Холандски деца, а потенциални джихадистки пратеници

Малко под 20 процента от тях са на 9 или повече години
9
Холандски деца, а потенциални джихадистки пратеници
Снимка: Reuters, архив

Холандската Обща служба за разузнаване и сигурност заяви, че разглежда група холандски деца в зоните на въоръжени конфликти в Ирак и Сирия като потенциални "джихадистки пратеници", тъй като е възможно те да получават военно обучение, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

В огласен днес доклад службата посочва, че в тези райони има най-малко 80 холандски деца - родени там или доведени от единия или двамата си родители.

Според доклада малко под 20 процента от тези деца са на 9 или повече години.

Тъй като децата на териториите, контролирани от групировката "Ислямска държава", "понякога получават оръжие и биват обучени да се бият още от деветгодишни", разузнаването ги смята за джихадистки пратеници, се посочва в документа.

Холандските власти редовно задържат хора, заловени на връщане от Сирия, ако те са заподозрени във връзки с екстремисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ХоландиядецаСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да са и живи и здрави на Холандия тия прекрасни дечица!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви са тия холанци-джихадисти в Сирия?Те нямат холандско самосъзнание. Да се стоят в Сирия, в затворите на Асад , ако трябва.Да не се приемат обратно в ЕС никакви хора, прекарали повече от 30 дни в арабските страни и Турция без специален повод като командиравка, почивка в луксозен хотел, лечение в турска болница и всичкото това придружено от официален документ.
3
0
 
0
 
! Отговори
DO DNESA преди 7 години
ZANIMAVAYTE S GLUPOSTI 4ITATELITE A NE GI OSVEDOMQVATE 4E AL-BAB VE4E NAPALNO E IZ4ISTEN OT ID BLAGODARENIE NA TURCITE.MNOGO STE ZLE S NOVINITE
2
0
 
16
 
! Отговори
Американ преди 7 години
А как тези родители са станали холандски граждани и защо са в Ирак и Сирия ако са бежанци? Що не отнемат статута на родителите - и оттам на децата - и не ги натирят обратно, щом е получен чрез измама и следователно трябва да е невалиден?
1
1
 
18
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Който е ходил в района на Сирия, да се вкарва директно в затвора за поне 20 години, със конфискация на цялото имущество, и отнемане на гражданството. След 20 години, като му изтече срока на затвора, се депортира веднага извън Европа със доживотна забрана за достъп. Затвора за подобни наказания да бъде изграден на някой безлюден остров, например Гренландия или накъде около Антарктида.Това да е ЗАКОН, и да се прилага автоматично за такива хора.