Бившият френски президент Жискар Д`Естен приет в болница

Той е с дихателни проблеми в интензивно отделение
15 сеп 2020 14:04, Елка Василева
4
Бившият френски президент Жискар Д`Естен приет в болница
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият президент на Франция Валери Жискар Д`Естен, който е на 94 години, е приет в болница в понеделник, след като се оплакал от дихателни проблеми, съобщи негов помощник, цитиран от Ройтерс.

Френският в. "Паризиен" също съобщи по-рано, че Д`Естен - френски лидер от 1974 до 1981 г., - е приет в интензивно отделение.

Според Франс прес той е бил хоспитализиран в болницата "Жорж Помпиду" в Париж с белодробна инфекция, но на този етап няма повече подробности.

Съпругата му Ан-Аймоне дьо Брантес, за която Д'естен се жени през 1952 г., го е придружила до болницата от техния дом, предаде БНР.

Синът на Жискар д'Естен - Луи не коментира здравословното състояние на баща си. "Той е на определена възраст, понякога е горе-долу в добро здраве. За останалото - то е интерпретация", посочи само Луи Жискар д'Естен.

Жискар Д`Естен оглави по време на своето президентство преди близо половин век модернизацията на френското общество, която включваше развода по взаимно съгласие, легализирането на абортите и намаляването на възрастта, на която гражданите имат право на глас - от 21 на 18 години.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Бог да пази Франция преди 3 години
Бързо оздравяване, истински французин и европеец!
1
1
 
7
 
! Отговори
От Берлин преди 3 години
Обзалагам се, че ще го пишат ,,коронясъл"...