Ким Чен Ун представя петилетката за Северна Корея

Последният конгрес на партията е бил през 2016 година
20 авг 2020 10:15, Ния Христова
45
Ким Чен Ун представя петилетката за Северна Корея
Снимка: БГНЕС
Северна Корея планира да проведе партиен конгрес през януари следващата година, на който лидерът Ким Чен Ун ще обяви нов петгодишен план за развитие на икономиката на страната, заради наложените санкции и пандемията от коронавирус, съобщи Корейската централна телеграфна агенция, цитирана от БНР.
 
Плановете са одобрени на заседание на централния комитет на Корейската трудова партия. На него Ким Чен Ун е признал, че страната е изправена през икономически проблеми, причинени от "неочаквани и неизбежни предизвикателства в различни аспекти и ситуацията в региона около Корейския полуостров", отбелязват от агенцията.
 
Последният конгрес на партията е бил през 2016 година, когато Ким обяви първоначалния си петгодишен план за национално развитие. Той включваше цели за подобряване на енергийните доставки и увеличаване на селскостопанската и индустриална продукция.

45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 1 месец
Да живее Маршал Ким Чен Ун ! Най-дейният политик в света, велик държавник и ръководител !
33
1
 
0
 
! Отговори
Терсенето преди 1 месец
То е друго да се мислиш за софиянец със продадените ниви на баба и дядо.
32
1
 
2
 
! Отговори
Капитан Йосарян преди 1 месец
Хйде бягай бе шрот най мощната икономика има Китай.13 катрилиона.
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КИМ ЧЕН Е НАПРАВИЛ МОЩНА ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ, ПОСТРОИЛ Е СТОТИЦИ НОВИ ГРАДОВЕ, ЛЕТИЩА- САМО ДЕТО НЯМА САМОЛЕТИ, ПО УЛИЦИТЕ СЕ ДВИЖАТ ПЕША, ХОРАТА СА ПО УЛИЦИТЕ И ПЛОЩАДИТЕ НЕПРЕКЪСНАТО И ПРАВЯТ С ТЕЛАТА СИ НАЙ ПРИЧУДЛИВИТЕ ФИГУРИ И СЕ ПИТАМ ЗАЩО НЕ СА НА РАБОТА, КОГА РАБОТЯТ, ЗАЩО ДРЕХИТЕ ИМ СА НОВИ, ОБУВКИТЕ ИМ СА НОВИ- СИГУРНО ЗАЩОТО ПОЛУЧАВАТ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ- ЕТО ЗАТОВА СА ТИЯ ВИСОКИ ОГРАДИ, ЗА ДА НЕ ИДВА НИКОЙ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ТРУДА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЖИТЕЛИ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ.
30
4
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
аз съм вечния *** във форума, моля не ми обръщайте внимание.
29
6
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/26

Само *** и платените *** бяха на митинга на цариградско... Нормалните хора спряха да ходят на митинги на сДС след преврата 14.12.1989та....
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще обещае на народа си,че дозата сено на пасящите трева ще се увеличи през следващите 5г. - голям прогрес,ония ще викат ура и ще реват от щастие.
27
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Варна/19

Ми в коя друга държава опозицията се криеше, защото всички имаха досиета на шпиони? Нито един от сДС-арските "лидери" не се яви по мажоритарната листа.
сДС и Луканов неутрализираха потенциалната опасност за БКП още на 14.12.1989та - от балкона на ЦКДКМС и викащите "желю желев президент тетки от су"
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А БСП спечели с фалшификация.
Видял ли си предизборния митинг на Цариградско шосе?
Цяла София беше там. И всички се радвахме предарително, защото не можехме да си представим, че БСП може да спечели. Това беше най-големия удар.
Тогава не знаехме, че СДС е пълно с агенти на БКП.
25
5
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До спомени на ист

та колко ти платиха та да лъжеш след първото изречение?
24
3
 
3
 
! Отговори
Капитан Йосарян преди 1 месец
Зад тоя стои Китай. Нима смятате че САЩ щеше да изтърпи подигравките, които им нанесе лично този?
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Варноооо, живял съм го това време. Всички се радваха. Но не по пулиците, защото страхът беше голям. В службата всички се целувахме, даже ходиха да купят алкохол. Всички звъняха на близките си като на Нова година.
Ана първия митинг пред Ал. Невски бяха огромно количество хора. Защото нямаше високоговолители, а ораторите говореха през рупори.
Блъсканицата беше такава, че имаше смазани хора. Отзад седяхиииа линейки и тълпата правеше кридори да изнасят припадналите.
22
3
 
1
 
! Отговори
Кане Корсо преди 1 месец
Ама тоя още ли е жив?
21
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Какви петилетки? Тук на мода са петдесетолевките!
20
4
 
5
 
! Отговори
спомени на ист преди 1 месец
При соца всички ходеха на работа. От тях работеха половината. Нямаше безработни, но работните получаваха колкото сега безработните.
В ТКЗС заплащането беше от 60 до 80 %. Никога 100 %.
Имаше поговорка - текезето взема на богатите имота, и на бедните живота.
Не хвалете миналото, и не очаквайте добро от бъдещето.
19
0
 
4
 
! Отговори
Варна преди 1 месец
Сол Полански в книгата си за ситуацията в бг по време на падането на Живков пише грама до САЩ, че в дните след 10 .11 “ в София е тихо, няма никакви радостни хора от падането на Живков. Американците са били учудени, че няма хора по улиците след падането на Живков , както в останалите държави от централна Европа. И на първите демократични избори... бам... печели БСП. В коя друга държава от бившия соц блок след падането на режима да си избрали пак социалисти?
18
3
 
2
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Стига с тая Корея , разбрайми чи Оранджавия памперс гуй страх ут тоя.

Дайти за димукрациити, Линия ,Ирак, Бангладеш!!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горкия народ на този ***!
16
0
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Не уважаеми. Повечето страни от източния блок след 89- та тръгнаха по правилния път. Можеш да видиш статистиката за страните от централна европа( Унгария, Чехия, Словакия, Полша) При нас демокрацията не се състоя защото бившите комунисти за една нощ станаха демократи и те създадоха демокрацията в бг. Ние бяхме най верния съюзник на ссср. Приятелите ни От централна Европа се бориха за демокрация още от 60 те. Не са се примирили никога. А ние, след падането н социализма си избрахме луканов БСП)
15
4
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Ний пък в ес си имаме седемлетки и между тях дву-три-пет и десетолетки, че чак и 20 летки.