Очаква се присъдата на терориста от Крайстчърч

Миналата година той уби над 50 човека в две джамии
Обновена: 24 авг 2020 09:21 | 24 авг 2020 09:05, Ния Христова
30
Очаква се присъдата на терориста от Крайстчърч
Снимка: БГНЕС
Започна съдебното заседание, на което ще бъде произнесена присъдата срещу австралийския терорист от Нова Зеландия, който миналата година уби над 50 човека в две джамии, предадоха информационните агенции, цитирани от БНР.
 
Заседанието ще продължи четири дни. 29-годишният Брентън Тарант е възможно да бъде осъден на доживотен затвор, евентуално без право на помилване. Това би било най-тежката присъда в историята на Нова Зеландия.
Още по темата
 
Прокурор каза още в началото на заседанието, че австралиецът е планирал педантично нападението, за да причини максимален брой жертви.
 
Тарант вече се призна за виновен по обвинения в 51 убийства, 40 опита за убийство и извършване на терористичен акт. Той е заявил, че съжалява, че не е убил повече хора.
 
Австралиецът застреля жертвите си в две джамии в град Крайстчърч. Беше задържан на път към трета. Той излъчи нападението на живо във Фейсбук.
 
На заседанието стана ясно, че той планирал да атакува и трета джамия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото повикало - такова се обадило. Дотам водят исямизма и ислямския тероризъм.Всяко действие има противодействие.
16
1
 
1
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Вчера в София са заловили шестима нелегални от Афганистан. Никъде не пише в медиите, съответно мисля, че са заловили не малко в цяла България, но никой не ни казва. Ислямизацията на Европа тече с пълна сила.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След време ще е национален герой и ще му строят паметници и градове и улици ще кръщават на неговото име. А истинските терористи дето са на власт и съсипват държавите ни ще отидат в бунището на историята.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя психар що не отиде да се бие с ислямска държава, а стреля оп обикновените и нивъоръжени хорица.Отговорът е ясен - психар с тежки сексуални проблеми и съответно избиване на чувството за малоценност и безполезност с оръжие в ръка. Масовият убиец е един и същ навсякъде и независимо от религията си, а вие, които се радвате на убийствата не сте по-добри...
13
2
 
3
 
! Отговори
ЖОРО ГЪ3A преди 3 години
"имаше оцеляло момиче в едната джамия но той не го доуби"Затова, мили деца, винаги носете поне две резервни оръжия на операция. Да не си развалите идеалния резултат заради някоя случайна засечка.
12
3
 
11
 
! Отговори
гошо преди 3 години
Този трябва да бъде канонизиран за светец!!!
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
охо казах ви болните мозъци в тоз сайт са мнозивство вече са сложили 15 минусчета,хахахапийтеги тез хапчета редовно,хахаха
10
5
 
14
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Да е жив и здрав !!!!!
9
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в блокът който живея има много клошари.
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки, който е гледал видеото от нападенията знае че Брентън не е фанатизиран празноглавец - имаше оцеляло момиче в едната джамия но той не го доуби, както направи с останалата ислямска ***.
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1234Не съм запознат, Левски и другите революьионери, да са организирали погроми над мирното население, било то мюсюлманско или не. Освен това, идеята е било България за свободни хора, поне тази на Левски, независимо какви са тея хора, а не "само наште и смърт за другите", така че не - не мисля, че е като Левски.
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фактите са следните :Някой от мюсюлманските страни симпатизират, финансират или не противодействат на терористичните ислямски групировки а мюсюлманите ,който се преселват в християнски страни лека по лека се множат.Но в техните страни християнството не е добре дошло.И какво е това ?
5
1
 
27
 
! Отговори
Кофти неща. преди 3 години
Каквото повикало тако се обадило да би мирно седело не би чудо видело.
4
3
 
24
 
! Отговори
пусти политици преди 3 години
Нямат спиране с глупостите си!И като се появи някой като това момче,и почват да пищят!Лицемери гаДни!!!
3
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
болни мозъци навсякъде особено пък в тоз сайт са мнозинство
2
10
 
38
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Да си го върнем за избитите невинни жертви във Франция !!!Това момче е герой! Той не е за затвора. Той е за награда.
1
4
 
52
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Не той е причината, също както и оня норвежец.Причината са либерал- и социалдемократическите психопати. Те са проказата...