Да бойкотираме световното по футбол в Русия, зове Киев

Порошенко си поиска военна помощ от Меркел
16 мар 2015 12:14,
100
Да бойкотираме световното по футбол в Русия, зове Киев
Снимка: Reuters, архив

Украинският президент Петро Порошенко призова съюзниците на Киев да обмислят възможността да бойкотират Световното първенство по футбол в Русия през 2018 г., ако Москва не изтегли всичките си войски от територията на страната му. Той заявява това в интервю за германския вестник "Билд", цитирано от Ройтерс.

Порошенко посочва пред изданието, че предпочита да разделя футбола от политиката, но това по думите му не е възможно, при положение че украинският клуб "Шахтьор" /Донецк/ трябва да играе мачовете си на 1200 км в град Лвов, защото Донецк е окупиран от проруските сепаратисти.

"Смятам, че трябва да има дебат за /евентуален/ бойкот на това Световно първенство. Мисля, че провеждането на Световно първенство в тази страна е немислимо, докато има руски войски в Украйна", заяви украинският президент, който днес е на официална визита в Берлин.

Той посочи, че ще поиска от канцлера на Германия Ангела Меркел да настоява за по-строги санкции срещу Русия заради по думите му нееднократните нарушения от страна на сепаратистите на примирието, за което тя самата помогна да се уреди. Порошенко също така ще иска от канцлера и още военна помощ с несмъртоносен характер за украинските сили, като например бронежилетки.

"Нуждаем се от още /помощ/, за да можем да се защитаваме и да предпазим нашите войници. Трябва ни радарно разузнаване, безпилотни самолети, радиооборудване, както и очила за нощно виждане. Ще разговарям с канцлера за това", заяви Порошенко.

"Не става дума за нападателни оръжия - не искаме да нападаме никого", добави той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошеко пък, на умрел кон, нож вади !
8
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Посиренко да се хваща за палците--че то и други области вече искат автономия--Закарпатска област е поискала отделяне от Украйна.......Дръж се Посиренко,дръж се за палците--ама на краката....
7
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хех и без да призовава за това, никой няма да отиде в северноазиатската сатрапия. Свършено е с тая смотана държава, заемаща иначе 1/6-та от сушата. Пълна с ***, робско, азиатско племе за съжаление.
6
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 2018г. световно първенство ще има, няма да я има Украйна! Така че феновете на футбола да са спокойни!
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nai tapotl predlojenie ukraina e Rusia kiev e Grad na Rusia Putin e prav toi ne e tapia heusch4ov koito odeli ukraina ot Rusia taka 4e Rusia si iska ukraina a bB da iska naschte bG semi do kavala te sa bG ne sa grazki ama Nonne go Interisuva Tova toi sluschka USA i papka mnogo e gotin naroden kato tato jivkov Brejnev go sluschasche Saga USA sluschame
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е *** и просяка--само иска...а тъпите европейци все нещо му дават---ама то е от нашият джоб-ние плащаме заради тоя фашист.......
3
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да ти бойкотираме един на тебе не искаш ли, Педрошенко смотан?
2
4
 
31
 
! Отговори
Цветанка преди 9 години
Я па тия,още ли мърдат бе!?....
1
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Перушанко може да блокира само на баба си хурката !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!