Месец след Нова година Кьолн отново кипи

Карнавалът в града разбуди сексуалните посегателства
11 фев 2016 13:30,
54
Месец след Нова година Кьолн отново кипи
Снимка: архив Reuters

Оплакванията за сексуални посегателства по време на карнавала в Кьолн тази година са почти четири пъти повече в сравнение с миналата, съобщи днес полицията в западния германски град, в който бяха извършени масови нападения срещу жени и по време в новогодишната нощ, предаде Франс прес.

Още по темата

От 6 ч. сутринта в четвъртък, първия ден на уличния карнавал, до 6 ч. вчера са били подадени 66 оплаквания за сексуални обиди и посегателства. Миналата година те са били само 18, се казва в полицейско изявление, пише БТА.

Полицията обаче предупреди тези числа да не бъдат тълкувани еднозначно, отбелязва АФП. "Едно от възможните обяснения (за сериозното увеличаване на жалбите) може да е промяна в отношението на жертвите и свидетелите", пише в изявлението. През последните седмици местните власти призоваха всички жертви да подават оплакване или да отидат в полицейски участък.

Асоциации за защита на правата на жените се намесиха в острия дебат за насилието в новогодишната нощ, за да обяснят, че жените, опипани по гърдите или между краката, обикновено не подават жалба.

Новогодишната нощ се превърна в кошмар за стотици жени в Кьолн, припомня АФП. Тогава жени станаха обекти на сексуална агресия в района на централната градска гара от страна на млади мигранти предимно от Северна Африка. Изнасилванията, другите сексуални посегателства и кражбите на мобилни телефони предизвикаха шок в Германия, която дотогава посрещаше със симпатия близо 1,1-те милиона мигранти, пристигнали в страната миналата година.

От четвъртък до сряда, в разгара на карнавалния сезон в повечето западни райони на Германия, другите видове престъпления като цяло са намалели. Полицията разположи значителни сили, за да гарантира сигурността на карнавала - важно събитие в германската популярна култура, което обаче води до консумация на алкохол над нормите, отбелязва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 42.И ние живеем на Запад и виждаме кои жени се занимават с вас - САМО СОЦИАЛНИ СЛУЧАИ(т.е. изпаднали). Е ако това ви радва.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"До 23" - има страшно много публикации по темата - Отхвърлянето на мюсюлманите от европейките(големият им проблем), Писали са го хора направили проучвания, а не някой от село, дето си мисли, че собствените минимални наблюдения означават нещо. Затова в все повече клубове се забранява влизането на тези за които пишеш и има фейс-контрол. Да знам как се държат - натискат се и ужасяват момичетата и не разбират от не, та честичко нешата свършват с намеса на бодигардовете,малко тупалки и изхвърлянето
30
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Нов находчив ход на мюфтиите и еврейските раби - много от бежанците са нетрадиционни и обвиняват германския пазар в средновековна закостенялост. Че те са търсили самци за да им излижат сиренето, но са срещтнали подигравки че и насилие?!
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 6 ч. сутринта в четвъртък, първия ден на уличния карнавал, до 6 ч. вчера са били подадени 66 оплаквания за сексуални обиди и посегателства.6,666666666666666666666666666
28
0
 
20
 
! Отговори
Бандусов преди 8 години
В Германия , България както и в останалите страни има своя религия , култура , норми на поведение и законодателство което всеки гражданин на страната стиктно трябва да спазва ! Това важи и за всеки чужденец независимо от къде идва , каква религия проповядва и какви са порядките в неговата страна ! На който това не му изнася има исконното право да напусне страната .
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не разбира тарабуката, да си стои в Тарамбукия. Тук никой не е задърпал боб за тях. Този карнавал хората си го правят отдавна, както си искат и едва ли е с цел точно пък на тарамбуките нещо да се демонстрира. А тези каки каквото и да правят е доброволно, но за тарамбукито е твърде сложно да разбере този казус- доброволното се толерира, насилственото се наказва.
26
8
 
0
 
! Отговори
Fototo..:)) преди 8 години
...е жените, опипани по гърдите или между краката, обикновено не подават жалба...tezi kaki ot fototo...., podali li sa oplakvane....??...gleAM imat i snimkov mATRial za dokazatelstvo...:))...kak da ne razberes tarambukata....kato tova mu se demonstrira..., a gledastite go...rukopliaskat...
25
3
 
24
 
! Отговори
Dinosaurus преди 8 години
Джон ли си, Джамал ли си, на такива разбирания и баба ми би се присмяла. Ти къде живееш, в Анадола през 18 век ли? Впрочем, германките не са отишли в арабския свят да празнуват карнавал, в тяхния си град Кьолн се забавляват по тяхния си начин. Каква покорност, какво уважение към мъжете са ти необходими, за да зацепиш, че не е допустимо жените да бъдат обект на сексуални гаври и посегателства от икономически натрапници, отишли там да се възползват но и да налагат своя криворазбран "морал"
24
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Джон: Жената не е длъжна да бъде покорна, като искаш си купи робиня за целта - ей на ИДИЛ имат пазар. Напълно ще отговаря на изискванията ти. Поради каква причина определи, че жената трябва да е покорна? По религиозна? В Европа държавите са светски хората не живеят по допотопни религиозни норми и биха се борили на живот и смърт срещу всеки, който иска да промени начина им на живот. А останалите - пълно е с шериатски държави, където ще си получат безлична, *** и подчиняваща се женица.
23
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Джон. Жените искат защита от правовата държава в която живеят и имат всички права на това, защото са половината от гласоподавателите. Малко е сложно за разбиране май за някой с "шериатски" възгледи. А за защитата от мъжете на място - става въпрос за кавалерство, джентълменстство и вродената необходимост от защита на по-слабия(10-15 мъже срещу сама жена в Кьолн - уау какви герои само!) Дори и при животните няма такива слуаи.
22
1
 
14
 
! Отговори
Яница преди 8 години
Не бойте се, след жените и децата идва ред и на мъжете.
21
29
 
6
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 6Ако жените искат защита да признаят, че са по-слаби и зависими от мъжете и им отстъпват и трябва да са покорни на мъжете си и да ги уважават. Да се държат като истински жени. Тогава и ние мъжете ще ги защитим защото ще са нашите жени, а не отвратителни феминистки. Иначе да видим колко ще издържат феминистките сами срещу диваците.
20
19
 
7
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 6Оплакваш се, че няма истински мъже. А ти истинска жена ли си която се покорява на мъжа си и изпълнява волята му? Или когато ти е удобно искаш права и при първа възможност се подиграваш на мъжете и гледаш да ги унижиш като имаш саркастично отношение към тях? Когато бях писал на жените, че трябва да уважават мъжете си и да им се покоряват ме обвиниха че много съм искал да ги върна в кухнята. Сега жените викат няма ли мъже да ни защитят? А въпроса е не направихте ли така, че да нямат желание?
19
16
 
12
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 6 тяКак точно да ги защитят и защо да ги защитават? Ако жената беше подчинена спрямо мъжа си и го слушаше като глава на семейството, не му възразяваше и го уважаваше разбирам да има право да иска протекция от него. При сегашния модел на феминизъм, независимост, ем***нципираност, неуважение, курв***рство и случайни връзки защо търси защита? нали е жената е била равна на мъжете, защо не се защитава сама. Защо когато стане опасно пак вика към мъжа - защити ме! аз съм само жена!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21швабите се оказаха меки киткида не са те опраскали?
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Знайко - 3. Ами не искат жените с мигранти- мюсюлмани.(има изключения на фона на 500 млн Европа естествено). От една страна не ги харесват, от друга значи да се подложат на многобройни опасности, ако си позволят някакви взаимоотношения с такива. И сега какво мигрантите ще се правят на обидени? Ами в почти всички случаи не се харесват на европейките - това е положението.
16
2
 
39
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Е ми като търпите още баба Меркелица така ще е. И по-зле ще става
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
швабите се оказаха меки китки
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво още я търпите меркелица, а не сте я пратили в историята? сами сте си виновни и продължавате да приемате камилари. глупави ли сте или ви харесва да ви го слагат?
13
15
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Посегателствата не са повече, просто чувствителността е изострена.