Адът в Непал не секва, нужни са палатки, храна

Откриха телата на 50 алпинисти, затрупани от лавина
3 май 2015 09:00,
2
Адът в Непал не секва, нужни са палатки, храна
Снимка: БТА

След разрушителното земетресение в Непал не достигат хеликоптери, необходими за оказването на помощ на жителите на отдалечените райони на страната, съобщи управлението на ООН за координация на хуманитарните въпроси, цитирано от  ТАСС.

ООН е започнала да набира средства за оказване на помощ на жителите на Непал и разчита да събере 415 млн долара, които ще позволят финансирането на хуманитарните операции в течение на три месеца. Досега във фонда са постъпили 68 млн долара.

В Непал се усеща остър недостиг на хранителни продукти, медикаменти, брезент и инструменти за ремонт на жилищата. Приоритет номер едно са палатките и тентите.

Над 300 000 къщи са частично или напълно разрушени по данни на вътрешното министерство, цитирано от ДПА. Правителството очаква да получи 100 000 палатки. Вече са раздадени над 47 000, но нуждите надхвърлят 400 000, заяви говорител на министерството.

Междувременно непалски полицейски екип е извадил телата на около 50 души, сред които и чужденци алпинисти, от зоната, пострадала от лавини, съобщиха властите в Катманду, цитирани от Ройтерс.

Никое от телата не е идентифицирано, заяви заместник-началникът на полицията в северния окръг Расува -Правин Покхарел, който оглавявал екипа.

Най-малко още 200 човека са изчезнали в района, включително алпинисти и местни селяни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
Това, което стана в Непал, си е истинска трагедия! Качеството на нашето строителство е друга тема.
1
0
 
4
 
! Отговори
Таня преди 8 години
гледах клипове от земетръса в нета страшна работа..дано не тръска така тука че повечето ново строителство законно или не и без земетресение ще падне. А какво да кажем за незаконните ремонти и преустройства в панелките.