Избягали тигри, лъвове, мечки кръстостват Тбилиси

Водният ад отне живота на 11 души в грузинската столица
28
Избягали тигри, лъвове, мечки кръстостват Тбилиси
Снимка: Reuters

Наводнение в Тбилиси отне живота на 11 души, предаде РИА Новости. Силна буря с проливен дъжсд, силен вятър и градушка премина над грузинската столица през изминалата нощ. В резултат на сатхията бяха повредени жилищни сгради, инфраструктура, но най-силно пострада зоологическата градина.

Първоначално кметът на града Давид Нармания съобщи, че по официални данни са загинали седем души. След това телевизия Рустави-2 информира за намирането на три тела на територията на зоопарка - негови служители, които били дежурни през нощта, а впоследствие спасителните служби откриха още едно тяло - на сътрудник на службата за извънредни ситуации. Без покрив са останали над 40 семейства в центъра на града.

По данни на телевизията, от зоопарка, който се оказал в епицентъра на бурята, са избягали повече от 30 животни.
Издирват се шест лъва, шест тигъра, седем мечки, 13 вълка, съобщи кметството и призова жителите да не излизат навън, докато не бъдат открити всички хищници.

Заместник-кметът на Тбилиси Иракли Леквинадзе заяви пред репортери, че по предварителна оценка щетите възлизат на 10 милиона долара, предаде Ройтерс.

Спасителните екипи успели да намерят част от избягалите животни на близките улици и да ги приспят, за да ги приберат обратно, но се наложило част от хищниците да бъдат убити заради прояви на агресивност. Загубите досега възлизат на близо 20 вълка, осем лъва, няколко тигри и ягуари, а от 17 пингвина са останали само три - останалите са се удавили, предаде ТАСС.

Спасили са се основно тези животни, които се намирали в горната част на зоопарка, на по-високо - слонове, зебри, елени,кози, коне, понита и змии. Сътрудници на МВР са застреляли днес на територията на детската инфекциозна болница шест вълка, както и мечка и хиена. /БТА/


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
11
 
! Отговори
страх от животните преди 7 години
Да изкарат танковете и хеликоптерите ще е по-лесно срещу лъвовете,тигрите,мечките,хиените,крокодилите,маймуните и другите избягали от водния ад диви животни и търсещи подслон из града.Кой от кого е по уплашен-хората или животните?Да положат усилия да ги приспиват и връщат,а не да ги разстрелват.
12
1
 
15
 
! Отговори
! преди 7 години
Прави ли ви впечатление какъв е фонда на тази зоологическа градина?! В София 8 лъва няма, в Тбилиси само толкова са застреляните....освен това - няколко тигри, ягуари.......до колкото помня в т.нар. софийски зоопарк има по един...Изобщо до кога държавата ще нарича тия жалки клетки зоопарк?! Това е мъчение срещу животните. Не може всяка паланка да се хвали със зоопарка си...от няколко телени клетки. Да се изградят 4-5 зоокътове, но от световен мащаб! Да си струва да пропътуваш България заради тях
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя тодор христов не може да е българин...-------виж му аватара , сигурно е грузинец ...
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - "Тоя тодор христов не може да е българин..."може и да е по-друго, ако се сещаш имаше един Тодор (Христов) Живков.Явно пише от отвъдното.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя тодор христов не може да е българин...
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де го сега храбрия юнак Наакашвили да излезе срещу лъвовете и да ги удуши с голи ръце (пардон, с вратовръзката си) ?! Той руска мечка с голо д.*** надвива, че тигри и лъвове да го стрестнат...
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои ги приспиват, други ги убиват. Четете поне новините докрай, преди да коментирате!
6
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 8. Присипиват ги, не е като нас в българистан, къде грумнаха в Ловеч малкото зверче.
5
13
 
9
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
Ай, ай,ай, какъв сценарий за Холивуд. Сафари по грузински.
4
12
 
20
 
! Отговори
до 1,2 и 3 преди 7 години
злобеете а нещастници ? *** смотани .
3
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сафари са си спретнали
2
13
 
9
 
! Отговори
бг преди 7 години
Давид е назначен за кмет от Дик Чейни.
1
18
 
31
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Къде го сега Чехлю да призове да помогнем на грузинците ?Да, ама това е природно бедствие ... Няма политика в него.Затова грузинците - кучета ги яли. Ще помагаме на украинците, защото те се бият с руснаците !