Нов огнен ад в Кабул взе поне 20 жертви

Взривовете станали на погребение на загинал в протестите срещу властта
Обновена: 3 юни 2017 15:52 | 3 юни 2017 15:52, Веселина Йорданова
9
Нов огнен ад в Кабул взе поне 20 жертви
Снимка: архив, Ройтерс

Най-малко 20 души загинаха, а десетки бяха ранени при експлозии, станали по време на погребение на едно от гробищата на афганистанската столица Кабул, предаде ДПА.

Още по темата
Според телевизия Толо нюз три взрива са отекнали по време на погребението на един от убитите в антиправителствените протести в Кабул, избухнали след терористичния акт в афганистанската столица, отнел живота по-рано тази седмица на десетки хора, предаде ТАСС.

Представител на полицията каза, че засега не е ясно дали нападението на гробището е било извършено от атентатори камикадзе или бомбите са били предварително заложени, предаде ДПА.

Експлозиите станаха по време на погребението на Мохамед Салем Изедияр, син на заместник-председателя на афганистанския Сенат. На погребението е присъствал и премиерът на Афганистан Абдула Абдула, но не е пострадал при взривовете, предаде ТАСС.

Мохамед Салем Изедияр бе убит по време на протестите вчера в Кабул. Демонстрацията бе организирана срещу правителството и неспособността му да се справи с тероризма в страната. Тя последва атентата в Кабул в сряда, в който според различни източници загинаха между 90 и над 100 души, а между 460 и 600 души бяха ранени, припомня ДПА и ТАСС.

Нападението в сряда бе извършено в дипломатическата зона на Кабул и отговорност за него пое Ислямска държава, припомня ТАСС. Това бе едно от най-кървавите нападения в Кабул от 2001 г. насам, отбелязва ДПА.

Вчера демонстранти излязоха по улиците на столицата, за да настояват за оставката на премиера и на ръководителите на силовите структури. Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне протестиращите, но в даден момент, според протестиращите, тя е прибягнала и до огнестрелно оръжие.

Загиналите са 4. Афганистанските власти казаха, че са подкрепяли протестите и че ще разследват инцидента, довел до жертви по време на тях и ще накажат виновните, предаде ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
fesa преди 6 години
А защо от БТВ то не отделят време за този атентат,за Манчестър ни направиха на луди с нон стоп новини.Що за лицемерие е това?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците избиват местното население вече над 15 години. Милиони убити, други избягаха към Европа и къде ли не. Какъв точно е смисъла от това нещо?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до:Кико Ти явно не четеш...и едните и другите са мусюлмани,но самоубийците си мислят че са мусюлмани,ето това е разликата.Исляма Забранява убийството и самоубийството.
5
5
 
4
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Религията на мира!
4
2
 
3
 
! Отговори
авраам преди 6 години
От 2001 ни занимавате с Афганистан. Докога? А преди това от 1980 до 1990 ни занимавахте с Афганистан. Докога?Гледайте филма "Машината на войната" с Брад Пит. Там всичко е описано.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв ад ви гони на фона на демократичните промени в таз средновековна идилия? Някой е против маковата индустрия? Европа чака тези физици, математици и не на последно място доктори по световна политика. Венсремос алкалоидни специалисти!
2
5
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Това е новост, взривяване при погребение. И гробищата наблизо, и ходжата там...Ще погребат стари и нови жертви с един масраф. НАТО трябва незабавно да се измете от тази изостанала с 500 години държава, с варварски обичаи и традиции. Едва тогава ще възцари мир. Руснаците се опариха с 10 хиляди жертви и затова стоят настрана. Да видим НАТО кога ще се осъзнае.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бати тъпацити, да протестират срещу най- демократичната власт на света - тази на ЦРУ!