Ураганът Ета достигна Мексико, 20 души загинаха

Бурята предизвика редица наводнения и свлачища
7 ное 2020 10:55, Ния Христова
1
Ураганът Ета достигна Мексико, 20 души загинаха
Снимка: БГНЕС
Най-малко 20 души са загинали в Мексико вследствие на наводненията, предизвикани от урагана Ета, предаде Франс прес, като цитира информация на властите.
 
Ета е отнела живота на близо 180 души в други шест страни от региона.
 
Повечето загинали в Мексико са били отнесени от потоците на придошла вода в района Чиапас, граничещ с Гватемала, която е най-тежко засегнатата от урагана страна. Там жертвите на стихията са около 150.
Още по темата
 
Десетина тела са били открити в река, намираща се в района на Ченальо, уточняват от регионалното правителство на Чиапас. Силните дъждове предизвикаха и свличания на земни маси. Пътища са били прекъснати в щата, който е един от най-бедните в Мексико.
 
Ета достигна твърда земя във вторник като мощен ураган от категория 4 с ветрове със скорост 140 км/ч. Силата й отслабна при преминаването над Никарагуа и Хондурас. 
 
Проливните дъждове успяха да засегнат Коста Рика, Панама и Салвадор. Ета вече отслабна до равнището на тропическа депресия. Очакванията обаче са, че отново ще набере сили над Карибско море и да заплаши днес Куба, Ямайка, Каймановите острови и южната част на Флорида.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
!!! преди 3 години
20 души загинаха ама ... от какво ? Урагана или ще ги пишете от covid-19