Атентат ли е изчезването на самолета до Виетнам?

Има подозрения за откраднати паспорти, ФБР праща агенти
Обновена: 9 мар 2014 12:46 | 9 мар 2014 10:57, Елена Кирилова
29
Атентат ли е изчезването на самолета до Виетнам?
Снимка: архив Ройтерс

Самолетът на авиокомпания Malaysia Airlines, който вчера изчезна от радарите в близост до Виетнам, все още не е открит.

Нови доказателства водят разследващите органи към версията за терористичен атентат. В издирването са се включили военнослужещи и спасителните служби на Виетнам, Малайзия, Сингапур и Филипините, разкриха малайзийските власти.

Още по темата
В помощ на групите, търсещи изчезналия пътнически самолет, ФБР изпраща агенти и технически експерти.

Подозренията за терористичния акт са възникнали във връзка със съобщенията, че на борда на самолета не са били двама пътници - италианец и австриец, които обаче са били регистрирани за полета.

Според властите на Австрия и Италия паспортите на пътниците са били откраднати. Съобщенията в медиите гласят, че двамата са живи и се намират на сигурно място.

Същевременно компания за полупроводници в американския щат Тексас е заявила, че 20 нейни работници са се намирали на борда на самолета.

Има информация, че летателната машина се е разбила в морето край Виетнам, но тя все още не е потвърдена, тъй като не са установени още координатите на самолета, съобщи компанията собственик.

Самолетът, който изпълняваше полет от Куала Лумпур до Пекин, не е влязъл във въздушното пространство на Китай и не е установявал контакт с китайските диспечери, пише Синхуа.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
John преди 10 години
tova sa prichini da se zapochne voenni deistvia kam Russia... americantzite sa vehce v Evropa, se'a shte doidat i ot kam iztok....
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пет пътници не са се качили на борда на изчезналия самолет. Багажите им били свалени. Двата билета, издадени по фалшивите паспорти, са били до Пекин, оттам - до Амстердам. Пътникът с италианския паспорт е трябвало да продължи до Копенхаген, а този с австрийския паспорт - до Франкфурт - съобщава CNN.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
5, след атентатът над Локърби през 1988-*** година въведоха правилото, че ако пътник не се качи на самолета, задължително му свалят багажа! Няма как да качиш бомба, а ти да не си на самолета! Не е случайно, че днешно време всичките терористи са самоубийци!
21
0
 
1
 
! Отговори
Краси преди 10 години
Гледах документален филм за катастрофата на Air France през 2009 година.Показват се мненията на специалисти в областа на въздухоплаването за вероятната причина за катастрофата.Всички говорят за човешка грешка, като единодушно заключават, че пилотите все повече разчитат на техниката в самолета и нямат необходимия опит в сложни ситуации.Те настояват за повече обучение на пилотите.Ако ви се гледа https://youtube/watch?v=8dBa5_yGs64
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Билетите на двамата пътници с фалшивите паспорти са с крайна дестинация Европа. И двамата са чекирани по едно и също време на летището в Куала Лумпур, един след друг.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се шегувайте с трагедията на пътниците и близките им. Вече е уточнено името на италианеца, на когото са откраднали през лятото паспорта. Той си е жив и здрав, но с паспорта му се е качил на самолета някой друг. Вторият паспорт е на австриец, откраднат е преди две години. Дано не е това, което трябва да се предполага и вече е почти сигурно. Би трябвало да се прави проверка на всички паспорти, обявени за откраднати където и да е по света.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Niama takova neshto. -nemogat da otkriat samoleta ! Nali ima GPS sistema. satelit. i hiliadi snimki. Amerikancite shte go otkriat samo ako im e vajno.
17
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом ФБР са изпратили агенти, значи ще намерят самолета. Те амариканците си знаят къде пращат терористи.
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анонимния ,ако искаш да се правиш на остроумен не е тук място ,ако имаше твои близки на самолета дали щеше така да говориш извини се и изтрий коментара....На този самолет беше мой много близък приятел ,не е мястото да се правиш на шут ...
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
може да е нарязан за скрап в полет.у нас вече са разработени подобни технологии
14
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом са изпратени американски специалисти няма проблеми. Сега ще открият от целия изгорял самолет непокътнати паспортите на евентуалните терористи. Вече имат постижения в тази насока. Откриха паспортите на терористите взривили кулите близнаци в Ню Йорк след като самолетите изгоряха и от кулите нищо не остана.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да пращат агент Мълдър и Скъли, били са похитени.
12
4
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 10 години
Бойнг 777 е може би най-сигурният самолет в историята на авиацията - в експлоатация е от Юни 1995 г и първият инцидент с него е едва през Юли 2013 г. Така че версията за калпав самолет куца малко. В случая са много интересни още 2 неща - само 9% от инцидентите се случват по време на полет с набрана височина и няма съобщение от екипажа за възникнал проблем...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжаление май истината е далеч по-проста. Самолет изчезва над океана- познайте от 3 пъти къде е катастрофирал...
10
4
 
9
 
! Отговори
Не преди 10 години
извънземни са да знаете :)
9
7
 
10
 
! Отговори
До Jana /2/ преди 10 години
Скъпа JanaДа извънземни са отвлекли самолета. В момента търсят и тебе да отвлекат. Крий се моля ти се да не те четем и тебе по вестниците!
8
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как така не могат да открият цял самолет, нали имат GPS система.
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атентат ли е изчезването на самолета край Виетнам?HA POZNAITE DE
6
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако е дело на атентат ФБР изпраща хората си да прикрият следите си.
5
13
 
7
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Въобще да не се чудят -Костов е виновен!