пистолет шофьора, който се опита да му попречи да похити и останалите деца в превозното средство. Геройската саможертва на мъжа на име Чарлз Албърт Поулънд позволи на всички около 20 деца в автобуса без Итън да избягат през задната врата на превозното средство.

Още по темата

След това похитителят откара автобуса до своя имот и слезе с детето в бункер на един метър под земята. Властите преговаряха с мъжа през 30-метрова пластмасова вентилационна тръба. Дайкс нямал роднинска връзка с момчето. Мъжът получил няколко отличия за службата си по време на Виетнамската война.

Съседи описаха Дайкс като противник на държавната власт, който понякога стоял в подземното убежище до 8 дни. Веднъж той убил куче с оловна тръба. Дайкс "патрулирал" нощем в своя имот с огнестрелно оръжие и фенерче и заплашвал да убие деца, ако стъпят на негова земя. Докато живял за известно време във Флорида, той бил арестуван два пъти - за непозволено изваждане на оръжие и за притежание на марихуана.

Драмата в Алабама се разигра на фона на острото безпокойство в Съединените щати за свързаното с огнестрелни оръжия насилие и за сигурността в училищата след убийството на 26 души, сред които 20 деца, от неуравновесен младеж в начално училище в щата Кънектикът. Президентът Барак Обама призова вчера за пореден път Конгреса поне да гласува предложението за забрана на автоматичните огнестрелни оръжия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Sonia Christova преди 11 години
Това е логичния край на всеки убиец,който отнема умишлено и планирано човешки живот, макар че много масови убийци на много повече хора като Сталин, Хитлер,нацисти, комунисти, терористи и т.н сякаш остават ненаказани на тази земя,но те никак няма да избегнат Божият съд и вечното наказание в ада,защото Бог ще доведе на съд всяко дело. Само за безбожните хора човешкия живот и душа не струват нищо, затова си позволяват да отнемат човешки живот,т.к.техните идоли са пари и власт,точно като на дявола
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един беснИк по-малко на земята!... Добре, поне, че не е бил чак толкова бесник, че да убие или увреди физически детето, въпреки, че кой знае каква психическа травма му е нанесъл!
14
0
 
4
 
! Отговори
ник преди 11 години
Нашият посланник да направи забележка на американците, че имат много престъпност и много се стрелят!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една *** по-малко, жалко че и тука не ги чистят така безкомпромисно.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мислещ,нека да е борец за свобода,ако трепе мазните политици,тоя отвлича дете,просто изперкал старец,който всъщност не е толкова виновен,бил е във Виетнам пак заради онези мазните.Бояне,тая операция изобщо не я споменавай,защото е една от най-осраните в света.
11
0
 
6
 
! Отговори
сто преди 11 години
В хода на операцията загиват 129 заложници (по други данни - 174[1]). Всички с изключение на двама[2] загиват от химическия агент, използван от спецчастите
10
7
 
6
 
! Отговори
До Боян преди 11 години
Защо не казваш и колко заложници умряха от този газ,за руснаците по лесно беше да избият заложниците,отколкото терористите,а после казаха че операцията била успешна и се наливаха с водка,за сметка на загиналите заложници от техния газ.Да ти припомня че имаше и 2-*** българи които загинаха от този газ.
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не може всеки да притежава оръжие. Само воените трябва да имат, всички други откачалки не.
8
5
 
5
 
! Отговори
боян преди 11 години
преди години в Москва група от около 30 *** взеха за заложници няколкостотин човека.на 30-тата минута кротко приспаха цялата зала и с по един свинец у тиквите прости сичките *** бяха заличени. на тъпите хамериканци цяла седмица не им стигна. горкото детенце
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не бе просто е бил луд,Не е разумно луди и хора с психически проблеми да могат свободно да си купуват оръжие.
6
0
 
1
 
! Отговори
ivo преди 11 години
hahahahahah purvata znam ina4e vse nqkoi gi vijda6e vse nqkoi sly4aino oburkval ne6tata golemite tiuleniyspe6na akcia na amerikanskite komandosi koqto
5
1
 
9
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 11 години
НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ ШАНТАВЕЛНИЦИТЕ СЕ РАЗХОЖДАТ НА СВОБОДА !
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До МислещЗа коя свобода? Американската ли? От окупатора Виетнам? :))) Май не си много мислещ, да ти кажа
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А _атоматичните_ огнестрелни оръжия са забранени в САЩ от 1934 год.Колкото до Конгреса трябва да не е наред, за да гласува нещо, противоречащо на Конституцията. Това не е БГ парламента все пак ...
2
2
 
9
 
! Отговори
zeddd преди 11 години
И когато искат да приберат оръжията в страната, и да променят закона, какво правят?Множество "инциденти", които да променят обществената нагласа...Този филм сме го гледали вече много пъти, и ще се повтаря доста занапред...
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурно се е самозастрелял в тоалетната....