Петима убити при стрелба срещу джамия в Квебек

Двама заподозрени са задържани след инцидента
30 яну 2017 07:20, Александър Попов
32
Петима убити при стрелба срещу джамия в Квебек
Снимка: Reuters

Петима души бяха убити, след като въоръжени мъже откриха огън срещу джамия в канадския град Квебек, съобщи Ройтерс, като се позовава на очевидци.

Най-малко трима души стреляли по събралите се в Ислямския културен център в града. Полицията е отцепила района и отказва да говори пред журналисти.

Говорител на полицията потвърди пред местни телевизии, че има убити, но не уточни броя им, предаде Франс прес. Той каза също, че са задържани двама души, които са заподозрени в атаката.

Според очевидци, цитирани от телевизиите, двама маскирани мъже проникнали в сградата към 19.15 часа местно време и открили огън.

Радио Си Би Си съобщи, че нападателите викали "Аллах акбар", предаде ТАСС.

"Канадците скърбят за жертвите на подлото нападение в джамия в Квебек", написа в Twitter премиерът Джъстин Трюдо.

През юни миналата година по време на свещения за мюсюлманите месец рамазан неизвестни злосторници бяха хвърлили пред входа на джамията свинска глава.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Брейвик преди 7 години
Мхм...
10
3
 
9
 
! Отговори
Циник до 13 преди 7 години
Не се срамувай - кажи си, че и ти биеш теманета на аллаха! За нас християните не бери грижа! Все някога ще ни писне!
9
6
 
29
 
! Отговори
Монреал преди 7 години
Какво е общото между исляма и културата, че аз не намирам връзка? Всеки знае, че към културата спадат театрите, музиката, киното, балета, литературата.. Тия там нещо Шекспир ли са репетирали, Моцарт ли са свирили, Лебедово езеро ли са танцували? Как така лесно и елементарно обявяват-културен ислямски център??? А и тоя премиер да пише, че канадците скърбяли -все едно реват, та се пукат и си скубят косите днес всички канадци-дрън-дрън. Никой не скърби за тия изостанали диваци!
8
0
 
40
 
! Отговори
Сашка Бомбашка преди 7 години
Предния ден премиера на Канада заяви, че ще приема бежанците и хоп атентатчеее.То се знаеше.Терористите по света се командват от една стая.Целия свят е под един Сценарий.Соловите актьори ги бесят или линчуват ...
7
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Миролюбивите" се избиват.
6
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почва се. Търпението прелива. Някои политици си мислеха, че безобразията им ще са вечни.
5
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Премиерът на Канада вчера се снимаше с мюсюлмани имигранти , а днес брои трупове.Сунитите и шиитите се избиват навсякъде , но когато сам ги поканиш само и само , защото така е модерно си е голяма простотия.
4
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едните талибани гърмят по другите талибани.После всички крещят алах акбар и отиват да си приберат социалните помощи.И да избачкат някое дете,че са само с по 10 броя.И Канада яко ще пропадне в следващите 40-50 години.До тогава ще са 150 милиона основно силно зелени афро-араби.
3
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сорооооооооооооооос обърка света!
2
9
 
82
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Ислямски КУЛТУРЕН център ли? Какво ще да е това? Не е за ручане...и за трЪкаляне не става.....нещо като евреин-зидар...и честен арменец лихвар!Какво изучават - Шериат-а , и Джихад-а...или как с Амониева селитра в къщи да си правят бомби? Докъде ще стигне търпението на християните към миролюбивата религия??!!
1
5
 
69
 
! Отговори
SeveN преди 7 години
Е как да си затвориш границите при такива миролюбиви мигранти?