Таяни: Сезонът на популизма в Европа е към края си

Вотът на Острова бил свидетелство за това
10 юни 2017 18:30, Василия Пейчева
33
Таяни: Сезонът на популизма в Европа е към края си
Снимка: Архив, Reuters

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че "сезонът на популизма в Европа е към края си", а свидетелство за това са резултатите от парламентарните избори във Великобритания, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Ако лозунгите не се реализират, това поражда разочарование. Избирателите забелязаха, че Брюксел не може да бъде обвиняван за всичко. Изборите във Великобритания показаха, че сезонът на популизма е към края си. Така стана и във Франция, Австрия и Холандия", заяви Таяни в интервю за италианския вестник "Кориере дела сера".

По думите му загубата на парламентарно мнозинство от премиера Тереза Мей означава, че преговорите за излизане на Лондон от ЕС няма да са толкова трудни.

"Перспективата за така наречения твърд Брекзит е блокирана. Важното е във Великобритания да има силно правителство, с което ЕС да води открит диалог, отчитайки това, че Лондон ще остане важен партньор за решаване на ключови проблеми, като например тероризма и миграцията", каза той.

По думите му най-важното условие при преговорите ще бъде да се запазят и гарантират правата на европейците във Великобритания, след като тя излезе от съюза.


33
Още от
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.