ЕМА отново ще обсъжда безопасността на ваксината на "АстраЗенека"

Експерти вече са провели първа среща по темата
38
ЕМА отново ще обсъжда безопасността на ваксината на "АстраЗенека"
Снимка: БГНЕС

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) ще обсъди следващата седмица отново сигурността на ваксината на "АстраЗенека", предаде ДПА.

Още по темата
Група експерти вече е провела първата си среща по темата, след като отново се появиха съобщения за връзка между имунизацията и образуването на опасни мозъчни тромби.

Докладът на експертната група ще залегне в решението на ЕМА за актуализиране на разрешителното за ползване на препарата в ЕС.

Германия спря прилагането на препарата на "АстраЗенека" на хора под 60 години.

Препоръката е на постоянната комисия за оценка на ваксините, която взе това решение въз основа на данни за появили се редки, но много сериозни тромбоемболични странични ефекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ БЪРЗАЙТЕ ТОЛКОВА МНОГО СЕГА ТЕПЪРВА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ ПОЧУСТВА РАХАТА ОТ ТАКА ЯРОСТНО ПРОБУТВАНИ ВАКСИНИ.ПРОБЛЕМ НЯМА ДА ИМА САМО ЗЕНЕКА СЪВСЕМ СЛЕД МАЛКО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ГЪРМЯТ И ДРУГИТЕ ОПИТНИ ПЛАШОЦИ ЗА КОЙТО ВАКСИНАТА БИЛА МНОГО ХУБАВО НЕЩО.СМАО ГЛЕДАЙТЕ.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕМА да бъде изправена пред съда за предумишлени убийства. А заедно с нея и всички политици, които рекламират ваксините и заплашват народите си, че без тях няма да могат да се придвижват и да работят свободно.
29
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 3 години
До АнонименМного добре казано
28
2
 
8
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Всички векторни ваксини представляват генно модифицирани вируси / какъвто всъщност е и самият Ковид19/, та ваксината е малко аденовирус плюс част от коронавирус. 2 в едно. Мислете дали като си вкарате генно модифициран вирус направо в КРЪВТА, дали аджеба ще е безобиден????? !!!!!
27
1
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
НЕ Е БЕЗОПАСНА!!! ОСОБЕНО АКО СЕ СЛУЧИ НА ДЕТЕТО ВИ, НА КАКВАТО И ДА Е ВЪЗРАСТ!!!!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До :) "представете си същата ситуация с някоя от по тривиалните ваксини - още при първите случаи и съмнения щеше да е спряна."Нищо подобно! Има много починали деца и бебета след "тривиалните ваксини", както ги нарече, а и много увредени! Но винаги се процедира както с Пфайзер и случаите на починали - започват едни оправдания, че няма доказана връзка с ваксината и накрая нищо не става! Който оцелее...
25
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Има ли тромбози - има. Има ли умрели от ваксината - има."И кво? #хораумиратвсекиден
24
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам какво ще обсъждат...Има ли тромбози - има. Има ли умрели от ваксината - има. Лъгаха ли че е по-безопасна и от дестилирана вода - лъгаха.От тук нататък каквото и да направят ще е замазване на оцапания пейзаж. Когато фактите са на лице само Коцко Здравето може да демагогства.
23
3
 
7
 
! Отговори
:) преди 3 години
Добре де, представете си същата ситуация с някоя от по тривиалните ваксини - още при първите случаи и съмнения щеше да е спряна. А сега със всичкото безочие на света ни обясняват, че няколко умрели нямали значение на общия фон.Да, ама мен не ме интересува статистика, а лично здраве.
22
1
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Аз викам Ема да си гледа здравето и да не се хаби с напразни обсъждания. Колкото на нея й пука за нас, толкова и на нас ни пука какво точно ще отсъди .. тоя път.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първоначално казаха,че "ваксината" е тествана и безопасна.После трябваше да обсъждат безопасността на безопасната и тествана "ваксина", казаха , че ползите са повече от вредите, да продължава да се използва.Сега пак ще обсъждат безопасността.Чудя се за какво беше предишното обсъждане, като се налага пак да се прави.Нали беше тествана и потвърдено безопасна.
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе те нека си обсъждат,а ние трябва да видим кой в България лобира точно за нея и кой евентуално прибра комисионните от всичко това!
19
3
 
10
 
! Отговори
FSB преди 3 години
Колко пъти ще се събират тея *** не мога да разбера, само да убеждават хората колко е безопасна?Набързо е удобриха и сега кой знае колко много хора страдат от нея. А една СПУТНИК не могат да я удобрят 3 ри месеца, и това ми била агенция. Аман от тая геополитика, само обикновените хора страдам от нея...
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето заради това никога не трябва да се продава на ниски цени! Без печалба нямаш пари за подкупи и закъсваш. Друго си е да 15 евро ваксинката, тогава винаги имаш да почерпиш като от някоя комисия започнат да ти правят намеци и да те разследват.
17
2
 
12
 
! Отговори
неваксиниран преди 3 години
След първоначалното гръмко обявяване на успеха си АстраЗенека дадоха заден заради единични случаи на тежки ефекти.След това набързо смачкаха опасенията за странични действия,защото конкуренцията действаше бързо.ЕС одобри ваксината на базата на данни на самия създател и производител.Че кой ще си признае,че похарчените милиарди са отишли напразно?Но когато става дума за човешки живот,истината не може да се крие безкрайно.Има ли ,например,данни от Израел за ваксивирани с АстраЗенека?Май няма.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман вече от вас подлудихте хора с глупости,ваксината била добра няма проблеми,сега пак отначало може би имало проблеми ,докога така или се спира ваксината или се пуска.РАЗБЕРЕТЕ НА ХОРАТА ИМ ПИСНА ВЕЧЕ...
15
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
А ти си разработка на пиянски развраT
14
3
 
7
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 3 години
До Анонимен 11 - значи - забранена над 65 г., сега да не я слагат под 60 г. - остават една високорискова, но "социално безполезна" /разбирай доста болни, вече нетрудоспособни и бъдещи ползватели на пенсии/ група, която да си я слагат и за тях чувлаите са готови...
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наддаването продължава.
12
2
 
11
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
Астра Зенека никога не са произвеждали ваксини.Производството на ваксини е трудно особенно на векторни партида с партида не е една съща. Това го говореха експерти още миналата година.Не напразно Германия спира ваксинирането с нея.Ама тук вече са взели паричките и няма как поръчват ли поръчват спряха е за два дена приположение , че единият смъртен случай беше в деня на ваксинацията а другият на другият ден.Демек спрях ме я от кумува срама те ЕМА е разрешиха ние какво да направим -ами НЕ ГИ СЛУШАЙ