От НАТО сигурни: Русия доставя оръжия на бунтовниците

Ситуацията не е толкова стабилна, обезпокоен е Щайнмайер
Обновена: 4 юни 2015 19:43 | 4 юни 2015 19:30,
382
От НАТО сигурни: Русия доставя оръжия на бунтовниците
Снимка: Архив Reuters

НАТО съобщи днес, че Русия доставя модерни оръжия на бунтовниците в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

По-рано украинският президент Петро Порошенко нареди на армията си да бъде подготвена за пълномащабно нахлуване на Русия по цялото протежение на общата им граница.

"Имаме точна информация за руско присъствие в Източна Украйна и че Русия е доставила голямо количество тежки модерни оръжия на сепаратистите", каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Осло.

Още по темата

Той уточни, че са доставени 1000 единици артилерия, зенитни системи и други оръжия.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер изрази "дълбоката си загриженост" от избухналите в източната част на Украйна сблъсъци и призова да се попречи на нова военна ескалация, предаде Франс прес.

"Ситуацията не е толкова стабилна, че да се изключи възможността тя отново да излезе от контрол", подчерта германският външен министър. "Прекратяването на огъня е нестабилно, нарушенията могат да доведат до нова военна ескалация. Трябва да го избегнем", заяви Щайнмайер.

ЕС също разкритикува ескалацията на боевете в източната част на Украйна вчера, заявявайки, че това е най-тежкото нарушение на въведеното през февруари прекратяване на огъня, което може да доведе до "нова спирала на насилието".

При последните сблъсъци загинаха 26 души за 24 часа. Бунтовниците отрекоха да са замесени в това, което Киев определя като голяма офанзива от тяхна страна и заявява, че трябва да отвърне, за да може да задържи позициите си.

Русия, обвинявана от Украйна и Запада в подкрепа и въоръжаване на проруските сепаратисти, от своя страна разкритикува украинските "провокации".

Щайнмайер призова всички страни да се върнат към положението, описано в споразумението от Минск. Украинският му колега заяви, че сепаратистите грубо са нарушили прекратяването на огъня. "Те имаха танкове и тежка артилерия", добави той, подчертавайки че украинската армия не е отстъпила и на сантиметър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия с действията си иска да накара бившите си републики да разберат какво ги чака ако решат да се разделят с големия брат.Дава пример за назидание,и знае ,че никой не може да я спре.Правото на силния.
216
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиДанъците в САЩ общо са около 20-25% върху приходите. Вкл. и здравните. Варират според щата. Здравните осигуровки са под 10% и според контракта ти с работодателя - може да са споделени между теб и компанията. Ако в САЩ блъснат 50% данък - ще стане революция. Наистина си доста голям лъжец или просто опорната ти точка е безумно ***.
215
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако сащ се махнат от украйна войната приключва автоматично.ако сащ се махнат от европа ,настъпва мир .ако сащ се махнат от света бедните стават богати- сащ са виновни за всички световни нещастия
214
1
 
4
 
! Отговори
me преди 8 години
А сигурни са, аз пък си мислех, че оръжията и на двете страни в Украйна се материализират от въздуха. :) Доставят се, купуват се, продават се, обучават се войници, плаща се на наемници и така. Когато една супер-сила (САЩ) каже на друга супер-сила (Русия) "война" обикновено отговорът е "Война". За съжаление на горките украинци, които бяха въвлечени в някакъв безумен военен конфликт, просто ей така.
213
1
 
5
 
! Отговори
Социалиста преди 8 години
Все по-очевадно е, че се върви към война и то сериозна война. Това искаха от УСА , и го постигнаха!Ние обаче ше ядем бахура от тези, които ни освободиха от турско робство и с помощта на тези, с които бяхме станали развита индустриална държава! :(( И всичко това, благодарение на продажната политика на всички партии (без изключение) за тези 25 години!
212
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 327Как смяташ тези новини които Днес.бг печата от интернет какво са? Това са опорните точки на САЩ, НАТО и ЕС. На всичкото отгоре медиите са собственост през незнам колко си посредници все на едни и същи хора. Когато медията няма собствено мнение е много страшно.
211
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как не ви омръзна бе, ***? Как не ви писна едно и също всеки ден - идват опорните точки от руското посолство и се почва едно и също до припадък! Толкова ли добре ви плащат? Ами другите? Как може да спорите с радиото? За какво се набирате и пените за нещо, което няма как да промените? Впрегнете си енергията за нещо добро за вас!
210
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а, щото вие не доставяте нищо на украинците, нали?
209
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 323Анонимни пиши си името та да ти се смеем персоналноЕто за това говоря - Отхвърляш всичко което съм казал онблок, защото не можеш да спориш по него. Добре Хайде да направим обратното. Кажи според теб какво се е случило като почннеш от 1.1.2014 до сега.Моля включи основните събития по дати.
208
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиВсичките ти мнения са абсолютна лъжа, няма смисъл да се спори с теб - само налива копейки в тролската армия.Добре че няма критична маса полезни *** в б-я, както бихте се изразили от руското посолство, за да спретнете по украински сценарий война и тук.
207
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 320Не мога да посоча точните цифри - показвам с пример какъв е принципа на реалното положение.Анонимни пиши си името
206
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 319Пиши си името та да ти се смеем персоналноНе умнико руското посолство не каза това - това са факти. Ако нещ не съответства на реалността от точките кажи да поспорим по темата.
205
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиВече и сам си признаваш, че твърденията ти са недоказуеми лъжи и манипулации.Безценен си.
204
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиТака ли казаха от руското посолство? Стига се продава за рубли, започни най-сетне за пари!
203
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До хаха 316Умнико или по-точно *** Богатите включително Мега компниите в САЩ плащат мизерни данъци в сравнение с обикновенните хора и малки компании.Това което ще кажа не мога да го потвърдя но е близко до истината - Данъчното облагане на обикновен човек или малка компания е около 40%. Богатите хора и мега компании с разни трикове плащат под 10% данъчна тежест.При нас в БГ е лесно все е 15% данъка официално, но и при нас Богатите чрез дарителство и прочие могат да паднат под тези 15% тежес
202
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 310Айде още един 100% заблуден1) 1.1.2014 Украйна е ИКОНОМИЧЕСКА КОЛОНИЯ НА МОСКВА с 35% директен оборот достигащ до 50% с кооперации през екс републики.2) САЩ чрез десен сектор свали правителството и доведе на власт военна хунта - ЗАПОЧНА ТЕРОР3) Хунтата отряза почти всичкия оборот с РФ и доведе до икономическа катастрофа страната.4) Крим се спаси, но Донбас не успя и сега Украинците правят там ГЕНОЦИД за да накарат Москва да се намеси директно.5) Украйна се разпада кърваво
201
2
 
6
 
! Отговори
хаха преди 8 години
До БобиБубко ти си за подигравки, защото без значение дали искат или не компаниите си плащат данъците и няма как да избягат от това. Докато плащат, бюджета ще е пълен и фалит няма да има.Можеш да си мечтаеш колкото искаш за великоруската военна и икономическа мощ, но това няма да промени факта на тяхната несъстоятелност. Просто няма никаква нито военна нито икономическа мощ, всичкото това е само пропаганда за елементарните руснаци, към които явно и ти спадаш.
200
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 311Подиграх се на Ха-ХА защото той ми каза че в САЩ има мега компаниикоето е вярно, с Мега приходи. Но те не се интересуват от Бюджета на САЩ освен като колко пари ще спечелят следващата година от Федералните грандове.Правителството и Бюджета на САЩ не може да си върне дълговете включително и към подобни мега компании. За това САЩ могат като страна да фалират защото имат прекомерен дълг и лихви.Ха-Ха застъпва тезата че като има богаташи в САЩ страната няма да фалира.
199
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиБубко само в комунистическата ти глава може да се роди абсурда частна компания да финансира безвъзмездно държава.. не сме вече 50те години на миналия век.Другите ти бълнувания няма да коментирам, обидно елементарни са за хомосапиенс.
198
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВойната в Украйна се води не за продажба на оружия, а защото украинците поискаха да се отделят от сянката на руската федерация. Това обаче не беше по вкуса на путин и той спретна тази сценка с анексирането на крим и окупацията на източна Украйна.Всичко друго е съветска пропаганда от най-античен вид.