Епидемията в Китай вече е достигнала пика си

Оздравели са над 19% от заразените с коронавируса
19 фев 2020 12:04, Елка Василева
13
Епидемията в Китай вече е достигнала пика си
Снимка: архив, БГНЕС

Над 19 на сто от заразените с новия коронавирус в континентален Китай вече са оздравели, 2,7 процента от заболелите са починали, а останалите са под лекарско наблюдение. Това сочат данни, публикувани днес от регионалните здравни власти в КНР, предаде ТАСС.

Според статистика на централните власти обаче близо 15 на сто от заразените са в тежко, а други 3,2 процента - в критично състояние.

Още по темата

Тенденцията в разпространението на вируса постепенно се подобрява, заяви на пресконференция говорителят на китайската държавна комисия по здравеопазването Ми Фън. "На следващия етап ни предстои да затвърдим успехите в борбата с пневмонията и да осигурим ефикасно лечение за тежко болните", добави той.

Епидемията в Китай е достигнала вече връхната си точка и броят на новите случаи изглежда ще започне да намалява, прогнозира по-рано Ван Синхуан, главният лекар на специализираната болница за лечение на заразените с новата пневмония в град Ухан. В най-близко бъдеще ситуацията ще се подобри, смята той.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
7
 
! Отговори
по-важните новини преди 4 години
Камбоджа, васална страна на Китай, позволи не само на един от Круизите на Смъртта да акостира на тахет бряг, но пусна всичките хиляди пасажери да напуснат кораба, да се качат на самолети и да се върнат по родините си. Скоро ще има огнища на заразата - навсякъде по света, в Япония, Сингапур, Корея, вече тези огнища ясно се сформират! В България, проблем няма, защото не се тества - Не Чух, Не Видях, Не Разбрах - печелившата стратегия, не може да имаш епидемия, когато не знаеш за нея!!
11
0
 
2
 
! Отговори
Корона Вирус преди 4 години
Доктор Лиу Джиминг, да ме прости, ако му пиша името грешно, вече е в Рая, Корана Вирус уби един от Пионерите водещи борбата срещу заразата - Директора на Болницата в Ухан. Сигурен съм, че ако беше в България, директора да се е покрил, а подчиненито му да ***, но не в Китай се води война, срещу невидим враг и Генералите и Редниците са Доктори и медицински персонал.... иначе, *** грип и положението не само е под контрол, но се и подобрява,щом Централният Комитет в Пекин казва така,значи е така!
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно е, а според Цк на Бкп то такава зараза никога не е имало! Истината разбира се е коренно различна- дори шефа на болницата за борба с китайския КоронаСпин в Ухан е ПУКНАЛ вчера от ЗАРАЗАТА! Обаче тука се дава и " статистика" " потвърждаваща че " всичко е под контрол" !
9
0
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Глобално, за Китай или само за Ухан?!Щото във всяка една статистика стойностите са някакви цифри, но тънката част е в тълкуването им. А и то може и да не е толкова обективно, колкото се представя. Причини да търсиш. Най-вероятно строгите мерки в Китай са оказали своето въздействие за забавяне световното турне на вируса, но дали и доколко ще си останем само с опасенията и страховете, тепърва предстои да разберем. Истината е, че продължаваме да го играем малко безотговорни, щото Китай бил далече
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Броят на новите случаи вече е започне да намалява. Вече е регистрирано намаляването на темпа на новозаразените. Мисля, че пикът остана назад. Браво на китайците!
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трудно се лекува пневмония дори и от китайските светила в медицината, когато леглото ти се наводнява от протеклите тавани в набързо построената болница. Някои крила от прословутата китайска болница вече са евакуирани по други медицински заведения.
6
0
 
11
 
! Отговори
SS преди 4 години
Не ги мислете китайците.Те са втората икономическа сила в света ще се управят.Вземете мерки за вас и семействата ви.Не разчитайте на държавата,и не чакаите последния момент.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според статистическите данни на новозаразени, смъртни случаи, оздравели и съмнителни, пикът е минал миналата седмица, бройките стремително намаляват точно в Китай. Бих пуснала и статитистика,но в жълтия сайт няма възможност да подава информация чрез линкове.
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лоша работа, пикът трябваше да е на 15 февруари според китайския посланик в София а едва сега рапортуват китайските другари. Болницата построена за 10 дни е започнала усилено да се руши след 10-тия ден от нейното пускане в екплоатация. Дъждът в Ухан си е свършил работата, покривът е протекъл наводнени са долните етажи, електроинсталациите са изленали от строя, рафтовете закрепени по стените падат без да има нищо по тях. Строители с маскировъчни костюми крепят падащите стени.
3
4
 
7
 
! Отговори
професор журналисти преди 4 години
със 140 умрели и 1 900 новодиагностицирани за последните 24 часа трябва да сте прави!!
2
3
 
6
 
! Отговори
Хуу преди 4 години
Минава му модата и на това, като всяко чудо за три дни.
1
2
 
7
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Нема страшно, Бойко Борисов ще хване вируса още във въздуха.Българската *** е най - стара е Европа