Генералният секретар на ОССЕ преговаря за задържаните

Ситуацията с освобождаването им е трудна
5
Генералният секретар на ОССЕ преговаря за задържаните
Снимка: Ройтерс

Очаква се тази вече в Киев да пристигне генералният секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ)  Ламберто Дзаниер, за да преговаря за освобождаването на наблюдателите, задържани в петък от сепаратисти в Източна Украйна, съобщи украинският външен министър, цитиран от Франс прес.

Още по темата

"Ситуацията с освобождаването на наблюдателите от ОССЕ остава трудна. Ламберто Дзаниер пристига тази вечер в Киев", посочи министър Андрий Дешчица в профила си в Туитър.

Полша окачестви отвличането на наблюдатели от ОССЕ като проява на "недопустими терористични методи", посочва АФП.

"Преследването на лични политически цели с терористични методи, като вземането за заложници на представители на трета страна, е недопустимо и дисквалифицира сепаратистите като политически събеседник, заяви в комюнике днес полското Бюро за национална сигурност към президента Бронислав Коморовски.

В разпространено вчера комюнике полските министерства на външните работи и на отбраната призоваха "похитителите да освободят незабавно и безусловно задържаните наблюдатели, сред които има и полски военен.

Групата на задържаните се състои от седем офицери - трима германци, поляк, чех, датчанин и швед - и един преводач.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ИМ ИЗПРАТИ ВЕЗЕЛИН
3
0
 
1
 
! Отговори
за Витков! преди 9 години
Ми вие май само това искате да не преговаряте с никой и да се чува само вашата дума. Ако още от началото бяха поканили представители на всички региони на една кръгла маса нямаше да се стигне до това безумие. Няма невинни в този конфликт ,но най-голяма вина носят политиците на Украйна бивши и настоящи. С всяко следващо действие те все повече унищожават държавата си за сметка на собственото си благополучие.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трима германци, поляк, чех, датчанин и швед ?!? НАТО в действие.А тия кво са очаквали- цветя и бонбони.Чий го търсят - такова са и намерили.НАТО = тероризам и фашизъм.
1
0
 
11
 
! Отговори
румен221 преди 9 години
МАСКИТЕ ПАДНАХА ОТДАВНА...!!!- Откакто свят светува, в ПРЕГОВОРИ ЗА МИР участват водачите на противоборстващите страни... ВИНАГИ...!!!Цитирам:"...Министрите на външните работи на Франция, Германия и Полша и... украинския Президент Виктор Янукович..."Полша окачестви отвличането на наблюдатели от ОССЕ като проява на "недопустими терористични методи"Ха-ха-ха...- Къде са евро-санкциите срещу бандитите и терористите който убиват милиционери, грабят, палят сгради и коли, МАЙ отново двоен (Е.С.) стандарт- АКО ИНИЦИАТИВАТА БЕ НАИСТИНА международна, тя е работа на ООН...