Те не целят нашата ценностна система... Не им пука за нас!

Мохд Абуаси смята, че ДОСТ е шапка на ислямистите у нас
15 юли 2016 10:22, Боряна Павлова
42
Те не целят нашата ценностна система... Не им пука за нас!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Няма съмнение, че "Ислямска държава" стои зад атаката в Ница, заяви директорът на Центъра за близкоизточни изследвания Мохд Абуаси в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR. "Преди месец и половина излезе едно изявление от заместника на Абу Бакр ал Багдади, който призова привържениците на групировката по света да извършват атентати срещу цивилни цели", посочи той.

Още по темата

"В борбата срещу тероризма не само трябва да бъдат включени службите. Не можеш да пазиш всеки гражданин. Тук идва ролята на обществото и ролята на експертите", подчерта Абуаси. "2-3 години трябва да работиш върху тези хора, за да разпознаеш дали са радикализирани или са просто мюсюлмани", каза той по отношение на терористите. "Лесно се разпознават, ако си учил това нещо", добави Абуаси. "Втората заблуда е, че целят нашата ценностна система. На никой от тях не му пука за нашата ценностна система", категоричен е той.

По думите му намесата на французите в Северна Африка не е случайна.

"Там живеят 5 млн. мюсюлмани от северноафрикански произход, които Франция беше окупирала сто и няколко години. Тоест има нещо в съзнанието на тези хора против самата Франция", твърди експертът.

"Не мога да свържа тези атентати с бежанската вълна", каза още Абуаси . По думите му нито един от нападателите не е бежанец.

"Ако говорим за България мерките, които трябва да бъдат предприети са комплексни. Превантивните мерки започват още в началото. Тази идеология да не влиза при нас под каквато и да е форма!", заяви арабистът.

"Партия ДОСТ е политическа шапка на тези ислямисти. Ислямистите в България се обединяват около ДОСТ в момента", настоя той.

"Моите наблюдения са, че ислямисти се обединиха в Мюфтийството и започнаха да пропагандират още преди раздялата между Доган и Местан. Самият Местан не е ислямист, но посещенията му в Турция, срещите с Реджеп Ердоган и Ахмет Давутоглу, не бяха случайни, всичко беше подготовка. Доган през цялото време беше против ислямистите."

По думите му Ердоган е използвал ЕС като троянски кон, за да ликвидира влиянието на армията в Турция и успя да го направи.

"Трябва да се наблюдава какво се изучава в Ислямския институт", заключи Мохд Абуаси.


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не почнат да ги мачкат няма да спрат с атентатите ! Не да слагат знаменца и да се прегръщат с мюсюлмани.....
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Службите във Франция издишаха или си затвориха очите.
6
0
 
32
 
! Отговори
1 преди 3 години
Разбира се, че е прав човека !
Тези хора никога не използват словосъчетанието: "български народ" !
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поразровете се малко за интервютата на човека.
Много от нещата се крият от медиите!
4
4
 
9
 
! Отговори
Сатанаил преди 3 години
Всяка болка си има лек! И за тая гангрена ще се намери адекватно лечение.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, къде се загуби дежурното ченге Мохамед Халав??? Като *** обикаля медиите друг път... С нашия ,,професор''...
2
11
 
29
 
! Отговори
Фанети Мазакура преди 3 години
Аз не правя разлика между радикален и нерадикален мюслиманин! Всички са един дол дренки. Щом чете Корана вече е потенциален убиец.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав си е човека