Обвинението ще иска смъртно наказание за Ариел Кастро

Прокурори изброиха мъченията, на които подлагал пленничките си
Обновена: 10 май 2013 13:45 | 10 май 2013 13:43, Елка Василева
46
Обвинението ще иска смъртно наказание за Ариел Кастро
Ариел Кастро. Снимка: Reuters

Прокурорът на окръг Киахога в американския щат Охайо Тимъти Макгинти заяви, че ще иска смъртно наказание за Ариел Кастро, насилвал десет години у дома си три пленени млади момичета, предаде ИТАР-ТАСС.

Законите в Охайо изискват смъртно наказание за най-опасните, префинени престъпници. Утежняващо вината обстоятелство са изкуствено предизвиканите от Кастро аборти на някои момичета, "които ще разглеждаме като убийства", каза той.

В сряда властите в САЩ обвиниха 52-годишния жител на Кливланд Ариел Кастро в отвличане и изнасилване на Аманда Бери, Джина Дехесус и Мишел Найт. Изчезнали през периода 2002-2004 г., те бяха освободени в понеделник, след като съсед чу виковете за помощ на Бери.

В четвъртък съдът разреши на обвиняемия да излезе на свобода под гаранция от 8 милиона долара - по 2 милиона за всяка заложничка и за момиченцето, родено от едната. Според служебната адвокатка на Кастро нейният довереник е безработен и "няма никакви пари". Обвиняемият на практика няма шансове да остане на свобода, докато започне процесът, прогнозира ИТАР-ТАСС.

Безработният шофьор на автобус изслуша обвиненията с белезници на ръцете и поглед, забит в земята, без да каже нито дума, отбелязва в репортаж Франс прес.

Прокурори изброили пред съда ред "ужасни мъчения", на които насилникът подлагал пленничките си. Според телевизия Си Би Ес Мишел Найт била държана гладна най-малко две седмици и удряна в корема, за да пометне. Мъчителят накарал Аманда Бери да роди в надуваемо басейнче и принудил Мишел Найт да й помага, като я заплашил с убийство, "ако детето не оцелее".

Според адвокатката на обвиняемия той трябва да бъде поставен под специално наблюдение, за да не се самоубие. Подобно намерение споделил през 2004 г. в свое писмо, открито от полицията, в което се определил като "сексуален хищник", допълва АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
8
 
! Отговори
... преди 10 години
На този психопат смъртното наказание му е малко.Трябва да му дадат доживотен и да работи до гроб,като с парите обезщетява момичетата .А братята му ?Те със сигурност са съучастници-логично е -трима братя и три отвлечени момичета!А също така трябва да се потърси отговорност на полицията-как при толкова сигнали не са открили нищо и на какво основание правят собствена преценка дали сигналите са действителни!?Трябва да се внимава ,защото целият свят вече е болен и не се знае кой и кога ще превключи!
32
1
 
5
 
! Отговори
Цвети преди 10 години
До СТРАНДЖАТАТеб те слагам под един общ знаменател с този ***!!Явно си лишен от всякакъв морал и съвест..*** като вас трябва да ги убиват с камъни...Вземи се скрий в мишата си дупка и си яж изпражненията плъх такъв!!!
31
0
 
7
 
! Отговори
? преди 10 години
Мишел , която още в болницата , е абортирала насилствено 5 пъти .С удряне в корема и глад .Нещо , което репортерите казват , човек даже и да иска да си представи , като насилие физическо , причиняващо неописуеми болки и унищожаване на човешкото достойнство , неописуем стрес - че тези 10 год , няма да могат да се заличат от съзнанието , до края на живота .
30
12
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
3 девойки са били обучени в тайните на любовта. Човекът е сътворил добро дело.
29
2
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 10 години
Какво да ти кажа,точно това не ми допада в религиите-разчитат на страха от съденето след смърта,така както разсъждаваш и ти,а виждам, че си набожен/-на.Човек би трябвало да следва доброто не с идеята за по-добро битие след смърта,а без награди и наказания.И да речем,че устиска от страх и отиде в Рая- ами там ако след това си развихри "лошите" черти от характера кой ще го съди след това и кога, след като отвъдния живот бил вечен?!
28
0
 
22
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
Видяхте ли на какво се вика ГАРАНЦИЯ . В делото по Сапард гаранцията бе 5000 лв при нарушения за 7 млн Евро и германците се хванаха за главите . Че тоя го чака оная с косата в Охайо не ще и съмнение .
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най справедливото наказание е 10 години да режат мръвки от него и накрая да го заличат от света, както и неговите братя.
26
0
 
22
 
! Отговори
чичо Митко преди 10 години
На "сексуалният хищник" сега *** ще му разпорят гъзягата в панделата :))) От "сексуален хищник" ще стане сексуална принцеса
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
85% от жителите на Несебър покрепят презастрояването на черноморието85% от крадците подкрепят отнемането на имущество85% от изнасилвачите подкрепят блудството
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За мен най-справедливо ще бъде да го вържат и да го оставят насаме с трите жени и техните близки.
23
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко, че не живея в къща с мазе, щото и аз бих се позабавлявал така.
22
0
 
41
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Ето, за това трябва да има и смъртно наказание! А, и другите братя Кастро, трябва да бъдат съдени, абсолютно невъзможно е те 10 години да не са знаели за жертвите!
21
5
 
5
 
! Отговори
pancho преди 10 години
До Анонимен aborta vinagi e bil ubiistvo,a ako prouchis jitieto na papa Joan Pavel 2 , ще разбереш за какво иде реч .
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
eto , 4e ima sly4ai, kogato 4ovek moje da sujalqva, 4e ne e roden v BG...tyk 6tqha da go smumrqt..malko ry6vet i...pei surce
19
1
 
27
 
! Отговори
BG преди 10 години
Koga i v Bulagria 6te vidim takava provasadna sistema ?
18
5
 
25
 
! Отговори
До 14 преди 10 години
Чувал ли си за Светата Инквизиция? Те не са били атеисти, но са изтръгвали, рязали, горели и не знам какви изродщини още, като разбира се са се опитвали да запазят "подсъдимите" живи максимално дълго. В името на Бог. Велико, нали?
17
4
 
28
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Eй 14, след като съм атеист, убиец ли ме наричаш :D Напротив, най-болните откачалки като теб изнасилват и убиват, изпълнявайки "божията мисия". Бог ще им прости прегрешенията защото това, което вършат, е в името на нещо по-голямо. Айде със здраве.
16
2
 
36
 
! Отговори
до 14 преди 10 години
Няма да ти цъкаме минуси, но не си прав. Това не са "нормални действия на един атеист". Много хора са атеисти и не са по-лоши от набожните. Въпрос на възпитание. И да не отваряме темата за божиите слуги във Ватикана, които са изнасилили не едно дете. Самата набожност няма що.
15
5
 
19
 
! Отговори
sevtus преди 10 години
14 пък демонстира нормалното поведение на на един псевдорелигиозен лицемер - от всяка гадост, случила се по света може да извлече повод за проповед, в която да излее невротично своите фройдистски комплекси, обличайки ги в в религиозна моралност...
14
3
 
5
 
! Отговори
sevtus преди 10 години
5 и 7 - Мадама и Стефка по нищо не се различават от този на снимката. Същите садистични желания - в неговият случай изпълнени, а в техния с потенциална възможност за осъществяване. Но изкривените влечения и в двата случая са налице!