Разрешават на ваксинираните британци да пътуват без карантина

Става въпрос само за страни от "жълтата" група
17 юни 2021 07:30, Петя Славова
24
Разрешават на ваксинираните британци да пътуват без карантина
Снимка: БГНЕС

На напълно ваксинираните жители на Великобритания може да бъде разрешено да пътуват до страните от "жълтата" група на риск, без да бъдат поставяни под карантина при завръщането си, съобщава "Дейли Телеграф", цитиран от Ройтерс.

В "жълтата" група са включени страни като Испания, Франция, Италия и САЩ. България също е в тази група. В момента завръщащите се от страните от групата трябва да се поставят в самоизолация в домовете си, както и да се подложат на тестове.

Още по темата

Според новите планове на правителството, за които съобщава изданието, пътниците няма да бъдат задължавани да се самоизолират, но все пак ще трябва да си направят тестове.

"Дейли Телеграф", цитиран от БТА, пише, че министърът на здравеопазването Мат Ханкок, който е привърженик на строги гранични ограничения, е "отворен" към промяната.

Правителствени представители все още работят по въпроса дали новият режим ще се отнася само до завръщащите се британци или до всички пристигащи, какви изключения ще има за онези, които не могат да се ваксинират и дали децата под 18 години ще бъдат изключени от изискванията.

"Като признаваме силната стратегическа логика и успеха на ваксинационната програма, ние започнахме работа по оценка на ролята на ваксинацията в изготвянето на нов набор от здравни мерки и мерки за тестване за пристигащите пътници", е казал говорител на британското правителство, цитиран от "Телеграф".

Междувременно нискотарифната авиокомпания "Райънеър" и "Манчестър Еърпортс Груп", собственик на три големи британски летища, обявиха, че ще съдят правителството на Великобритания за "светофарната" система, която прилага по отношение на международните пътувания. Системата разделя страните според степента на риск от заразяване с коронавирус на "червена", "жълта" и "зелена" група.

"Настоящият непрозрачен начин, по който се взимат решения, подкопава доверието на потребителите да резервират летни почивки и прави невъзможно за летищата, авиокомпаниите и другите компании за пътувания да планират възстановяването на международните пътувания", се казва в изявление на компаниите, изпратено до Ройтерс.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
До 23 преди 3 месеца
Много си зле! Фанатици, безмозъчни пропагандатори! Някой да те е насилил да се ваксинирваш? Трай там
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отново се убедих че ковиваксърите нямат забележима мисловна дейност. Не знам какво ме кара да комуникирам с такива. Наистина е като да общуваш с персонаж от игра с няколко предварително заложени реплики. Приятен ден. Боцкайте, защитавайте, наесен пак, и така доживот. Успех.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Провери си данните къде колко ваксинирани има колко болни и колко умрели като сложиш че ваксинацията почна след декември
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ти си *** АНТИ ВАКСЪР
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пак прочети думите ми и опитай да разбереш какво искам да кажа. Без да си съчиняваш числа, които не присъстват. Абе какво се случва в главите ви? Някаква бясна центрофуга. Ти му казваш едно, той ти отговаря съвсем друго, и даже го оспорва.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Искаш да кажеш че от около 100 000 000 ваксинирани 7 000 000 са се заразили и от тези са умрели 700 000 ? Че то от началото на пандемията в САЩ имат умрели 600 000
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Например, за хилядите заразени с ковид след "пълно ваксиниране". От които 7-8% влязоха в болница с тежки симптоми. И от тях 10% умряха. Не е "жълта" информация, драги ми ваксинушки, от CDC на САЩ е. Но повече няма да дават подобна информация, да не плашат ваксистадото.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Коя информация не сме видя ли коя информация сме пропуснали
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чета тук коментарите и се потрисам. Възможно ли е да не се поинтересувате изобщо от никаква информация извън официално снесената по медиите? Нищо не знаете, нищо не четете, обаче каквото не е казано по БИТИВИ не е вярно и категорично го опровергавате. Трагични хора, или по-точно казано, NPC
15
1
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 3 месеца
и аз това си го мислех като се прибирах от работа едва ли не се мислят за по умни от другите там и как ние ваксинираните ще измрем и те ще излязат прави ,но само до сега ваксинираните те не могат да ги погребат
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 9. Неваксинирати ще умрат от глад и глупост, щото няма да има кой да ги храни. Те са кърлежите на обществото.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българина най беден в Европа съответно и с най малко ваксинирани май всичко ще е от хората да ви кажа
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имунитетът се изработва 3 седмици сред ваксината. Инкубационният период е 2 седмици. Мисли!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пример:Ползваш ваксина пфайзер която прави антитела на около 15 ден от първата доза значи ако се заразиш около 14-15 ден може при слагане на втората ваксина вече да си болен и да не знаеш и да се разболееш Заключение ваксината не работи
10
2
 
7
 
! Отговори
Додо преди 3 месеца
Скоро, ограниченията ще бъдат за поелите мутагенната инжекция, позираща за ваксина! Вече е трудно да се прикрие, че набодените са опасни не само за себе си, но и за другите около тях!
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Интересно ми е след като ваксинираните са прости и ще измрат от ваксините какво ще правят не ваксинираните (уж тарикатите ) които до края на лятото ще са 10 % в Европа
8
6
 
0
 
! Отговори
Ваксиниран преди 3 месеца
Който го е страх, да не се ваксинирва. Проблемът е, че заради тях, ще страдаме всички от рестрикции, препълнени болници, скапана икономика.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да, има стари и болни хора, които се разболяха и умряха, въпреки ваксината . То колко други стари и болни оцеляха, които иначе нямаха никакъв шанс!
6
1
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 3 месеца
говориш пълни простотии а с ваксините изобщо не си запознат
5
2
 
8
 
! Отговори
Категорични факти преди 3 месеца
До Факт - Напълно "ваксиниран" - можеш да се разболеш, можеш да разпространяваш, можеш да попаднеш вв болница, можеш да умреш. Доказано е вече хилядократно. В САЩ хиляди се разболяха след пълно "ваксиниране", 7-8% от тях влязоха в болница с тежки симптоми, 10% от тези в болница починаха. Бих спорил, че е напълно идентична картина с неваксинираните. А реакцията на здравното министерство на САЩ беше да престане да съобщава за подобни случаи. ОЧЕВАДНО Е какво се случва.