Атентаторът в Лондон – познат на службите, бил арестуван в Унгария

Дори и да има охрана до всеки гражданин, атентатите няма да спрат
23 мар 2017 09:23,
43


Арабистът Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания определи случилото се в Лондон като "поредния атентат, свързан с ислямистите." В предаването "България сутрин" той посочи, че ако искаме да попречим на тероризма са ни нужни не повече полицаи, а борба срещу идеологията, която терористите съхраняват.
Още по темата

"Вчерашният атентат в района на британския парламент е свързан или с "Ислямска държава", или с "Ал Кайда". Дори да има охрана на всеки гражданин, тя не може да попречи да се случват такива атентати", категоричен е Абуаси. "Когато един човек реши да умре, убивайки невинни, не може да му попречиш", допълни той.

42-годишният Абу Изадин, ползвал името Тревър Брукс, вероятно е ликвидираният от полицията нападател, който вчера вряза колата си в пешеходци на Уестминистър, след което се насочи към британския парламент и се блъсна в загражденията. Там той изскочи от колата, размахвайки нож и намушка с него един полицай.

Експертът по сигурност Христо Смоленов посочи, че Абу Изадин е бил пропагандатор на джихадизма и е в информационния масив на шенгенската информационна система.

"Известен е и като човек, който призовава не просто лондончани да приемат исляма, а и да убиват полицаи", посочи Смоленов в студиото на Симеон Белев.

Експертът допълни, че въпросният нападател през 2015 година е засечен и арестуван в Унгария на път за Букурещ, откъдето очевидно е имал намерение да мине през България в Турция и оттам "в размирния регион, където върлува "Ислямска държава."

"Повечето атентати се случват от тези вълци единаци, които изповядват тази идеология. В Лондон има привърженици на "Ал Кайда", които пропагандират идеологията на групировката и те са на свобода", подчерта Мохд Абуаси.

"От 9 години аз поддържам идеята за създаване на Европейска антитерористична агенция. Европа не е направила нито една стъпка в това отношение. За мен проблемът е дали някой иска да продължава тази касапница", заключи Христо Смоленов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мисля, че този "бежанец" е привърженик на "религията на мира"... или бъркам?
34
2
 
1
 
! Отговори
Лофти преди 7 години
Абсолютно измислен атентат. Западно европейски подмолен трик . Човека Х прихванат,че е радикален ислямист и изведнъж прави атентат. Един Жокер шотландският премиер е бил в парламента тогава.!!!!
33
0
 
2
 
! Отговори
Рали преди 7 години
Днес.бг проверете си фактите! Този индивид е в затвора, грешна информация имате.
32
0
 
14
 
! Отговори
А убитите растат преди 7 години
"Дори и да има охрана до всеки гражданин, атентатите няма да спрат"Така е. Ще спрат когато се спре притока на "имигранти", за които унгарците например говорят открито, докато медии като вашата наричаха Орбан луд, диктатор и какви ли не други глупости. Факт - ако всички бяха като Унгария, това вчера, а и много други, нямаше да се случат. Ако все пак такива влизат въпреки всичко, то те щяха да са арестувани както е бил арестуван и този. Обаче неееееее..... Толерантност, мечета, фейсбук аватари.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива като са известни какви са,защо не са в затвора,а се разхождат между хората?Че на тоя само за външния вид веднага трябва да му се дадат 10 години!Крещящо ясно е било че този рано или късно ще започне да убива хора.Истината е че западната демокрация в този си вид, е напълно неспособна да осигури сигурност и комфорт на населението.Или пък не иска!
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност, това не е толкова зле за нас. В края на краищата навремето бяхме виновни защото не толерирахме исляма. Тогава те бяха жертви. Ние бяхме лоши и т.н.Дойде време и запада да усети на гърба си. Сега ще има какво да си кажем с тях.
29
1
 
6
 
! Отговори
Крас преди 7 години
Който изпълни терористичен акт срущу хората да му се сведе че, ще има възмездие към децата му ,съпруга ,родители ,братя,сестри.Закона да ги преследва с поемане вината на изпълнителя. И най голямата откачалка ще си помисли да го прави или не.Жестоко но възпиращо.Едва ли ще има друго решение .
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички които лекомислено призовават за унищожаването на мюсолманите работят в полза на ислямистите. Те точно това искат, да породят умраза между мюсолмани и християни която да създаде хаос в света.
27
3
 
11
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Пълни глупости! Всеки ислямски терорист, оцелял или убит след атентати, е фигурирал в някоя полицейска база данни! И е бил оставян на свобода! Или, може би, всички тези терористи са били секретни агенти на западните тайни служби, и затова не са били възпрепятствани в терористичната си дейност?
26
1
 
14
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
След като излязъл от колата до полицая е имало 30-40 метра и нито един полицай не е реагирал -лоша работа на полицията в Лондон .
25
2
 
14
 
! Отговори
тотален провал преди 7 години
Тотално фиаско на всички западни служби и правителства! Ако щат да назначат още 100 хиляди полицаи, психолози и познавачи на исляма, резултати няма да има! Ако ще, шефа на света, Тръмп, да подслушва още 4 милиарда телефона, барабар с този на баба Ангела, кошмарът от терористичната заплаха ще си остане! Защото службите и администраторите в правителствата, нямат и нула понятие, какво изобщо става. Нямат нито идея, нито план, нито концепция, нито визия!
24
2
 
5
 
! Отговори
До Самурай преди 7 години
Една важна забележка: в Япония ислямът НЕ е забранен. Виждам, че често се използва това като аргумент, но просто не е истина. В Япония има около 50 хиляди мюсюлмани, но поради различни причини (основно географски и културни), ислямът никога не е могъл да се развие сред японците. Но не е забранен.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мислене се искаРелигията на мира цели да подчини и исламизира целия свят, да унищожи цивилизацията и да елиминира ***.Това е в корана, повтаряно и повтаряно стотици пъти
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...има разни ...да ги наречем хора, които разсъждават такаВойната е добро, защото след войната има подем на производството и търговията, респ.печалбатата.Цинично, но факт...Парите движат света...а за войната трябва повод)) думата има двойно значение. Една война първо трябва да се случи В УМА ВИ. да я приемете и да я поискате, другото е лесно...666
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До х 14Брейвик се изправи срещу ислама и левичарите които промиват мозъците на младитеУчудващо е че няма повече последователи на Брейвик, но и това ще дойде
20
2
 
7
 
! Отговори
Мислене се иска преди 7 години
То си личи защо "религията на мира" , която целия политически елит ни натрапва, за да затрие обществото колкото може и да узурпира властта "ражда" такива плодове. Мохамед винаги е бил егоист, мразил е всички, които са против него и се е възползвал от положението си да си задоволявам нагона, гордостта, комплексите и алчността. Вижда се от живота му много добре. Стига да знаеха хората.
19
2
 
10
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Крайно време е всички ние да се запитаме защо ни се налага едно лъжливо мнение че Исляма няма нищо общо с тези неща. Политиците не измират на улиците, а нормалните граждани трябва да си траят. Както се е почнало ще ни накарат и за нацизма да не говорим, защото не е политически коректно. Исляма е пагубна идеология. Досега добре че беше локализиран в Изтока най-вече, но той не е съвместим с други религия, демокрация, свобода на избора и речта и дори с базови човешки морални ценности.
18
2
 
4
 
! Отговори
FAKE news преди 7 години
Хората, които вярват на тези измислици си заслужават съдбата!
17
2
 
6
 
! Отговори
не разбрал! преди 7 години
До luckyman - Не разбирате ли, че трябва да няма мюсюлмани бре?България страда основно от наивни пpocтoфили, декламиращи безумни лозунги, като този, по-горе!
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА!!! САМИ СА СИ ГО ОРГАНИЗИРАЛИ ТАКА КАКТО ЗАТРИХА ДАЯНА!!!СЕГА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ОТКЛОНЯТ ВНИМАНИЕТО ОТ ИЗЛИЗАНЕТО ИМ ОТ ЕС!!!И ЛОНДОН ЩЕ ПОДПАЛЯТ САМО И САМО ДА ОСТАНАТ В ЕС!!!!ЛЕЙДИ ДАЯНА БЕШЕ ДОБРА ЖЕНА НО БЕШЕ ЗАПЛАХА