Плевнелиев обеща: Ще изкореняваме бедността

Това предвижда новия Дневен ред на ООН
27 сеп 2015 19:41, Александър Попов
199
Плевнелиев обеща: Ще изкореняваме бедността
Снимка: Reuters

Международната общност да се фокусира върху постигането на резултати по целите на устойчивото развитие, сред които са изкореняването на бедността, изграждането на устойчива икономика и развитието на мирни и стабилни общества.

За това призова президентът Росен Плевнелиев в изказването си на Срещата на върха за приемането на Дневния ред за развитие след 2015 г., която се проведе в централата на ООН в Ню Йорк.

Новият дневен ред на ООН, посветен на целите на развитието, е изготвен от държавите-членки на Организацията с подкрепата на представители на гражданското общество, на неправителствения сектор и на академичните среди.
Документът е озаглавен "Трансформиране на нашия свят: Дневен ред 2030 за устойчиво развитие."

Президентът приветства, че за първи път се прави подобно глобално и всеобхватно усилие светът да се извади от бедността и да се постигне устойчиво развитие с грижа за всички живи същества на планетата, като се отчита и екологичната страна на въпроса.
 
Сред някои от формулираните цели на устойчивото развитие са: прекратяване на бедността във всичките й форми, постигане на хранителна сигурност, постигане на равенство на половете, устойчиво управление на водите, осигуряване на достъпна, надеждна и модерна енергия за всички, насърчаване на устойчив и включващ икономически растеж, намаляване на неравенствата в и между страните, опазване и устойчива употреба на океаните, моретата и морските ресурси.

Като цели на ООН са заложени и насърчаването на мирните и включващи общества за устойчиво развитие, предоставяне на достъп до правосъдие за всички и изграждане на ефективни и отговорни институции, както и укрепването на средствата за изпълнение и ревитализиране на глобалното партньорство за устойчиво развитие.
 
България беше една от страните, които се застъпиха за приемането на нов Дневен ред за развитие на ООН, основан на защитата на човешките права, припомни президентът Плевнелиев и подчерта, че за пръв път в подобен документ се поставя ударение върху благополучието на всеки отделен човек без никой да бъде пренебрегнат.

Дневният ред поставя в центъра хората и се основава на принципите на универсалност, всеобхватност и споделени отговорности. „Като съпредседател на Групата на приятелите на децата и Целите за устойчиво развитие България работи усилено за интегрирането на правата на децата във всички аспекти на развитието, поставяйки децата в центъра на Дневния ред“, заяви още държавният глава.
 
Президентът Плевнелиев увери, че България ще положи всички усилия за изпълнението на новия Дневен ред и за постигане на целите за премахване на бедността, елиминиране на неравенствата и изграждането на мирни, справедливи общества, основаващи се на върховенството на закона.

Росен Плевнелиев определи като успех за международната общност демонстрираната политическа воля за приемането на новия Дневен ред за развитие, но настоя Организацията на обединените нации и нейните партньори да останат ангажирани и да осъществяват постоянен мониторинг на конкретните постижения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: оонРосен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази реч му са произведени в посолството на САЩ
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Az vqrvam na prazniq si djob, ne na lakardii
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според законите на РБ Беден е този които няма апартамент и кола и не работи а ако работи и взема над 350 лв . няма право на детски .Сещате се кои са тези и защо не ги споменавам Та значи това е техния президентдо 2050 ще са мнозинство и БОГАТИ защото ще са ги настанили в нашите апартаменти
111
1
 
10
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Сит на гладен не вярва. Народът ще бъде гладен докато ни управляват *** гербери , реформатори и бесепари.Единствената партия , която ще изгони всички чужди колонизатори и богатствата ще останат тук в България е Волен Сидеров и неговата АТАКА. Колкото по-рано се влушат в неговите думи толковаа по-рано народът ще заживее нормално. Такава цензура каквато има във всички "национални медии" и такъв култ към личността на Б.Б. не е имало и по Живково време.Събудете се хора иначе загиваме.
110
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
xexexe... TOYA PRODAJNIK..... mai e zabral che gladniat ne viarva na sitiat..... SRAM ME E OT TOYA...... ujas...
109
0
 
8
 
! Отговори
Лозунги преди 8 години
И бисерите му винаги зареждат :))
108
0
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
И как бе плевня? С тези уникално низки заплати ще изкорени дръжки.
107
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То бива глупости бива ама тоя хахо изби рибата
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
новият Дневен(Световен) ред
105
0
 
3
 
! Отговори
Утопии преди 8 години
В момента, в който "изкорениш бедността" с цената на усилия от страна на креативните, безотговорните с удесеторена сила ще се захванат с раждане на деца без всякаква мисъл в главата кой и как ще ги храни. И тогава бедността ще се завърне десетократно. Култура, просвета, образование и призив към отговорност е ключа към проблема, не икономически лостове.
104
1
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Хахах - Този -първо да изкорени бедността в собствената си гържава (БГ) а после да дава акъл - как да се справи със Световната Бедност- цинични алчни лицемерни и подли в душите си -политици. Защитник на банки - защитник на олигарси и алчни бизнесмени - защитник на военни американски търговци и петролни магнати - и ТОЙ ми говори как щял да се справи с БЕДНОСТТА? - боже боже ,,,,,прибери си чедото алчно ,,,,
103
1
 
4
 
! Отговори
LET IT BE преди 8 години
HUBAVO GOVORI , A TOVA OZNACHAVA TOTALNA PODMIANA NA VSICHKI "LIDERI"V M/UNARODEN I MESTEN FORMAT,NA VSICHKI NIVA V VSICHKI INSTITUCII. DA ,AMA "SLOJNI PROCEDURI"- T. JIVKOV. TOEST PO-SKORO IZGURBVANE NA HORATA USTOICHIVO DOKATO" REFORMITE " POD MONITORING OT NAS USTOICHIVO DALGO
102
1
 
5
 
! Отговори
xxxx преди 8 години
govori mnogo no sashtestveno nishto
101
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки път тоя като го видя и ме напушва на смях, смея се, но не ми е забавно, защото този ........ представя България.
100
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След няколко седмици сам ще забрави какво е говорил
99
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плювню е изкоренил бедността за себе си. Огън, още малко, до изборите!
98
0
 
30
 
! Отговори
А преди 8 години
Тия там се събират и всеки един от тях си дрънка някакви неща .... Ама само си говорят, нищо няма да се промени следващите 100 г.
97
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев обеща: Ще изкореняваме бедността.........сега ли се сетихте, когато половината българи емигрираха от немотия, пенсионерите измряха от глад и мизерия, България се напълни с емигранти повече от българите, ро..мите само това чакат... Нали нямаше бедност от 89г. до сега. Господ да ви убие всички до 9 коляно дето ни докарахте до тук!
96
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се изкоренят такива като чехъла и бедността сама ще си отиде.
95
0
 
12
 
! Отговори
dan преди 8 години
До Анонимен-------------ПРАВ СИ............И ЖАЛЪК