Северна Корея: На крачки сме от завършване на ядрената ни сила

Ако невинни хора загинат, Тръмп ще бъде отговорен!
Обновена: 24 сеп 2017 10:42 | 24 сеп 2017 10:32, Анисия Иванова
155
Северна Корея: На крачки сме от завършване на ядрената ни сила
Снимка: БТА

Севернокорейският външен министър И Йон-хо заяви пред Общото събрание на ООН, че президентът Доналд Тръмп е направил "неизбежно посещение на нашите ракети на цялата територия на САЩ", след като нарече севернокорейският лидер Ким Чен-ун "Човек ракета", предаде Ройтерс.

"След продължителна и тежка битка сега ние сме на няколко крачки от завършване на ядрената ни сила", похвали се министърът на годишната среща на световните лидери.

Още по темата

Изказването бе направено часове след като американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като демонстрация на сила и за да покажат диапазона от военни опции на разположение на президента Доналд Тръмп.

Министърът разкритикува остро изявленията на американския президент по адрес на страната му и нарече Доналд Тръмп "побъркан човек" , "мегаломан" и "една от най-големите заплахи за мира", като многократно размахваше пръст, за да подсили думите си, предаде Франс прес. По думите му "безразсъдните и яростни думи" на Тръмп са оскърбили "изключителното достойнство" на Северна Корея и са "опетнили тази свещена арена на ООН".

В речта си пред световните лидери във вторник Тръмп заплаши да "унищожи напълно" Северна Корея, ако бъде провокиран, напомня АП.

"Не някой друг, а самият Тръмп е на самоубийствена мисия", заяви И Йон-хо и продължи с думите: "Ако невинни хора от САЩ загинат заради тази самоубийствена атака, Тръмп ще бъде изцяло отговорен".

По думите на севернокорейския министър през осемте си месеца на власт Тръмп е превърнал Белия дом "в шумно тържище", а сега се опитва да превърне ООН "в гангстерско гнездо".

Той изтъкна също, че ядрената сила на страната му служи за възпиране на ядрената заплаха от САЩ и за предотвратяване на американска интервенция.

"Президент Зло заема мястото на президент на Съединените щати", каза И Йон-хо, предупреждавайки, че Пхенян е готов да се отбранява в случай на знак от САЩ, че готвят извършване на "обезглавяваща операция срещу нашия щаб или военна атака срещу нашата страна".

Министърът посочи, че санкциите няма да имат ефект върху решимостта на Пхенян да разработи свои ядрени оръжия, чиято крайна цел е "баланс на силите със САЩ".

"Напразна надежда е да се смята, че КНДР ще бъде разколебана или ще промени на сантиметър позицията си заради по-суровите санкции от враждебните сили", каза севернокорейският външен министър.

Тръмп обяви в четвъртък нови санкции на САЩ, насочени срещу компании и институции, които финансират или улесняват търговията със Северна Корея.

По-рано този месец Съветът за сигурност на ООН единдушно прие девети кръг санкции срещу Пхенян в отговор на ядрените и балистичните му програми. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и в статии, в които Русия не се споменава и един път трябва да има в коментарите побъркани русофоби. Жалка история сте
98
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 111: Едуард Сноудън не е "еди кой си". И е избягал в Русия защото само там може да намери защита от американските тайни служби и американската "демокрация". А дали няма други като него, можем само да гадаем.Икономическата миграция я има навсякъде. Сигурно и в Хонг Конг може да се намери добре платена работа, но малко знаем за това.
97
2
 
3
 
! Отговори
111 преди 6 години
До ognyanz"Прочети къде се намирал ,еди кой си". Браво опроверга ме с този факт.Годишно в Русия за зелена карта играят над 200 хиляди руснаци.Това са хора които си мечтаят за Америка и да напуснат Русия,а и в момента в САЩ живеят 3-4млн. руснаци ,които щяха да са 20 пъти повече ,ако можеха да пътуват свободно.
96
4
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 111: Това пък какво общо има със статията?А за да провериш дали има хора, емигрирали в Русия, потърси в интернет къде се намира Едуард Сноудън. В Русия. Да го обявим ли за "промит комунистически мозък" или за агент на Путин? Някак не звучи убедително.
95
4
 
4
 
! Отговори
111 преди 6 години
Аз лично не съм чул ,някой американец или въобще ,някой нормален човек някога да е имигрирал в дупката Русия,освен някой друг промит комунистически мозък,а вие ? За сметка на това целия свят и целия руски народ си мечтае за зелена карта.Руснаците дори се преселват и в България ,смятайте за каква дупка и мизерия става въпрос в Русия.
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 108 от славянинАма защо да се интерсуват къде била Северна Корея ? САЩ е най-великата,елитна и богата страна в Света която ти предоставя всичко.За какво ти е да знаеш ,къде се намира някаква дупка като СК ? На тези хора попринцип въобще не им ,трябва да знаят ,какво се случва извън САЩ.Скоро ще имигрирам там и честно да ви кажа и мен ,няма да ме интерсува какво се случва във външния свят.По-интересното е защо децата на целия руски елит учат и живеят в САЩ и защо руснаците имигрират там?
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Улица КоЗяк
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕЗИ ОТ ул. "КОЯК" ВЕЧЕ СЪВСЕМ НЕ СИ ПОДБИРАТ КАДРИТЕ.СИГУРНО НЯМАТ МНОГО КАЧЕСТВЕН МАТ`РЯЛ ПОД РЪКА.
91
4
 
5
 
! Отговори
до славянин преди 6 години
Прав си,американците са необразовани и ***.Чудя се,големия мозак с голямата глава, Сергей Лавров,топ дипломата на Русия как си е пратил децата да се образоват в САЩ.Няма ли кой да му подшушне на този човек че в СК е най доброто образование.
90
5
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Путин да гледа добре... - и да си опича акъла...
89
7
 
17
 
! Отговори
Майтап с пияндурите преди 6 години
Президент-джудже, страдащ от синдрома на Наполеон, лаещ по всичко Западно, но в същото време пращащ дъщерите си да учат на Запад (в Холандия). Държава - изостанала ***, икономическо и военно джудже, също като президента си. Да, САЩ са велика сила и хегемон, докато руснаците все още живеят в землянки и се наливат масово с лосион за баня (Бояришник) !!!
88
5
 
3
 
! Отговори
До 114 славянин преди 6 години
"Краварите " не учат, те преподават уроци! Виж японците се научиха, ред е на Прасчо .
87
0
 
1
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
...След продължителна и тежка битка...На вас (и на двамата) ви трябва продължително и тежко лечение...
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха, славянке, ако са образовани колкото тебе-да, прав си, образовани са
85
6
 
4
 
! Отговори
пряка демокрация преди 6 години
Дните на "малкия човек ракета" са преброени. Жалкото е, че ще загинат много невинни северокорейци. Нищо, че са с промити мозъци. И ние бяхме такива.......всъщност много от нас все още са. Можете да ги видите в коментарите...
84
4
 
7
 
! Отговори
ало преди 6 години
А какво е комунизма,няколко мафиоти които живеят добре,а всички други са бедни.Едно време в България,най големите шефове и защитници на комунизма бранеха българина от гнилия Запад,но самите те често почиваха на Запад,децата им учеха на Запад,живееха богато.Обикновенния българин чакаше на опашка за хляб,имаше режим на тока,стоеше на свещи и чакаше десет години да си купи лада или москвич.Ако някой човек от младото поколение му разкажеш какво е било,той няма да може да те разбере.
83
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Комунизмът е пагубен:Кажете ми една страна в света където комунисти управляват и народът да е добре...Китай бе , Китай !
82
7
 
17
 
! Отговори
Комунизмът е пагубен преди 6 години
Кажете ми една страна в света където комунисти управляват и народът да е добре. Например Венецуела е най-богатата държава на петрол , а народа гладен , няма ток , няма вода и т.н. В другата комунистическа държава Куба средната месечна заплата е около 20 долара. Това е голямото постижение след повече от 60 години социализъм. Да не говорим за мизерията в Северна Корея. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Прости, фанатизирани и необразовани хора не могат и не трябва да управляват .
81
2
 
7
 
! Отговори
Гатанка преди 6 години
Корейско гърне се готви да удари американски самолетоносач- кой ще потъне?
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин и Тръмп да ходят до там с един стелт и един миг да вземат Унчето да го закарат някъде към Камчатка да го вържат за едно дърво да хванат по една клонка коприва и така да му нажикат бялото дупе да стане като на Ала Пугачова песента алена роза:):)